Widget Recent Post No.

Τρεις μέρες μετά την εφαρμογή οξαλικού κατά της βαρρόα: Τα αποτελέσματα είναι σοκαρίστικα...



Πρίν λίγες ημέρες ο μελισσοκόμος Σάκης έκανε το φθινοπωρινό ξελάφρωμα για βαρρόα με οξαλικό οξύ. Έχουμε πεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι το οξαλικό οξύ, παρόλο που είναι μια καλή εντελώς βιολογική μέθοδος, πολλές φορές μπορεί να μην έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ακόμη και να σκοτώσει τον πλυθησμό των μελισσιών. Συγκεκριμένα όπως μου είπαν αρκετοί μελισσοκόμοι, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο που τα μελίσσια έχουν γόνους το οξαλικό οξύ πέρα απο το ότι δεν κάνει δουλειά, μπορεί να μειώσει πολύ το πλυθησμό απο τα μελίσσια. Ένας επαγγελματίας μελισσοκόμος για παράδειγμα, πρίν λίγα χρόνια που έκανε οξαλικό οξύ τέτοια περίοδο τα μελίσσια απο διόροφα έγιναν όλα μονά, και χάθηκε πολύς πλυθησμός.


Αυτό που έχω καταλάβει όμως είναι, ότι όσοι κάνουν σωστά μια θεραπεία, με τις σωστές συνθήκες, χωρίς τα μελίσσια να έχουν γόνους, με ομοιόμορφο μοίρασμα του σιροπιού, τα αποτελέσματα είναι κατα πολύ καλύτερα. Κανένας μελισσοκόμος δεν λέει ψέματα, προς θεού. Αυτό συμβαίνει με τα βιολογικά σκευάσματα, είναι οτι κάθε φορά λειτουργούν διαφορετικά, και ανάλογα με τις συνθήκες που θα εφαρμοστούν, έχουν και την ανάλογη αποτελεσματικότητα. Δείτε σήμερα τα αποτελέσματα απο το μελισσοκόμο Σάκη, τα οποία είναι εκθαμβωτικά, το οξαλικό οξύ δούλεψε τέλεια...

Γράφει ο μελισσοκόμος Σάκης στο blog του...
(Πηγή melisakis.blogspot.gr)

Τρεις μέρες μετά την εφαρμογή του οξαλικού οξέος
Τρεις μέρες μετά από την εφαρμογή του Ο.Ο. τα αποτελέσματα είναι σοκαριστικά.
Δεδομένου ότι η προηγούμενη εφαρμογή έγινε τον Ιανουάριο ,λογικό είναι  η προσβολή των ακάρεων ,να είναι βαριά. Βέβαια νωρίτερα αν γινότανε με καλοκαιρινές θερμοκρασίες ,δεν ξέρω τί αποτελέσματα θα είχα . Το σίγουρο είναι ότι αν δεν γινότανε τώρα ,θα έχανα αρκετά μελίσσια.
Συμπέρασμα: εκτός της χειμερινής θεραπείας (χωρίς γόννους) ,απαιτείται και μία ακόμη προς το τέλος του καλοκαιριού ,για "ξαλάφρωμα".

κάντε κλικ στην εικόνα και ξανά κλικ ,για μεγέθυνση



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ30 Σεπτεμβρίου 2016 στις 10:32 μ.μ.

    Δευτερα 26/9 εκανα εφαρμογη θυμολη με καθαρο οινοπνευμα σε βετεξ, 5 επι 10 εκατοστα , 2 η 3 λωριδες αναλογα τη δυναμη του μελισσιου[ μειγμα 1 προς 1,μαλλον δυνατη δοση γιατι τα μελισσια ηταν εντονα αναστατωμενα ,σε καποια βρηκα και νεκρες εργατριες] την τριτη μερα εως και τη τεταρτη λογω ανοδου της θερμοκρασιας,η αναστατψση συνεχιστηκε, αλλα στα χαρτονια επεσε πολλη νεκρη βαρροα ,κυριως τη δευτερη μερα, τη τεταρτη μειωθηκε η πτωση βαρροα.Σημειωτεον οτι σε τακτα διαστηματα το καλοκαιρι καπνιζω τα μελισσια σουρουπο με φυλλα ευκαλυπτου, λεβαντασ η καρυδιας και στα χαρτονια επισης βρισκω νεκρα η ζωντανα βαρροα για ξαλαφρωμα.Για τη θυμολη θεωρω οτι η καταλληλη δοσολογια ειναι το μισο κιλο κρυστ.θυμολη αραιωνουμε με 600 η 700γρ.αλκοολη και βαζουμε 2 λωριδες βετεξ 5 επι 10 εκατοσ. ανα 8 η 9 μερες μεχρι να αραιωσει η ψειρα σημαντικα στα χαρτονια.που βαζουμε στον πατο, σε θερμοκρασιες μεχρι 28 βαθμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!