Widget Recent Post No.

Μελισσοκόμοι παράγουν δηλητήριο μέλισσας και βγάζουν πολλά χρήματα...



Στην Ελλάδα η κρίση χτυπάει κόκκινο, αλλά σαν να μην έφτανε αυτό, το πρόβλημα εξαπλώνεται και στο περιβάλλον όπως και τις καιρικές συνθήκες οι οποίες πλέον δεν επιτρέπουν την παραγωγή μελιού όπως τα παλαιότερα χρόνια! ΄Πολλοί επαγγελματίες μελισσοκόμοι βρίσκονται σε ένα οικονομικό αδιέξοδο, δίχως να προσπαθεί κανένας "συλλογικά" και όχι "ατομικά" να λύσει αυτό το πρόβλημα! Στο εξωτερικό οι μελισσοκόμοι "ενώνονται" και παράγουν ένα προιόν της μέλισσας το οποίο είναι πολύ σπάνιο και έχει απίστευτα υψηλή τιμή!


Βάζουν ειδικές σίτες μπροστά στην είσοδο και παράγουν δηλητήριο μέλισσας, δίχως να επηρεάζεται καθόλου η ανάπτυξη του μελισσιού. Το δηλητήριο πέφτει σε μια πλάκα στη παγίδα, χρησιμοποιώντας στατικό ηλεκτρισμό στις μέλισσες, και αμέσως ξεραίνεται και γίνεται σκόνη. Αυτή η σκόνη δηλητηρίου μέλισσας κοστίζει απο 27 έως και 270 ευρώ το γραμμάριο, η οποία τιμή εξαρτάται απο πάρα πολλούς παράγοντες όπως για παράδειγμα η καθαρότητα της σκόνης. Η σκόνη αυτή αγοράζεται σε μεγάλες ποσότητες απο εργαστήρια εταιρίες καλλυντικών κλπ, και έχει τρομερή ζήτηση ειδικά στο εξωτερικό. Η δε παραγωγή της ελάχιστη. Και όταν η ζήτηση υπερβάινει την παραγωγή τότε όπως καταλαβαίνετε έρχονται τα κέρδη. Μήπως λοιπόν όλοι οι μελισσοκόμοι να το ξανασκεφτούμε...;;;;

Το βίντεο που θα δείτε παρακάτω το στέλνει συνάδελφος απο την Κροατία, ο οποίος ψάχνει άλλους μελισσοκόμους οι οποίοι ασχολούνται με το κομμάτι αυτό, προκειμένου να αποκομίσει εμπειρίες. Τις παγίδες όπως λέει τις έχει φτιάξει μοναχός του...


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Καλό το άρθρο αλλά υπάρχουν καποια κενά κατά την άποψη μου.

    Το 27 έως 270 είναι λιγάκι περίεργο, δλδ ας πούμε ότι έβγαλες κάποιος 10 γρ. και θα το στείλει οπότε και θα περιμένει απο 270 έως 2700 ?

    Μελέτες και αναλύσεις δεν γίνονται στην Ελλάδα και τα πανεπηστήμια και οι υπόλοιποι φορείς δηλώνουν άγνοια, ίσως και φοβία.

    Στο εξωτερικό, παραγωγός στη Κίνα για παράδειγμα, παράγει και κάνει και την ανάλυση μόνος του !!!

    Τα εργαστήρια εδώ στην Ελλάδα για την πρώτη ανάλυση θα ζητήσουν περισσότερα απο 3 με 4 χιλιάρικα.

    Ας μην μιλήσω για τις μέλισσες και τις διαδικασίες που χρειάζονται για τους πληθυσμούς και άλλα πολλά.

    Έχουμε δρόμο πολύ προς το προιόν αυτό, αλλά κάποιοι από μας το ψάχνουμε καιρό τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!