Widget Recent Post No.

Εγκατέλειψε τη πόλη και ασχολήθηκε με τη μελισσοκομία: Πήρε την επιδότηση του νέου αγρότη και έκανε σημαντικά βήματα!!!



Εγκατέλειψε τη ζωή στην πόλη, όπου εργαζόταν ως ιδιωτικός υπάλληλος, και επέστρεψε στη φύση. Ασχολήθηκε με τη μελισσοκομία και εντάχθηκε στο πρόγραμμα πρώτης εγκατάστασης για νέους αγρότες, ώστε να αρχίσει τη δική του επιχείρηση. Και τα κατάφερε… Ο 30χρονος Γενναίος – Γιάννης Χρυσανθόπουλος, ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή της Κεραμιδιάς του Δήμου Ήλιδας, στον Νομό Ηλείας, δεν έχει μετανιώσει για την επιλογή του.
Όπως μας λέει ο ίδιος, αγαπά πολύ τη δουλειά του και αυτό του δίνει δύναμη να συνεχίσει, παρά τις όποιες δυσκολίες, που προκύπτουν κυρίως από τις αλλαγές των περιβαλλοντικών συνθηκών, οι οποίες έχουν επηρεάσει τις μέλισσες. «Ξεκίνησα τη δραστηριότητά μου στη μελισσοκομία αξιοποιώντας το πρόγραμμα πρώτης εγκατάστασης νέων αγροτών. Τα χρήματα που δόθηκαν ήταν πολύ λίγα για να καλύψουν το αρχικό κόστος λειτουργίας, ωστόσο το πρόγραμμα αποτέλεσε σημαντικό εργαλείο για εμένα» τονίζει ο κ. Χρυσανθόπουλος.    

Παράγει μέλι ανθέων, ελάτων Βυτίνας, πεύκου Εύβοιας, βελανιδιάς (δρυς) από το δάσος της Κάπελης Φολόης, γύρη και βασιλικό πολτό. Τα προϊόντα του τα διοχετεύει σε επιλεγμένα τοπικά καταστήματα, αλλά και στην Αθήνα. Στις άμεσες προτεραιότητές του είναι να επεκτείνει την επιχείρηση του μόλις «ανοίξουν» τα σχέδια βελτίωσης.

Πηγή www.ypaithros.gr

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιωργος απο Γιαννιτσα2 Μαΐου 2016 στις 1:53 μ.μ.

    Δεν καταλαβα ρε φιλε των 10.36 γιατι να μην πετυχει?Πρωτον ειναι νεος και δευτερον αν εχει μερακι και ορεξη για δουλεια θα πετυχει.Αρκει να μην ξεκινησε με αερα στα μυαλα οτι θα παιρνει επιδοτησεις με τη σεσουλα.Αλλοι ξεκινησαμε χωρις καμμια επιδοτηση,χωρις κανενα προγραμμα κρατικης υποστηριξης, μονο με ιδιωτικα κεφαλαια και δεν το μετανιωσαμε.Ποια αλλη μορφη γεωργικης εκμεταλλευσης ειναι σιγουρη και ασφαλης?Η μηπως πρεπει να μαζευτουν ολοι οι νεοι στα αστικα κεντρα φυτοζωοντας και περιμενοντας τα ψιψουλα των ΕΣπΑ ? Η μηπως να φυγει ολη η νεολαια στο εξωτερικο?Οποιος σκεφτεται να ξεκινησει τη μελισσοκομια πρεπει να ξερει οτι δεν θα κανει την αρπαχτη σε 2 χρονια,να εχει υπομονη,γερο στομαχι γιατι αυτο το σπορ εχει και πικρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ2 Μαΐου 2016 στις 9:34 μ.μ.

    ΦΙΛΕ ΓΕΝΝΑΙΕ ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΕΓΩ ΑΣΚΩ ΤΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ 14 ΧΡΟΝΙΑ.ΕΙΜΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ.ΕΡΓΑΣΤΗΚΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ ΟΜΩΣ.ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΜΟΥ.ΦΕΤΟΣ ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΑ 120 ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 135 ΠΟΥ ΕΙΧΑ.ΤΑ ΑΥΞΑΝΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΟ ΒΑΡΕΙΣ ΧΕΙΜΩΝΕΣ.ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΕΞΕΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ.ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ ΕΩΣ ΚΑΚΙΑ.ΚΟΙΤΑΝ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΟΥΝ.ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ.ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΣΕ ΚΡΥΦΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ .ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΡΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ ΤΟΣΟ ΓΛΥΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΙ.ΚΑΛΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!