Widget Recent Post No.

Άλλαξαν το μέλι Boυλγαρίας μετά το ρεπορτάζ της "Ν.Κ"



Πεδίον δόξης λαμπρόν για τους Κρητικούς μελισσοκόμους αναδεικνύεται μέσω του ρεπορτάζ της "Ν.Κ." για το μέλι Βουλγαρίας που διατίθεται από το Πολύκεντρο και το "Μαρίνα". Όπως προκύπτει, μέλι κρητικό σε ατομική συσκευασία δεν υπάρχει πουθενά, με αποτέλεσμα η ΔΕΠΤΑΗ να αναγκάζεται τώρα να προμηθευτεί μέλι "Αττική".


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ Μηνά Καπετανάκη, στην αγορά δεν υπάρχει ντόπιο μέλι σε ατομικές μερίδες, οπότε η Δημοτική Επιχείρηση αναγκάζεται να συμβιβαστεί, προμηθευόμενη τουλάχιστον μέλι ελληνικό. Ήδη από χθες, κατά τον κ. Καπετανάκη, το γνωστό καφέ "Μαρίνα" στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου απέσυρε το επίμαχο προϊόν, το οποίο αντικαταστάθηκε με ατομικές μερίδες μελιού της επωνυμίας "Αττική". Φυσικά το κόστος του είναι πολλαπλάσιο από το μείγμα των "μελιών" Ελλάδας και Βουλγαρίας που προσφερόταν μέχρι χθες...

Το θέμα προέκυψε όταν ο γνωστός Ηρακλειώτης Δημήτρης Ψαρράς, απολαμβάνοντας το αφέψημά του στο Πολύκεντρο, διαπίστωσε ότι μαζί μ' αυτό του είχαν σερβίρει μέλι από τη... Βουλγαρία! Για την ακρίβεια, του είχαν σερβίρει "Μείγμα μελιών Βουλγαρίας και Ελλάδας". Ακριβώς το ίδιο που σερβίρεται και στο "Μαρίνα".

Η ατομική συσκευασία μελιού που προσφέρθηκε στον κ. Ψαρρά για να "γλυκάνει" το αφέψημά του "πίκρανε" τελικά τον ίδιο, καθώς είναι γνωστός για τους αγώνες του υπέρ των τοπικών προϊόντων και του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Ο κ. Ψαρράς κάλεσε το Δήμο Ηρακλείου να προσφέρει μόνο τοπικά προϊόντα από τα καταστήματά του, γεγονός που εν πολλοίς γίνεται, σύμφωνα με τον κ. Καπετανάκη. Όπως δήλωσε, κρέατα, λαχανικά, ελαιόλαδο, μπαχαρικά, ακόμη και τα αναψυκτικά που πωλούνται στο κηποθέατρο είναι κρητικά. Όπου είναι εφικτό προτιμώνται τα τοπικά προϊόντα, όπως είχε δηλώσει, ενώ στη συνέχεια διαπιστώθηκε το κενό που υπάρχει στην τοπική αγορά με τις ατομικές συσκευασίες μελιού.

Ευκαιρία!

Σύμφωνα με το νόμο, το μέλι στα καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής πρέπει να σερβίρεται σε ατομική συσκευασία και όχι χύμα. Προκαλεί, λοιπόν, εντύπωση πώς μέχρι σήμερα κανένας Κρητικός παραγωγός ή συνεταιρισμός δεν έχει σκεφτεί να τυποποιήσει το προϊόν του σε μερίδες. Το κενό αυτό που υπάρχει στην αγορά νομιμοποιεί τις εισαγωγές αμφιβόλου ποιότητας "μελιού", ενώ στερεί από το άριστο κρητικό προϊόν τη δυνατότητα πλήρους ανάπτυξης...

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια