Widget Recent Post No.

Κλαίνε οι μελισσοκόμοι στην Ελλάδα: Έρχεται το τέλος...



Κλαίνε οι μελισσοκόμοι στην Ελλάδα για την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια. Όπως λένε οι παλιοί μελισσοκόμοι: "Η φύση έπαψε να δίνει το μέλι απλόχερα. Τα παλιά χρόνια γινόταν τρύγοι που οι σημερινοί μελισσοκόμοι δεν έχουν δει ούτε στον ύπνο τους". Η παραγωγή μελιού έχει μειωθεί δραματικά, οι ανθοφορίες έχουν γίνει πολύ ευαίσθητες, και χρόνο με το χρόνο τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Ο καιρός πηγαίνει κόντρα τα μελίσσια, και αυτός είναι ένας αστάθμητος παράγοντας που κανείς δεν μπορεί να δαμάσει. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Οι αγρότες ραντίζουν ασυστόλως πάνω στις ανθοφορίες, και δολοφονούν τις μέλισσες. Ο πυρκαγιές, οι παράνομες υλοτομίες και ότι σχετίζεται με τον άνθρωπο  υποβιβάζει συνεχώς τον φυτικό μας πλούτο!

Πολλοί μελισσοκόμοι αποδίδουν τη μεγάλη αυτή πτώση στην αλλαγή του κλίματος, την άνοδο της θερμοκρασίας, και την ανθρώπινη δραστηριότητα που συνεχώς βιάζει το περιβάλλον με κάθε τρόπο. Όπως λένε μερικοί μελισσοκόμοι η φύση για να τιμωρήσει εμάς, τιμωρεί τις μέλισσες, εφόσον απο αυτές εξαρτάται η ζωή κάθε έμβιου όντος σε αυτό το πλανήτη! Όπως είχε πεί και ο Ainstain, αν οι μέλισσες χαθούν, η ανθρωπότητα έχει λιγότερα απο 3 χρόνια ζωής. Απο τις μέλισσες επικονιάζονται τα άνθη, και χωρίς αυτές τα φυτά δεν μπορούν να δημιουργήσουν καρπούς. Είναι μια αμφίδρομη σχέση επικοινωνίας που συμβαίνει τα τελευταία εκατομμύρια χρόνια, και μόνο ο άνθρωπος θα καταφέρει να σπάσει. Και όταν σπάσει η αλυσίδα, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες...

Η παραγωγή μελιού στην Ελλάδα όπως καταλαβαίνουμε έχει πάρει μια κατηφόρα δίχως επιστροφή. Μελίσσια χάνονται συνεχώς. Πολλοί μελισσοκόμοι πλέον δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, δεν παράγουν και τα παρατούν. Πουλάνε τα μελίσσια τους και προσπαθούν να βρούν μια άλλη λύση προκειμένου να ζήσουν τις οικογένειες τους. Τα έξοδα για να ανταπεξέλθει ένας μελισσοκόμος είναι πολύ μεγάλα. Και αυτό είναι ένα κομμάτι που οι περισσότεροι νέοι μελισσοκόμοι δεν γνωρίζουν. Διότι δεν έχουν κάποιον να τους το πεί.

Έμπειροι μελισσοκόμοι που προσπαθούν να ορθοποδήσουν με τη κατάσταση του σήμερα υποστήρίζουν ότι για να επιβιώσει κάποιος από τη μελισσοκομία δεν αρκεί να έχει πολλά μελίσσια, όπως παλιά που ήξερε ότι θα πάρει μέλι.  Πλέον πρέπει να εφαρμόζει σύγχρονες τεχνικές, να ασκεί νομαδική μελισσοκομία, και να κάνει πράγματα που στο παρελθόν ήταν άγνωστα. Ο μελισσοκόμος σήμερα πρέπει να υιοθετήσει σύγχρονες τεχνικές, εντατικής μελισσοκομίας.

Η πτώση αυτή της παραγωγής είναι σίγουρο οτι θα οδηγήσει πολύ σύντομα τους παραγωγούς να ανεβάσουν τις τιμές που πουλάνε το μέλι τους. Αν και ο ανταγωνισμός με τα μέλια του εξωτερικού που ελληνοποιούνται είναι μεγάλος, δεν υπάρχει άλλη Λύση. Το μέλι όπως λένε αρκετοί μελισσοκόμοι αποτελεί "Είδος προς εξαφάνηση". Το Ελληνικό Μέλι αποτελεί ένα προιόν που η ποιότητα του ξεχωρίζει παγκοσμίως!

Ας επικεντρωθούμε όλοι λοιπόν στο να βοηθήσουμε τη μέλισσα ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Πως μπορείς εσύ να βοηθήσεις την μέλισσα; Φυτεύοντας μελισσοκομικά φυτά στον κήπο σου! Φυτεύοντας δέντρα αμυγδαλιές, κερασιές, βερικοκιές, ροδακινιές στο κτήμα σου, να γίνει η Ελλάδα τόσο πλούσια όπως τα παλιά χρόνια! Αν ο καθένας απο εμάς φύτευε ένα μελισσοκομικό φυτό η μέλισσα θα είχε ένα πιο πλούσιο περιβάλλον με περισσότερη τροφή!

Μην ραντίζεις ποτέ πάνω σε ανθοφορία! Αν είσα αγρότης πρέπει να μάθεις πόσο σημαντική είναι η μέλισσα για την παραγωγή σου. Πρέπει να καταλάβεις οτι η μέλισσα είναι αυτή που του δίνει το ψωμί που τρώς. Για να μην το καταλάβεις όταν είναι πλέον αργά!




Δημοσίευση σχολίου

37 Σχόλια

  1. Δυστυχώς στην χώρα αυτή είμαστε τόσο κοντόφθαλμοι που ο μόνος τρόπος με τον οποίο βοηθάμε την μέλισσα για την ώρα είναι με ζάχαρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποτε δεν ειπε ο Ainstain κατι τετοιο για τις μελισσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ρε ξερολα, ξερεις ολα μα ολα οσα ειπε ο Αινσταιν.Μηπως δηλωνεις και διαδοχος του;

      Διαγραφή
    2. Δεν διαφωνούμε ότι οι μέλισσες είναι πολύ σημαντικές για το περιβάλλον, αλλά ο Αϊνστάιν ΔΕΝ έχει κάνει ποτέ τέτοια δήλωση. Αυτή η ιστορία ξεκίνησε από το καναδικό περιοδικό Canadian Bee Journal το 1941. Το 1966 το περιοδικό The Irish Beekeeper δημοσίευσε κάτι ανάλογο, που το απέδωσε στον Αϊνστάιν πάλι έμμεσα και σιγά σιγά εδραιώθηκε η άποψη πως όντως το είπε. Καλό είναι να ψάχνετε πριν σχολιάζετε.

      Διαγραφή
  3. 6:45 έκανες και με τον Αϊνστάιν παρέα και ξέρεις? Μπράβο ρε ξερόλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν χρειάζεται να το πει ο Αινσταιν,σκέπασε μια πορτοκαλιά πριν ανθίσει με ένα δίχτυ ωστε να μην εχουν προσβασει οι μέλισσες και πες μας το αποτελεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά τα εσπεριδοειδή θεωρούνται καλλιέργεια χωρίς μεγάλες απαιτήσεις επικονιάσεως. Θα βγάλουν καρπούς και χωρίς την παρουσία εντόμων επικονιαστών.

