Widget Recent Post No.

Μετέφερε τα μελίσσια και έχασε τη ζωή του από τσίμπημα...



Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό συνέβη σε μελισσοκόμο ο οποίος κατά την μεταφορά των μελισσιών του δέχθηκε τσίμπημα και στην συνέχεια έχασε τη ζωή του. 'Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, που δεν πρόλαβαν να τον σώσουν.


Ο 34χρονος στρατιωτικός Βαγγέλης Αναστασόπουλος έχασε τη ζωή του όταν βραδινές ώρες της Πέμπτης κατά τη διάρκεια μεταφοράς μελισσιών από την Βεργίνα στην Αγκαθιά δέχτηκε κάποιο τσίμπημα (πιθανόν από μέλισσα), αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε από τον αδερφό του στο Κέντρο Υγείας έχοντας χάσει ήδη τη ζωή του. 
Χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα αν το ατύχημα προκλήθηκε απο αλλεργία στο τσίμπημα της μέλισσας, θέλουμε να μεταδόσουμε ένα μήνυμα σε όλους τους μελισσοκόμους. Όλοι είμαστε εν δυνάμη αλλεργικοί, δηλαδή όλοι μπορούμε να εμφανίσουμε αλλεργία σε ανύποπτο χρόνο απο ένα και μόνο τσίμπημα. Είναι άγνωστο πότε και αν θα συμβεί, και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Το δηλητήριο της μέλισσας συγκεντρώνεται συσσορευτικά στον οργανισμό, και όσο τρώμε τσιμπήματα τόσο πιο επικίνδυνο είναι. 

Άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους που δεν είχαν τα κατάλληλα φάρμακα για να αντιμετωπίσουν άμεσα τα συμπτώματα της αλλεργίας. Το πρώτο σύμπτωμα είναι η δυσκολία στην αναπνοή, φαγούρα σε όλο το σώμα και η μη σωστή κυκλοφορία του αίματος. Γι αυτό σε μια τέτοια περίπτωση χρειάζεται μια ένεση αδρεναλίνης, η οποία έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα απο την αλλεργία. Ανοίγει την αναπνευστική οδό, και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Και πίστεψτε με σώζει ζωές! Συλλυπητήρια για τον άνθρωπο που έχασε τη ζωή του και την οικογένεια του...

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Οι συμβουλές σου, μάλλον δεν είναι επιβεβαιωμένες, όσον αφορά το πότε και σε ποια περίπτωση χρειάζεται η αδρεναλίνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αδρεναλίνη χρειάζεται μόνο όταν εμφανίσεις αλλεργία. Και όπως είπαμε πιο πάνω όλοι είμαστε εν δυνάμη αλλεργικοί. Σε κάθε άλλη περίπτωση απαγορεύεται γιατι μπορει να προκαλέσει πρόβλημα, και αυτός είναι ο λόγος που δεν χορηγείτε αν δεν είσαι ήδη αλλεργικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι από αυτούς που ενώ δεν είχα αλλεργία, έπειτα από ένα (ευτυχώς) τσίμπημα μέλισσας κόντεψα να πάω στον άλΛο κόσμο. Σήμερα κάνω ανοσοθεραπεία και αντέχω δηλητήριο 1,5 μέλισσας. Συμβουλευτείτε ειδικούς αλλεργιολόγους και μόνο αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!