Widget Recent Post No.

Αυτός είναι ο 34χρονος μελισσοκόμος που έχασε τη ζωή σε μεταφορά μελισσιών...


Αυτός είναι ο άτυχος μελισσοκόμος που έχασε τη ζωή του καθώς μετέφερε τα μελίσσια. Δείτε τη φωτογραφία πόσο νέος ήταν.
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση από τον ξαφνικό θάνατο του 34χρονου Βαγγέλη Αναστασόπουλου, στρατιωτικού στο επάγγελμα και αδελφού του πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης Νίκου Αναστασόπουλου.




Ο 34χρονος Βαγγέλης Αναστασόπουλος από το Λουτρό Ημαθίας έχασε τη ζωή του όταν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης δέχτηκε τσίμπημα από μέλισσα την στιγμή που μετέφεραν με τον αδερφό του μελίσσια από Βεργίνα στην Αγκαθιά.

Παρά την άμεση βοήθεια του αδερφού του Νίκου, οποίος τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας, δεν κατέστη δυνατό να διασωθεί.

Ο Βαγγέλης Αναστασόπουλος, στρατιωτικός στο επάγγελμα, ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών.

Σε σοκ όπως είναι λογικό βρίσκεται ο 36χρονος πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης Νίκος Αναστασόπουλος, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Ξάνθη οπού προσέφερε για τέσσερα χρόνια στην διπλή του παρουσία στον σύλλογο, απο τον απροσδόκητο χαμό του αγαπημένου του αδερφού.

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. δαγκωμα η τσιμπημα ρε παιδια???δαγκανε οι μελισσες????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα συλλυπητηρια μου....πως εγινε ρε παιδια;ξαφνικα εμφανισε αλεργια;τι πρεπει να εχουμε μαζι μας οι μελισσοκομοι για περιπτωσεις σαν και αυτην;γενικα τι μπορουμε να κανουμε αν καποιος εμφανισει αλεργια και ειμαστε μακρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να πάθει αλλεργικό σοκ και ειδικότερα εμείς οι μελισσοκόμοι που δεχόμαστε που και που τσιμπήματα. Όταν κάποιος δεχθεί τσίμπημα ο οργανισμός μας αντιδρά στο δηλητήριο παράγοντας αντισώματα και μετά από πολλά τσιμπήματα τα αντισώματα αυξάνονται. Δυστυχώς αυτά τα αντισώματα που φτιάχνει ο οργανισμός μας για να μας προστατέψει, σε ένα ατυχές τσίμπημα λειτουργούν πολλαπλασιαστικά με το δηλητήριο και έχουμε αλλεργικό επεισόδιο ή αναφυλακτικο σοκ. Τα συμπτώματα ποικίλλουν ενώ αυτά που οδηγούν στο μοιραίο είναι το πρήξιμο της αναπνευστικής οδού και τον θάνατο από ασφυξία. Η μόνη θεραπεία σε τέτοιο συμβάν είναι η άμεση χορήγηση επινεφρινης ή αδρεναλίνης. Υπάρχει σύριγγα στα φαρμακεία με την ονομασία Αναπεν σε συσκευασία έτοιμη για χρήση άμεσα κάνοντας την στο μπούτι ακόμη και πάνω από τα ρούχα. Κοστίζει γύρω στα 40€ και συντηρείται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου ένα χρόνο. Αχρείαστη να είναι και πιστεύω ότι δεν είναι τρομερό έξοδο για μια φορά τον χρόνο. Το μόνο επικίνδυνο με αυτή την σύριγγα είναι αν κάποιος έχει καρδιακά προβλήματα γιατί τότε αν την κάνει στον εαυτό του μπορεί να σωθεί από το αλλεργικό σοκ αλλά να φύγει από καρδιά. Και κάτι άσχετο και σχετικό μαζί, για να αποκτήσει κανείς πλήρη ανοσία στο δηλητήριο της μέλισσας θα πρέπει να δέχεται πάνω από 200 τσιμπήματα το χρόνο και πάλι αυτό μπορεί να διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Οπότε κλείνοντας παροτρύνω σε όλους να έχουν αυτή την σύριγγα πάντα μαζί τους και πάντα να χρησιμοποιείται μάσκα και γάντια αν είναι εφικτό. Χρήστος από Καβάλα - έργον -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ρωτήσω. Οι στολές προστατεύουν 100% τον μελισσοκόμο? Υπήρξαν περιπτώσεις τσιμπημάτων με στολή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ασχολούμε με τη μελισσοκομία 3 χρόνια. Φοράω πάντα ολόσωμη στολή και γάντια μελισσοκομικά. Με έχουν τσιμπήσει τουλάχιστον 9-10 φορές συνολικά και πάντα πάνω από τη στολή. Επομένως η στολή δεν προστατεύει 100%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!