Widget Recent Post No.

Ερώτηση: Γιατί σε 20άρι μελίσσι κρέμονται οι μέλισσες στην είσοδο; Τι έπαθε και έγινε αυτό;



Καλημέρα παιδιά.
Ευχαριστούμε για την τόσο έγκυρη πληροφόρηση. Αυτή την εικόνα είδα χτες σε ένα σχεδόν 20αρι. Απόγευμα με φυσιολογική θερμοκρασία. Τι σημαίνει αυτό;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Απάντηση...
Είναι τα λεγόμενα "μουστάκια" που κάνει το μελίσσι όταν έχει αναπτύξει μεγάλο αριθμό μελισσών σε συνδιασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας. Συνήθως συντατάται στα μεγάλα μελίσσια απο τον Απρίλιο και μετά, όταν οι θερμοκρασίες έχουν ήδη σκαρφαλώσει πάνω απο 20 βαθμούς. Το φαινόμενο μπορεί να γίνει πολύ έντονο μετά τη μεταφορά των μελισσιών, απο τα χτυπήματα στο δρόμο, την άνοδο της θερμοκρασίας στον γόνο κλπ.

Ουσιαστικά αυτές οι μέλισσες θέλουν να ελαφρύνουν την κυψέλη απο την επιβάρυνση που δημιουργούν στην άνοδο της θερμοκρασίας και βγαίνουν έξω.

Επίσης κάτι τέτοιο γίνεται και σε μελίσσια πριν την σμηνουργία όπου οι μέλισσες κάθονται σε αδράνεια για να συγκεντρώσουν ενέργεια και να φτιάξουν λιπόσωμα για να χτίσουν κερί στην νέα τους αποικία. Μπορούν να κάθονται έτσι είτε στην είσοδο είτε στο καπάκι. Η σμηνουργία γίνεται κυρίως τους μήνες Απρίλιο και Μάιο!

Το μελίσσι που βλέπω στην φωτογραφία δεν έχει κάποιο πρόβλημα, η συμπεριφορά του είναι απολύτως φυσιολογική και ο λόγος σίγουρα είναι ο έντονος ήλιος απο το μεσημέρι και μετά. Μάλλον ζεστάθηκε λίγο παραπάνω...

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!