Widget Recent Post No.

Αρκούδα εισέβαλλε σε μελισσοκομείο στη Φθιώτιδα και έγινε χαμός!! Αναλυτικό ρεπορτάζ με τις διαλυμένες κυψέλες. 30 χρόνια μελισσοκόμος δε ξανά είδε τέτοιο πράγμα...


Τρομερή καταστροφή στην Φθιώτιδα από επίθεση αρκούδας. Πρωτοφανές φαινόμενο για τους κατοίκους της περιοχής. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι μελισσοκόμοι που δραστηριοποιούνται πάνω απο 30 χρόνια στη περιοχή, δεν ξανα συνάντησαν τέτοιο φαινόμενο. Στην αρχή δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι ζώο προκάλεσε τέτοια μεγάλη καταστροφή, που μπόρεσε να σπάσει ακόμα και τα ξύλα απο τις κυψέλες. Οι εικόνες μας δείχνουν για μια πεινασμένη αρκούδα, η οποία δεν έφαγε μόνο το μέλι, αλλά τον γόνο και τη γύρη. Πρέπει να ήταν πολύ πεινασμένη, μιας και η περιοχή δεν μπορεί να υποστηρίξει τόσο μεγάλα ζώα και να τους προσφέρει τροφή. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που δεν υπήρχαν μεχρι τώρα εκεί Αρκούδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο όλη την Ελλάδα, οι δράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων σε συνδυασμό με τον νόμο προστασίας της καφέ Αρκούδας, έχει οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση των πλυθησμών. Οι αρκούδες χρειάζονται δεκάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα για να ζήσουν, και αυτό της οδηγεί να εξαπλώνονται σε νέα εδάφη. Όταν όμως τα εδάφη δεν μπορούν να τους εξασφαλήσουν την τροφή τους και στρέφονται στα απολύτως απροστάτευτα μελίσσια αλλά και τις κτηνοτροφίκές μονάδες.

Σύμφωνα με τους ντόπιους δεν δέχτηκαν επίθεση μόνο οι μελισσοκόμοι. Όπως λένε οι ίδιοι: "Ποτέ ξανά δεν είχαν εμφανιστεί αρκούδες στους Μύλους Πελασγίας...", λένε οι κάτοικοι της περιοχής - Εκτός από τα μελίσσια έφαγαν ένα νεογέννητο μοσχαράκι, ενώ χάθηκαν και άλλα τρία.
Ανάστατοι είναι οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι στην ανατολική Φθιώτιδα, αφού όπως λένε ποτέ πριν δεν είχε εμφανιστεί αρκούδα στους Μύλους. Ανήμερα του Πάσχα οι μελισσοκόμοι διαπίστωσαν ότι κάποιες από τις κυψέλες ήταν κατεστραμμένες και τα τελάρα είχαν φαγωθεί από αρκούδες.

Κτηνοτρόφος της περιοχής βρήκε ένα μοσχαράκι κατασπαραγμένο, ενώ εξαφανίστηκαν ακόμη τρία μοσχαράκια, όπως είπε στο LamiaRerort. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μύλων, Αντώνης Μάνος, είπε ότι δεν αποκλείεται να άφησαν τις αρκούδες ελεύθερες στην περιοχή, κάποιοι που ανέβηκαν στα ορεινά του χωριού με ένα βαν...


Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Eνταξει οχι και τρομερη καταστροφη. Μετρημενα στα δακτυλα ενος χεριου ήταν τα μελισσια που χαλασαν. Παντως καλα καναν και το δωσαν στη δημοσιότητα για να μην κανουν και άλλες ζημιες, μπας και παρουν τα μετρα τους οι υπευθυνοι. Δεν είναι τεράστια καταστροφή, επειδη γνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παλιομπαγλαμα θα θελα να συνέβαινε σε σένα κάτι τέτοιο ναβλεπα αν θα έλεγες δεν έγινε και τόσο τρομερή καταστροφή!!! Που πιστεύω θα τσιριζες και θακλαιγες τουλάχιστον 1 χρόνο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως η φράση με τις μύγες έδωσε ρέστα!οσο για τον καραφλο κυριουλι στο τέλος του βίντεο που κάποιοι αμολανε αρκούδες τι να πεις!ισως οι εξωγήινοι οι μας πετούν αρκούδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνήθως μία αρκούδα πιάνει την κυψέλη και την συντρίβει στο έδαφος. Στο βίντεο δεν διευκρινίζεται αν αντικατέστησαν τις κυψέλες και έβαλαν μέσα σε άλλες ότι περισώσανε. Αν δεν υπήρχαν κατεστραμμένες κυψέλες τότε η αρκούδα τις άνοιξε απο τα καπάκια, έφαγε τον γόνο και τέλος πήρε και πλαίσια για το σπίτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξυπνατε..σας δουλευουν...οποτε εχω δει επιθεση απο αρκουδα οι κυψελες εχουν γινει φυτιλια..τι λετε τωρα..αν εκαναν και κανα κοντινο τα πλαισια που δειχνουν μπορει να ειναι και σκοροφαγωμενα...χαχχαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!