      Διαγραφή
  5. ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΝΩΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΛΛΙΣΙΑ , ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΜΕΛΛΙΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΕΞΑΛΛΟΥ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΓΝΗΣΙΟ ΜΕΛΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Einstein. Όχι Ainstain. Μου αρέσει που θέλετε να το γράψετε και με λατινικούς χαρακτήρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βλέπουμε λοιπόν πως οι ψεκασμοί οχι μόνο στις μέλισσες κάνουν κακό αλλα στην ανθρώπινη φυλή η οποία αναλώνει χρόνο στο να αυτανταγωνίζεται με ηλίθια γνωμικά ή άλλα συναφή και όχι να παρατηρεί το πρόβλημα αυτό καθ εαυτό..
    Και επειδή δεν ήμουν μπροστά όταν ο Eintein ,ή όπως αλλιώς τον θέλετε, έλεγε αυτα που έλεγε , άκουσα πως είπε το "δυο πράγματα είναι απέραντα , το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία..... κλπ κλπ "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και στην ανθοφορία της ελιάς υπάρχει πρόβλημα με το ραντισμα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ οτι μου δήλωσε μία μελισοκόμος , η μέλισα ΔΕΝ πάει στο ανθος της ελιάς ! Αν τύχει χρονιά και πάει, τότε περιμένουμε μεγάλη πείνα !

      Διαγραφή
    2. Στην ελιά μπορεί να μην πάει, θα πάει όμως στη χορτονομή η οποία όπως είναι φυσικό θα επηρεαστεί από τον ψεκασμό. Γενικά μην ψεκάζετε πάνω στην ανθοφορία και ώρες που πετούν οι επικονιαστές. Μόνο σούρουπο.

      Διαγραφή
    3. Πηγαίνουν και στα άνθη της ελιάς οι μέλισσες. Το έχω δει κάποτε σε μιά ελιά καλοθρεμένη και καλοποτισμένη,Εννοείται έπαιρναν γύρη. Παλιός μελισσοκόμος ερασιτέχνης από χωριό του νομού Λάρισας.

      Διαγραφή
  9. Ειστε χαζοι? Το θεμα δεν ειναι αν το ειπεν ο Αινσταιν η οχι το νοημα του αρθρου αλλο ειναι και βαρτε το καλα στο μυαλουδακι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς και δεν είναι αυτό το θέμα, αλλά δεν μπορεί να αναφέρονται τέτοιου είδους ανακρίβειες.

      Διαγραφή
  10. oso prospauite na kanete melisia me zaxarozimara kai siropia ayta ua pauenete giati exi kai epagkelmaties poy den taizoyn protimoyn na alazoyn topoys kai na ftiaxnonte ta melisia fisiologika epidi briskoyn anuoforia...P.X ALI TAIZOYN KAI ALI ETIMAZOMASTE GIA TRIGO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα σε όλους και όλες.

    Πρώτον: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αυτό που λένε "Κλιματική Αλλαγή" ή "Υπερθέρμανση" του Πλανήτη η οποία να προέρχεται από τον Ανθρωπο... Όλο αυτό ήταν και εξακολουθεί να είναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΤΗ σε βάρος του κόσμου προς ώφελος των ολιγάριθμων ΕΛΙΤ... Εχετε προσέξει οτι τα τελευταία χρόνια πληρώνουμε ΟΛΟΙ "Φόρο Διοξειδίου του Ανθρακα"???
    Ο μόνος πραγματικός παράγοντας ο οποίος όντως επειρεάζει το Κλίμα συνολικά στον Πλανήτη ήταν και θα είναι πάντα ο ΗΛΙΟΣ και μόνο! Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το δεδομένο, η Γη συνολικά οδεύει σε "Μίνι Εποχή Παγετώνων" μέσα στα επόμενα 200 με 300 χρόνια.
    Οι όποιες "ΑΛΛΑΓΕΣ" που βλέπετε στις Καιρικές Συνθήκες Περιοχών ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΕΣ και προέρχονται από τους ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ σε συνδιασμό με ένα ΣΥΣΤΗΜΑ των ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ-ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΩΝ (βλέπε ΝΑΤΟ) ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "H.A.A.R.P." το οποίο χρησιμοποιείται για πολλαπλούς σκοπούς και πάντοτε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ, με στόχο την ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ (λέγεται "ΓΑΙΩΜΗΧΑΝΙΚΗ"...) καθώς και απευθείας για την ΤΕΧΝΙΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ "ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ" τοπικά και κατ' επιλογη (...) και ακόμα και ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ... Ο ΛΟΓΟΣ που κατευθύνονται και υλοποιούνται όλα αυτά από τους ολιγάριθμους της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ή αλλιώς από την "ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ" έχει και Κωδικό Όνομα το οποίο λέγεται "ΑΤΖΕΝΤΑ 21" και έχει σαν στόχο τον ΜΑΖΙΚΟ ΑΠΟΠΛΗΘΥΣΜΟ, ώστε μαζί με τους Πολέμους να ΜΕΙΩΘΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ από τα 6 και πλέον δις που είναι σήμερα, στο (ένα) 1 δις ή και στα 500 εκατομμύρια κατοίκους...
    Η Καταστροφή των Μελισιών είναι ένας από τους εκατοντάδες παράπλευρους τρόπους...
    Όσοι και όσοι θέλετε να δείτε περισσότερα εδικότερα για την ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ λεγόμενης "ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ" είτε αυτό το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ, το οποίο φυσικά και δεν είναι το μόνο και μπορείτε να βρείτε πολλά άλλα, τόσο Επιστημονικά κείμενα όσο και βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=DKnVEFI1ALM

