Widget Recent Post No.

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ!!! Τέλος στην Ελληνική μελισσοκομία με το μέτρο που εγκρίθηκε....



Η είδηση έσκασε σαν βόμβα για τους μελισσοκόμους όλης της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα νέο μέτρο το οποίο επιτρέπει στους εμπόρους και τα σούπερ μάρκετ να εμπορεύονται και να κυκλοφορούν όχι νοθευμένα μέλια, αλλά μέλια που παρασκευάζονται χημικώς σε εργαστήρια, με τεχνητά αρώματα. Η είδηση είναι πραγματικά σοκαριστική, όταν οι Έλληνες μελισσοκόμοι βρίσκονται σε ένα πραγματικό αδιέξοδο με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την μειωμένη παραγωγή μελιού.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το μέτρο αυτό εγκρίθηκε από την Ευρωπαική Κοινοβουλευτική Επιτροπή και πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία πολύ σύντομα. Όπως μάλιστα αναφέρεται γίνεται πολυετή δουλειά πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου τα εργαστήρια επεξεργασίας τροφίμων να θέσουν υπό μαζική παραγωγή το νέο αυτό "τεχνητό μέλι" και να κυκλοφορήσει στα σούπερ μάρκετ και στην λιανική, σε ανυποψίαστους πελάτες, οι οπόιοι θα νομίζουν ότι αγοράζουν κανονικό μέλι!

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: "Επρεπε να πάρουμε την απόφαση, ήταν αναπόφευκτο. Βλέπουμε οτι η παραγωγή μελιού έχει πέσει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια και η κύρια αιτία είναι οι μείωση του αριθμού των μελισσιών παγκοσμίως. Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει διότι μεγάλο μέρος αυτής της ευθύνης φέρουν τα φυτοφάρμακα και οι κακοί χειρισμοί. Όσον αφορά το "τεχνητό μέλι" η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά, πράγμα που σημαίνει οτι οι τιμές θα είναι πολύ υψηλές. Είναι καθήκον μας να προστατεύγουμε την υγεία του καταναλωτή και την ποιότητα των τροφίμων" δήλωσε ο Renato Scarpia κοσμίτορας της επιτροπής!



Το "τεχνητό μέλι" όπως δηλώνει ο Dylan Argibo είναι η "χρυσή εποχή" και θα κάνει την παραγωγή της μέλισσας παρελθόν. Είναι λυπηρό, αλλά οι μελισσοκόμοι πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση...Οι μελισσοκόμοι μπορεί να δυσαρεστηθούν στην αρχή, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση.

Όσον αφορά την παρασκευή του είναι πολύ απλή. Για την δημιουργία της γνωστής καραμέλας, χρησιμοποιούμε νερό ζάχαρη και θερμότητα. Το "τεχνητό μέλι" όμως είναι κάτι παραπάνω, με μερικές χημικές διεργασίες που το καθιστούν μοναδικό, και με τη σιγουριά ότι είναι απαλλαγμένο απο βλαβερές ουσίες και φυτοφάρμακα, με ασφάλεια για την υγεία του καταναλωτή δηλώνει επίσης Dylan Argibo



Το "τεχνητό μέλι" πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο στην Ευρώπη και την Ελληνική Μελισσοκομία. Μεχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι μόνο η Αμερική κυκλοφορεί τεχνητό μέλι στην αγορά απολύτως νόμιμα, όμως όπως φαίνεται τα συμφέροντα ακούμπησαν και την Ευρώπη. Το προϊόν όπως γίνεται και στην Αμερική θα είναι παραπλανητικό προς τον καταναλωτή με αποτέλεσμα να αγοράζει ένα χημικό προϊόν αντί για μέλι.

Οι συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει ένα τέτοιο μέτρο στην Ευρώπη και την Ελληνική Μελισσοκομία θα είναι ολέθριες. Γι αυτό πρέπει επιτέλους στην Ελλάδα να ληφθούν μέτρα! Να ξυπνήσουν πρώτα οι μελισσοκόμοι μετά οι σύλλογοι αλλά και η ίδια η ΟΜΣΕ που μας εκπρόσωπεί. Διότι αν τα παραπάνω γίνουν πράξη τότε δεν υπάρχει κανένα μέλλον για τούτο τον τόπο και τους μελισσοκόμους....

Δημοσίευση σχολίου

17 Σχόλια

  1. ποιο τέλος ρε μια συγκέντρωση στο σύνταγμα από μελισσοκόμους να ενημερωθεί ο κόσμος από το σούσουρο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μέλι που πωλείται στα καταστήματα έτσι και αλλιως εδώ και χρόνια είναι κατωτατης ποιότητας και νοθευμένο μέχρι εκεί που παει!!! Το γνήσιο μέλι ενος σωστού μελισσοκόμου δεν χάνεται ποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν χρειάζεται πανικός. Ο καταναλωτής πλέον είναι πολύ ενημερωμένος και ξέρει τι αγοράζει. Σαν βιομηχανοποιημένο προϊόν θα αναγράφει πάνω στην συσκευασία συστατικά και όπως και να το χαρακτηρίζουν θα ξεχωρίζει από το γνήσιο μέλι. Η δική μας ευθύνη είναι η ενημέρωση και η αλυλεγγύη. Ισως αυτό ανοίξει τον δρόμο της συνεργασίας μεταξύ μας που τόσα χρόνια είναι κλειστός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρλούμπες!! Χρόνια τώρα υπάρχει το μέλι ζαχαροπλαστικής, το αμυλοσιρόπιο με άρωμα μελιού και άλλα παρεμφερή προϊόντα. Στην ίδια κατηγορία υπάγεται και αυτό που υποτίθεται οτι θα κυκλοφορήσει. Κοινώς δεν αλλάζει τίποτα σπουδαίο. Ούτε ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ούτε ΣΟΚ που λέτε για να μαζέψετε τα κλικ για τις διαφημίσεις σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχως και το γνησιο μελι πανε να το κανουν κατωτερης ποιοτητας οταν επιτρεπουν ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ οτι συνισταται το ραντισμα με ζιζανιοκτονα στις καλλιεργειες να γινεται κατα την ανθοφορια για καλυτερα αποτελεσματα. Δυστυχως τοτε οι μελισσες αντλουν την περισσοτερη γυρη .αποτελεσμα πεθαινουν και το μελι που προκυπτει περιεχει πληθος το τοξικων ουσιων.Εκει ερχονται η....παγκοσμιοποιηση και μας λεει οτι το ΤΕΧΝΙΤΟ ΜΕΛΙ ειναι το ποιο υγιεινο και απαλαγμενο απο φαρμακα. Αισχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια τέτοια απόφαση για να παρθεί πρέπει να μπει στη διαβούλευση κάθε κράτους μέλους για 3 μήνες , μετά 6 μήνες σε ευρωπαικά μέσα ενημέρωσης και εάν δεν υπάρχουν ενστάσεις να δημοσιευτεί ως απόφαση και νόμος της ΕΕ. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Οσο και να ψάξεις δεν θα βρεις την απόφαση που ισχυρίζεστε ότι κατασρέφει τη μελισσοκομία. Κάποιος νοθευτής έμπορας, ονόματι Dylan Argilo έγραψε αυτά απου έγραψε που αποτελούν ευσεβής πόθους του και εσείς τα αναρτήσατε σαν απόφαση της ευρωπαικής ένωσης!! Παίζεται με άλλα λόγια το παιγνίδι του, δηλαδή να επιβάλει στην αγορά ένα παράνομο προιόν που παράγει η εταιρεία του. Λίγη προσοχή στις ειδήσεις δεν θα βλάψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ζητω η Ε.Ε.
    Δηλαδη αντι να απαγορευσουν τα φυτοφαρμακα να αυξηθει η παραγωγη μελιου επιτρεπουν το συνθετικο μελι, που μονο μελι δεν ειναι.

    Στην ετικετα σου στο μελι απαγορευεται να βαλεις την λεξη αγνο μελι, γιατι ειναι αυτονοητο οτι ειναι αγνο κλπ κλπ.
    Ενω να ονοματισεις μελι κατι που δεν ειναι και μαλιστα να το λες και συνθετικο δεν πειραζει.

