Widget Recent Post No.

Πήρε μεταχειρισμένες κυψέλες και πλαίσια φουλ στο κηρόσκορο. Δείτε πως τα καθάρισε και έγιναν σα καινούργια


Συντήρηση και απολύμανση παλιών κυψελών και πλαισίων
Πριν από λίγο καιρό προμηθεύτηκα από παλιό ¨απόστρατο¨ μελισσοκόμο μερικές διώροφες κυψέλες με τα πλαίσια τους. Ο μπάρμπα Κώστας αναγκάστηκε να σταματήσει την μελισσοκομία μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης με την μέλισσα. Τις κυψέλες του τις είχε αποθηκεύσει σε μια μεγάλη αποθήκη και προσπαθούσε όσο μπορούσε να τις προστατέψει από τον κηρόσκορο, κάποια προβλήματα όμως τον κράτησαν μακριά από τα μελισσάκια του και έτσι έχασε τα περισσότερα και η αποθήκη του λεηλατήθηκε από τον κηρόσκορο.

Οι παρακάτω εικόνες μιλούν από μόνες τους










Με την πολύτιμη βοήθεια της γυναίκας μου η οποία ανέλαβε να βγάλει τα κατεστραμμένα κεριά από τα πλαίσια ξεκίνησα την απολύμανση τους.Από τις κυψέλες αφαίρεσα όλα τα μεταλλικά μέρη για να μην οξειδωθούν .




Το καζάνι έκανε την δουλειά του προσωρινά μιας και έχω βάλει μπροστά την κατασκευή παραφινιέρας την οποία θα χρησιμοποιώ και για απολύμανση.Μέσα στο νερό που βράζει πρόσθεσα 1/2 λίτρο χλωρίνη, 1 κιλό καυστική σόδα και κρατούσα με κάποιο βάρος τα πλαίσια ή την κυψέλη μέσα στο νερό για δέκα λεπτά.



Το αποτέλεσμα







Αφού στεγνώσουν καλά για κάποιες ημέρες θα παραστούν καψούλια και σύρματα, οι γονοφωλιές και τα πατώματα θα βράσουν σε παραφίνη και θα βαφτούν για να είναι έτοιμες για τις φθινοπωρινές παραφυάδες.

Πηγή melissokomiavoulcanou.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΔΕΡΦΕ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΛΑΤΡΕΥΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ.ΤΑ ΤΕΛΑΡΑ ΤΗΣ ΦΩΤ/ΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ?ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ Ο ΚΗΡΟΣΚΟΡΟΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ (ΤΕΛΑΡΟ) ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ? ΦΙΛΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!