    Δεύτερον: Τουλάχιστον στην "Δύση" (βλέπε Ε.Ε. ΗΠΑ κλπ), ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ πλέον πραγματικές Κυβερνήσεις ούτε πραγματικές Εκλογές... ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ-ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ και αυτοί που βλέπετε και νομίζετε οτι "κυβερνούν" ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ των παραπάνω που ανέφερα...
    Για τον λόγο αυτόν και άλλους, όσοι / όσες νομίζετε οτι θα αλλάξει το ΠΑΡΑΜΙΚΡΌ μέσα από δήθεν "εκλογικές" διαδικασίες, ΑΥΤΑΠΑΤΑΣΘΑΙ ΟΙΚΤΡΑ...
    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ του μέχρι σήμερα "πολιτικού συστήματος", και φυσικά ΥΠΑΡΧΕΙ και ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ για αυτό (μόνο που κάποιοι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να το γνωρίζετε αυτό...) η οποία ονομάζεται "ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ" στα πλαίσια της οποίας ο ίδιος ο Πολίτης αυτοπροσώπως ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ... όπως ακριβώς έκαναν στην ΙΣΛΑΝΔΙΑ πριν από λίγα χρόνια... πετώντας ΕΞΩ "ευρω", Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. και ΝΑΤΟ και στέλνοντας στις φυλακές Πρωθυπουργούς και Τραπεζήτες πακέτο...
    Οι δρόμοι για να φτάσει κανείς στη ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ είναι ΔΥΟ.
    Ο ένας τρόπος είναι ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ και λέγεται "ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ", όπου χρειάζεται να συμμετάσχει η μεγάλη ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του λαού από όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, και στη διάρκεια της οποίας οι Κρατικές δομές κατα τόπους συνεχίζουν να Εξυπηρετούν τους Πολίτες αλλά ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ή άλλη, με την "ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ".... Φυσικά χρειάζονται "Αφυπνισμένοι Πολίτες" για κάτι τέτοιο... που αν υπάρξει, μέσα από τον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ, ολόκληρο το "πολιτικό σύστημα" ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες....
    Ο άλλος τρόπος είναι η ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.....

    Αυτά τα ολίγα σαν Δεδομένα,
    Ευχαριστώ για την προσοχή σας,

    Χρήστος Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχοαχοαχοαχοαχοαοαχαοχχοαοαχοαχοαοαοαα!Καλό....... Αφού είναι και Δεδομένα (άρα αποδεδειγένα),μόνο σιπώπη για τους κοινούς θνητούς.

      Διαγραφή
    2. Χρησταρα το κλίμα αλλάζει από τον άνθρωπο, αισθήσεις δεν έχεις να το καταλάβεις; Μόνο ο,τι βλακεια διαβάσεις στο νετ;

      Διαγραφή
  12. Έτσι και αλλιώς δεν έχει νόημα ποίος το είπε ή αλήθεια είναι αυτή που γράφει το άρθρο και το λένε άνθρωποι που έχουν γνώσεις και ασχολούνται με το θέμα έτσι και αλλιώς ότι μολυνθεί στην φύση μετά είναι άχρηστο λοιπόν ας αφήσει ο κύριος παραπάνω στα σχόλια του της ηρωνιες για αυτό πάμε κατά διαβόλου γιατί μόνο να ηρωνεβομαστε ξέρουμε και δεν κοιτάμε την πραγματικότητα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με την ελιά δεν υπάρχει πρόβλημα, η επικονίαση γίνεται με τον αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. οι μελισσοκομοι ειναι ανανδροι που κλεβουν το μοχθο των δυστυχων αυτων πλασματων!μακαρι να ψοφησουν απο την πεινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. https://www.quora.com/Is-it-true-that-Einstein-said-without-honey-bees-human-race-will-be-over-in-4-years

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για ολα λεμε οτι φταινε αλλοι...Ο καιρος που αλλαζει (πραγματι)....οι αγροτες που ψεκαζουν (πραγματι)..κλπ κλπ...Το οτι εμεις εξαφανισαμε ουσιαστικα τις ντοπιες ρατσες μελισσων,δεν το αναφερει κανενας...Γεμισαμε με Ιταλικες ,Ιρλανδεζικες,Καυκάσιες κ.α. και τα υβριδια που αυτες δημιουργουν στη συνεχεια.Πως θα μαζεψει μελι απο πευκο πχ αυτη η μελισσα που ειναι προσαρμοσμενη στη μονοκαλλιεργεια?Μετα λεμε οι παλιοι κανανε τρελους τρυγους και εμεις τιποτα..Δε μας κανανε οι προσαρμοσμενες σε τοπο μας και στα φυτα μας μελισσες αλλα θελαμε να τις βελτιωσουμε...Να τωρα οι μικροι τρυγοι και τα προβληματα.
    Μαρκος Αθηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γειά σου ρε Χρήστο συμφωνώ απόλυτα η νέα τάξη πραγμάτων είναι πίσω απ όλους κι απ όλα δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Κινέζοι μελισσοκόμοι που δεν είναι τόσο έμπειροι όσο οι Έλληνες και που δεν τους νοιάζει να γράφουνε στα blogs και κοιτάζουν τη δουλειά τους, συνεργάζονται μεταξύ τους και διαδίδουν την μελισσοκομία ώστε σχεδόν κάθε σπίτι να έχει τις δικές τους κυψέλες και έτσι θα έχουμε να προμηθευόμαστε μέλι.

    Όσο για τους δικούς μας αφού έτσι και αλλιώς έρχεται το τέλος ας έρθει για αυτούς μια ώρα ενωρίτερα και ας μην αγοράζουμε ελληνικό μέλι εάν έχει τιμή πάνω από 5 ευρώ.

