Widget Recent Post No.

Καλή η φετινή παραγωγή μελιού στην Κοζάνη



Καλή χαρακτηρίζουν τη φετινή παραγωγή μελιού στην Κοζάνη, σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, μέλη του τοπικού μελισσοκομικού συλλόγου, που αριθμεί περίπου 500 παραγωγούς. Η μελισσοκομική περίοδος ήταν ευνοϊκή στην περιοχή για την παραγωγή μελιού από ακακία, κάστανο και δρυ, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν την παραγωγή μελιού από αμυγδαλιές. Υπενθυμίζεται ότι πάγιο αίτημα των μελισσοκόμων της Κοζάνης και των υπόλοιπων νομών της Δυτικής Μακεδονίας είναι η μεταφορά του Μελισσοκομικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας από την Ημαθία στην Κοζάνη.


Υπενθυμίζεται ότι το Μελισσοκομικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας λειτουργεί στη Νάουσα Ημαθίας, ενώ μέχρι πέρσι είχε την έδρα του στον Νομό Πέλλας. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας απασχολούνται περίπου 1.500 μελισσοκόμοι, οι οποίοι αναγκάζονται, όπως λένε εκπρόσωποί τους, να πηγαινοέρχονται τα τελευταία χρόνια σε γειτονικούς νομούς για να θεωρήσουν τα μελισσοκομικά τους βιβλιάρια, να υποβάλουν αιτήσεις για προγράμματα μελισσοκομίας κ.λπ.

ΠΗΓΗ www.ypaithros.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ28 Ιουνίου 2016 στις 8:15 μ.μ.

    Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΙΣΑΡΙΘΜΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ.ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΕΚΕΙ,ΤΟ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ ,ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΞΑΛΟΥ Η ΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΛΙΣΣ.ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ.ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΒΡΑΔΥΚΙΝΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!