    Αχαχαχαχα τι ωραια που παιρναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Περιμένουμε την Ορεινή Μέλισσα να διαψεύσει τον 1:12 και να μας δημοσιεύσει την επίσημη απόφαση της Ευρωπαικής Ενωσης και που δημοσιεύτηκε. Αλλιώτικα να ζητήσει συγνώμη για την αναστάτωση που μας προκάλεσε. Δεν του φταίμε σε τίποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σοκ εχετε εν κρανιω κυριε μου.Έχετε βαλθεί με τον ξεσφιγγη να γραφετε ότι μαλάκια βρίσκετε στο ίντερνετ και να παραμυθιαζετε τον κόσμο για μερικά κλικ. Μελι σκατενιο υπάρχει χρόνια στα σούπερ μάρκετ και πολύ φτηνο. Ο κόσμος όμως προτιμάει το μέλι που ξέρει από που και ποιόν προέρχεται.Ακομα και στα δυσκολα χρόνια που ζουμε ο κοσμος ψαχνει το καλό μελακι.Παιρνει λιγοτερο αλλα παιρνει.Εκτός και αν εσύ θεωρείς τον κόσμο χαζό που μασάει ότι σανό του πασάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αθανασιος Γεραρης19 Ιουνίου 2016 στις 2:47 μ.μ.


    Εαν φθασει στην Ελλαδα καποιο βιομηχανικο υποκαταστατο, οι μελισσοκομοι μπορουν να προσφυγουν στα ελληνικα δικαστηρια για αθεμητο ανταγωνισμο και να ζητησουν, κατ'αρχην τα παρακατω:
    1) Να μη αναφερεται η λεξις μελι στην συσκευασια, διοτι μελι ειναι αυτο και μονο που παραγουν οι μελισσες. Επισης να μη υπαρχουν απεικονισεις μελισσων,κερυθρας και οτι αλλο εχει σχεση με το μελι.
    2) Να μη φερεται συσκευασμενο στις συσκευασιες που πωλειται το μελι.
    3) Να μη εκτιθεται στα ραφια κοντα στα μελια.
    Φυσικα και καθε αλλο αιτημα πυ θα σκεφτει κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αργά ή γρήγορα θα γινόταν και αυτό. Έχουν όλες τις "λύσεις". Η μόνη απάντηση που μπορεί να αντέξει είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι ή θα τρώμε "φτηνή" ή πραγματική τροφή. Όσοι θέλουν θα αγοράζουν οποιαδήποτε αηδία προσφέρει το Σύστημα, όσοι θελουν θα αγοράζουν από παραγωγους για των οποίων την εντιμότητα θα είναι ενήμεροι. Οι εύκολες λύσεις δεν είναι πάντα ή μαλλον ποτέ οι σωστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο σωστός ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ δεν χάνει ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ , ούτε από το μέλι , ούτε από τον βασιλικό πολτό , ουτε από την γύρη , ούτε από την πρόπολη ούτε από το κερί . ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ. Οι έλληνες γνωρίζουν και θα στείλουν αυτούς ανακατεύουν και προωθούν στην αγορά αυτά τα σκευάσματα από εκεί που ήρθαν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νομίζω σε αυτό το λινκ έχει μια διαφορετική άποψη για το συγκεκριμένο δημοσίευμα .. εγώ απλώς το παραθέτω. http://ellinikahoaxes.gr/2016/06/21/meli_ee/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. KAI ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ , ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΟΛΥ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΔΙΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΡΤΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ 1 ΕΥΡΩ , ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΞΕΡΟΛΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΩΣΕΙΣ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΤΟ
    ΣΚΟΤΑΔΙ ,ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ , ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ , ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΙΧΩΣ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΠΛΕΟΝ Η ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ Η ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥ ( ΣΙΡΟΠΑΚΙ ΜΕ ΧΡΩΜΑ & ΑΡΩΜΑ ΜΕΛΙΟΥ) ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΕΛΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ Η
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ , ΚΑΛΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και ο Γέροντας είχε πεί: Θα τρώτε Μέλι και θα είναι σαν να μη τρώτε Μέλι...
    Μπείτε στα hellenic hoaxes για να δείτε ότι το άρθρο είναι φάρσα:
    http://ellinikahoaxes.gr/2016/06/21/meli_ee/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ολη ξερετε οτι γινετε αλογιστι εφαρμογι για τιν βαροα ακομα και πανο στις νομες καλα θα κανουν να το αγοραζον τουλαχιστον δεν θα τρονε καρκινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι μελισοκόμοι πρέπει να πλακόσουν τις μηνύσεις οποιαδήποτε εταιρεία γράφει μέλι επάνω χωρίς να είναι. Δεν μπορουν να αλλάξουν με νόμο την έννοια της λέξης.Είδη αμελούν να το κάνουν στα νοθευμένα που κυκλοφορούν. Μήπως ενοχλεί οτι τα νοθεύουν και οι παραγωγοί, και για αυτό δεν μιλάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!