    Καλό ξόδι στις ελληνικές μέλισσες ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. δε μπορω ν ακουω βλακειες Συνηθωσ το ψεμα βασιζεται σε μια αληθεια,Ο φορος διοξειδιου καλως η κακως δεν θα το κρινω αλλα ακομα κ αν καποιοι εκμεταλευονται ακομα κ αν κυβερνα η Νεα Ταξη ακομα κ αν ο καιρος μπορει να επηρεαστει απ τον ανθρωπο κ αν ακομα ο πκ αλλοι πλανητες θερμαινονται οχι μονο η γη παντως ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ κ ΜΟΛΥΝΣΗ ξερετε ποσα ΕΙΔΗ ΖΩΩΝ ΕΝΤΟΜΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κ ακομα , δεν μπορω να καταλαβω τι θα γινει εδω μεσα ,Θα παιρνω απ τους κινεζους λεει ο ενας , εισαι ξερολασ λεει ο αλλος ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ? οι μισοι ιλιθιοι θα καταστρεψον κ τους αλλος μισουσ κ τη χωρα ολο μαζι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΕΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΙΘΕΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ...!!!..ΟΜΟΝΟΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ...!!! ΟΛΟΙ Η ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑΑ....!!!!..ΑΠΛΑ ΜΠΗΚΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΕΛΙΣΣΙ..!!..ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΜΑΣ...!!!!..ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΑΓΟΡΑΖΩ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΣ!!...ΑΣΧΕΤΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ!!...ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΜΕΛΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟΟ.....!!!!..ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ!!!...ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ!!...ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ!!...ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΕΛΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ!!...ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ευτυχώς που οι μέλισσες δεν διαβάζουν τα blogs !!
    Θα ψοφούσαν αμέσως και αυτό ειναι βέβαιο,
    αλλά από τα γέλια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. εγω λεω να παω να βαλω μια φωτιτσα στην αποθηκη του μα... που πουλαει τα φυτοφαρμακα και αλλη μια στη δοδεια του μα... που ραντ.ιζει. μια δυο τρεις δεκα...οργανωμενα κ συντονισμενα(με προκυρηξη για το λογο που γινεται ο εμπρησμος).. ε... καποια στιγμη θα απογοητευτουν κ θα το γυρισουν σε βιολογικη καλλιεργεια. οργανωθειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΟΥΛΕΣ ΜΑΣ.ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕ ΘΥΜΟΛΗ ΓΙΑ ΝΟΣΕΜΙΑΣΗ ΚΑΙ ΒΑΡΡΟΑ.ΓΙΑ 10ΑΡΙ ΜΕΛΛΙΣΙ 1 ΛΙΤΡΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ 3 ΜΕ 4 ΜΕΡΕΣ.ΕΒΑΛΑ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ.ΕΒΑΛΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΤΙ ΚΑΝΩ?ΣΤΑΜΑΤΑΩ?ΒΑΖΩ ΛΙΓΟΤΕΡΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για την μελισσοκομία είναι και η ύπαρξη γελοίων blog σαν το δικό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χρειάζεστε ένα γρήγορο δάνειο μέσα σε 24 έως 48 ώρες; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να κάνετε αίτηση για δάνειο μαζί μας στο Novelty Finance μέσω email μέσω: noveltyfinances@gmail.com Ή WhatsApp Μέσω: +447915601531.

    Η NOVELTY FINANCE παρέχει οικονομικές λύσεις. Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό δάνειο, Επιχειρηματικό δάνειο και πολλές άλλες). Προσφέρουμε επίσης ευέλικτες και πολλαπλές επιλογές δανείου, συμπεριλαμβανομένων εξασφαλισμένων και μη εξασφαλισμένων δανείων, μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων που είναι προσαρμοσμένα στις οικονομικές σας ανάγκες.

    ✓ Εύκολη έγκριση
    ✓ Ευέλικτη διάρκεια αποπληρωμής 6 - 360 μήνες
    ✓ Πολύ βολικό - Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο στο κατάλληλο μέρος και ώρα.
    ✓ Άμεση πρόσβαση στα κεφάλαιά σας μετά την έγκριση.
    ✓ Επιδοτούμενο επιτόκιο (3% ετησίως)
    ✓ Δεν θα βιαστείτε να αποπληρώσετε το δάνειο, θα σας δοθεί χρόνος για να ξεκινήσετε την αποπληρωμή του δανείου.
    ✓ Χωρίς κρυφές χρεώσεις
    ✓ Θα καθοδηγηθείτε σε όλη τη διαδικασία

    Πώς να εφαρμόσει:
    Η αίτηση για δάνειο μαζί μας είναι γρήγορη και εύκολη!
    Στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω:
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: {{ noveltyfinances@gmail.com }}
    Καλέστε μας ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp μέσω: +447915601531.
    Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!