Widget Recent Post No.

Τα μελίσσια σταματούν την ανάπτυξη και η ανθοφορία δε δουλεύει καλά. Τι κάνουμε για να τα κρατήσουμε δυνατά και μεγάλα διώροφα τριώροφα;



Υπάρχουν χρονιές που λόγω ανομβρίας, φτωχής άνοιξης και γενικά μελισσιών που δε δουλεύουν (και δεν φέρνουν πολύ γύρη νέκταρ) να έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της ανάπτυξης και την διακοπή της γέννας της βασίλισσας σε μεγάλο βαθμό. Αν για παράδειγμα έχουμε τα μελίσσια μας στην πορτοκαλιά και δεν πάει καλά, τότε πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε κάτι για να διατηρήσουμε τη γέννα της βασίλισσας και να έχουμε δυνατά μελίσσια για τον έλατο το θυμάρι, τη λυγαριά κλπ.

Το κόλπο είναι εφόσον βλέπουμε ότι η ανθοφορία πάει από το κακό στο χειρότερο να προβλέπουμε το φαινόμενο, και πριν πέσει η γέννα να τροφοδοτούμε έτσι ώστε τα μελίσσια να εκτρέφουν πολύ γόνο και να συνεχίζουν να αναπτύσσονται. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν σχετικά με αυτό; Υπάρχει ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσουμε τα μελίσσια με δυνατούς πλυθησμούς. Και είναι η τροφοδοσία με ζυμάρι. Εφόσον έρχεται λίγη γύρη και νέκταρ ταυτόχρονα, ανακατεύεται το ζυμαράκι και ταίζονται οι νέες μελισσούλες που είναι απαραίτητες για υψηλή παραγωγή μελιού στο μέλλον.

Υπάρχει μια τροφή στο εμπόριο που την έχω δοκιμάσει και κάνει απίστευτη δουλειά στα μελίσσια. Είναι το μελοζύμ extra της Αρκαδικής Μελισσοκομίας. Πολύ οικονομική τροφή και ταυτόχρονα αποτελεσματική στα μελίσσια. Βάζουμε 1 κιλό σε κάθε διόροφο μελίσσι, προκειμένου να συνεχήσει να χτίζει και να γεννά η βασίλισσα. Αν η ανθοφορία δε πάει τόσο καλά και δεν ταίσουμε τότε η γέννα δεν θα πάει καλά και δεν θα έχουμε την ανάπτυξη που επιθυμούμε. Έτσι λοιπόν βάζουμε τη τροφή και θα δείτε πόσο αποτελεσματική είναι.

Στην τροφή δεν κάνουμε μια μικρή τρυπούλα αλλά ανοίγουμε όλη την σακούλα απο το κάτω μέρος έτσι ώστε οι μέλισσες να τη τραβήξουν πιο γρήγορα και να φτιάξουν πολλούς γόνους. Προσωπικά με αυτό το τρόπο δουλεύω στα μελίσσια προκειμένου να τα κρατήσω δυνατά μέχρι την επόμενη νομή...










Η μελισσοτροφή διατίθεται επίσημα από την Αρκαδική Μελισσοκομία , στην τιμή των 88λεπτών + φπα και παραδίδεται σε συσκευασία των 20 κιλών ( 20*1 κιλό ). Μπορείτε να την παραγγείλετε ηλεκτρονικά από εδώ!

Για επικοινωνία με το κατάστημα :  2105551492 

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. αν θα τις βαλεις τις συγκεκριμενες τωρα θα λειωσουν και αντιο μελισσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή τροφή την δουλεύω 2 Χρόνια εγγυημένη! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι τροφές αυτές αυτή τη περίοδο λιώνουν.Για το χειμώνα καλές είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ κάνω συροπι με μελάσα και με ενεργούς μικροργανισμους. Και έτσι είναι μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!