ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ 

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Γονιμοποιημένες βασίλισσες για να φτιάξετε τις καλύτερες παραφυάδες: Ο Βασιλοτρόφος Γιάννης Λεπίδας δίνει μάνες μέχρι τέλη Νοεμβρίου!Σήμερα προμηθεύτηκα 12 γονιμοποιημένες μάνες από τον Βασιλοτρόφο Γιάννη Λεπίδα ο οποίος ξεκίνησε τη παραγωγή βασιλισσών πολύ δυναμικά και φέτος! Το δέμα έφτασε μέσα σε 3 ώρες στο Αγρίνιο μέσω Κτελ, κατευθείαν από το βασιλοτροφείο του κ. Γιάννη Λεπίδα που βρίσκεται στη Νέα Μανολάδα του Νομού Ηλείας! Μόλις παρέλαβα τις μάνες η συσκευασία τους ήταν άψογη. Οι βασίλισσες ζωηρές και καλοθρεμμένες, τα κλουβάκια τους απόλυτα στερεωμένα στο κουτί, και αύθονες τρύπες για να παίρνουν καθαρό αέρα κατα τη διαδρομή. Άψογη δουλειά θα έλεγα και νομίζω ένα μπράβο είναι λίγο για αυτόν τον εξαίρετο επαγγελματία που σέβεται τις βασίλισσες και φροντίζει να φτάνουν στον αποστολέα λές και βγήκαν εκείνο το λεπτό απο το μελίσσι!

Για τον κ Γιάννη Λεπίδα ακούσαμε τα καλύτερα λόγια, για τη δουλειά που κάνει και τις βασίλισσες που βγάζει όλα αυτά τα χρόνια ατελείωτης δουλειάς. Όταν μίλησα με τον ίδιο για να μου πει τα "μυστικά" παραγωγής τόσο καλών βασιλισσών η απάντηση που έλαβα ήταν:

"Κάνουμε μακροχρόνια και επιμελή προσπάθεια να είναι οι μάνες παραγωγικές, να μην έχουν τάση να σμηνουργούν, να γεννούν πολλές δυνατές και εργατικές μέλισσες ανθεκτικές στις ασθένειες. Από την πλευρά των εργατριών κοιτάμε να μην είναι επιθετικές, να μαζεύουν γύρη, να μη γεμίζουν την κυψέλη με πρόπολη, να μην "κόβουν" και να μη "μπλοκάρουν" τη μάνα με μέλι στη γονοφωλιά και γενικότερα να έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που θέλει ένας μελισσοκόμος από το μελίσσι του".

Μόλης πήρα το κουτί με τις βασίλισσες έγινα καπνός για να φτάσω στο μελισσοκομείο μου και να κόψω τις παραφυάδες. Όλες τις παραφυάδες που έκοψα τις έκανα με 3 πλαίσια πλυθησμό, απο τα οποία οι δύο γόνοι και ένα μέλι γύρη. Μόλις οι βασίλισσες μπήκαν στο μελίσσι οι μέλισσες τις "τύλιξαν", και όπως καταλαβαίνετε η διαδοση της φερομόνης τους ξεκίνησε. Σε 2-3 ημέρες θα απελεθερώσω τις βασίλισσες και σε μια εβδομάδα θα δούμε την κατάσταση των νέων αυτών μελισσιών!

Για να παραγγείλετε έτοιμες μάνες από τον Βασιλοτρόφο Γιάννη Λεπίδα μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο: 6977249090,

Αναλυτικά φωτογραφίες από τα μελίσσια...


Οι βασίλισσες ήταν τοποθετημένες σε 12άδα όλες μαζί στη γωνία του κουτσιού. Απο τις τρύπες ανέπνεαν και δεν ταλαιπωρήθηκαν καθόλου κατά τη διαδρομή


Όλα τα κλουβάκια ηταν τελείως στερεωμένα και το υπόλοιπο κουτί γεμισμένο με εφημερίδα για να μην μπορούν να κουνηθούν τα κλουβάκια και χτυπήσουν οι βασίλισσες.

Έτοιμες οι μάνες για να μπούν στις παραφυάδες!!


Στις 12 κυψέλες, στις δύο πρώτες σειρές δημιουργήθηκαν τα νέα μελισσάκια με τις βασίλισσες του Γιάννη Λεπίδα. Οι κυψέλες είναι πλαστικές από την εταιρία ANEL

Βάλαμε μπόλικους γόνους και οι περισσότεροι είναι έτοιμοι να εκκολαφθούν
Οι μάνες ζωηρές και έτοιμες να τις υποδεχτούν τα νέα μελισσάκια


Τοποθετούμε το κλουβάκι μέσα στο κηρηθροφορέα για γρήγορη διάδοση της φερομόνης και προφύλαξη απο τυχών αυξημένες θερμοκρασίες.


Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο:
6977249090

Και η επίσημη σελίδα του στο facebook...

7 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΗΣ είπε...

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ. ΤΟ ΚΛΟΥΒΑΚΙ ΘΑ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΒΑΛΕΣ,ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΡΕΞΕΙ ΑΠΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΥΓΡΑΣΙΑ, Η ΜΑΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΆΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΣΑΛΕΙΦΤΕΊ..

Ορεινή Μέλισσα είπε...

φιλε μου πολύ χρησιμη η παρατηρηση. Μόνο που δεν είχα βοηθό να κρατάει τη κάμερα, άρα το κλουβάκι τοποθετήθηκε έτσι μόνο για τις ανάγκες τις φωτογράφησης. Σε ευχαριστώ για τη παρατηρηση σου!

Ανώνυμος είπε...

η τιμη

Ανώνυμος είπε...

η τιμη των βασιλισσων

ΑΛΕΚΟΣ είπε...

Να σου πω εγώ την τιμή , γιατί τον ρώτησα στο φεστιβάλ στην Αθήνα ,14 ευρώ εντέλει χρυσό πουλάς του είπα όχι για να πάω στο Ριχάρδο καλύτερα


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΛΗΣ είπε...

ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ........
Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝ.......ΧΡΕΩΣΗ.... ACS ....ΓΙΑ ΔΥΟ ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ 50 ΕΥΡΟ......ΓΙΑ ΣΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ....ΚΑΝΑΤΑ...

Ανώνυμος είπε...

Όπως πολύ καλά ξέρουμε η βασίλισσες βασιλοτροφιας είναι η χειρότερες όταν βγαζεις 1000 για γονιμοποίηση θα πρέπει να πάνε με 10000 κηφήνες ενα στους 200 κηφήνες φτάνει την βασίλισσα γιαυτό κάντε λογαριασμό και μη δίνεται τα ευρα σας τζάμπα γιατί αυτές η βασίλισσες πάνε το πολύ με τρεις κηφήνες και σε έξι μηνες βγενουν οφ και φτου απο την αρχή τα κοροϊδά αγοράζουν άχρηστες βασίλισσες.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *