Widget Recent Post No.

Ξαφνικό αλλεργικό σοκ από τσίμπημα μέλισσας: Μερικές αλήθειες που λίγοι γνωρίζουν...



Ο μελισσοκόμος Χρήστος γράφει στην Ορεινή Μέλισσα...
Ο οποιοσδήποτε μπορεί να πάθει αλλεργικό σοκ και ειδικότερα εμείς οι μελισσοκόμοι που δεχόμαστε που και που τσιμπήματα. Όταν κάποιος δεχθεί τσίμπημα ο οργανισμός μας αντιδρά στο δηλητήριο παράγοντας αντισώματα και μετά από πολλά τσιμπήματα τα αντισώματα αυξάνονται. Δυστυχώς αυτά τα αντισώματα που φτιάχνει ο οργανισμός μας για να μας προστατέψει, σε ένα ατυχές τσίμπημα λειτουργούν πολλαπλασιαστικά με το δηλητήριο και έχουμε αλλεργικό επεισόδιο ή αναφυλακτικο σοκ.

Τα συμπτώματα ποικίλλουν ενώ αυτά που οδηγούν στο μοιραίο είναι το πρήξιμο της αναπνευστικής οδού και τον θάνατο από ασφυξία. Η μόνη θεραπεία σε τέτοιο συμβάν είναι η άμεση χορήγηση επινεφρινης ή αδρεναλίνης. Υπάρχει σύριγγα στα φαρμακεία με την ονομασία Αναπεν σε συσκευασία έτοιμη για χρήση άμεσα κάνοντας την στο μπούτι ακόμη και πάνω από τα ρούχα.

Κοστίζει γύρω στα 40€ και συντηρείται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου ένα χρόνο. Αχρείαστη να είναι και πιστεύω ότι δεν είναι τρομερό έξοδο για μια φορά τον χρόνο. Το μόνο επικίνδυνο με αυτή την σύριγγα είναι αν κάποιος έχει καρδιακά προβλήματα γιατί τότε αν την κάνει στον εαυτό του μπορεί να σωθεί από το αλλεργικό σοκ αλλά να φύγει από καρδιά.

Και κάτι άσχετο και σχετικό μαζί, για να αποκτήσει κανείς πλήρη ανοσία στο δηλητήριο της μέλισσας θα πρέπει να δέχεται πάνω από 200 τσιμπήματα το χρόνο και πάλι αυτό μπορεί να διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Οπότε κλείνοντας παροτρύνω σε όλους να έχουν αυτή την σύριγγα πάντα μαζί τους και πάντα να χρησιμοποιείται μάσκα και γάντια αν είναι εφικτό. Χρήστος από Καβάλα - έργον -

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Καλό είναι αυτήν την ένεση να την έχει μόνο όποιος είναι αλλεργικός. Γιατί έχει αποδεικτή ότι όποιος την έχει επάνω του από φόβο και μόνο θα την χρησιμοποίηση. Ένας σωστός φαρμακοποιός δεν θα σας την προτείνει αν δεν είστε αλεγρικος μεγάλη προσοχή παρακαλώ.Χρυσανθος Φ διασώστης εκπαιδευτής γενικού πληθυσμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλο ειναι αυτη την ενεση να την εχει πανω του ακομα και καποιος που απλα ειναι λατρης της φυσης και κανει πεζοπορια στα βουνα. ακομα καλυτερο θα ηταν να ειχαν αμεση προσβαση ολοι. για περισσοτερες πληροφοριες στο τμημα αλλεργιων του νοσοκομειου Σωτηρια και ειδικοτερα στο γιατρο κ. Θ. Σινανιωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει τότε ας έχουμε όλοι μας από έναν αυτόματο απινιδωτή όταν πάμε στα βουνά μπορεί να πάθουμε και μια ανακοπή. Κύριοι φοράμε πρώτα την στολή μας και όλα τα άλλα περιττά Μια αλοιφή η ένα αντιισταμινικό στο φαρμακείο μας. Μην τρομάζετε κ τρελαίνεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανωνυμε 3:33
    Εχω παρακολουθησει το χωρις χρεωση για μελισσοκομους σεμιναριο του Σινανωνιωτη στο Σωτηρια. Λες βλακειες. Στο λεω ξεκαθαρα. Μην δινεις συμβουλες για πραγματα, που δεν ξερεις ειδικα σε θεματα υγειας.
    Δεν ξερω ποσο καιρο ασχολεισαι με την μελισσοκομια αλλα ο καθε αρχαριος ξερει, οτι μετα απο 1-2 χρονια ο,τι στολη και να φορας, μελισσες θα σε τσιμπησουν. Ειναι αναποφευκτο. Ειναι αδυνατον να πηγαινεις στα μελισσια σου καθε φορα ντυμενος αστροναυτης. Μαλιστα οσο περναει ο καιρος πετας ρουχα.
    Δεν θα σου πω για ατυχηματα, που συμβαινουν σε μεταφορες, που δεν γινεται να προβλεψεις.
    Αν ομως τα μελισσια για καποιον λογο αγριεψουν, για παραδειγμα αν υπαρχουν πεινασμενα ξενα μελισσια στην περιοχη, που λεηλατουν τα χορτατα δικα σου, τοτε θα σε τσιμπουν και πανω απο την στολη. Σ αυτη την περιπτωση αν εχεις αλλεργια, ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ. Συγκεκριμενα εχεις περιπου 5 με 10 λεπτα. Ουτε νοσοκομειο προλαβαινεις ουτε τιποτα.
    Εισαι βλακας, ξερολας και επικινδυνος.
    Παρε την ενεση, να την εχεις εκτος αν ασχολεισαι εντατικα πανω απο 2-3 χρονια και εχεις φαει αρκετα τσιμπιματα. Σ αυτη την περιπτωση εχεις κανει ενα ειδος ανοσοθεραπειας και οι πιθανοτητες για αλλεργικη αντιδραση ειναι σχεδον μηδαμινες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!