Widget Recent Post No.

Για τι πράγματα μίλησαν στο σεμινάριο μελισσοκομίας που έγινε στις 25-26 Ιανουαρίου...


Την έναρξη της Διημερίδας Μελισσοκομίας με θέμα «Δάση και Μελισσοκομία»
που πραγματοποιείται στις 25 και 26 Ιανουαρίου στο δημοτικό κατάστημα Αναβύσσου από τον Μελισσοκομικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Σαρωνικού «ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ» κήρυξε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Στην ομιλία του ο κ. Φιλίππου αφού συγχάρηκε τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους και τους ευχαρίστησε για την πρόσκληση, μίλησε για τη σημασία της μελισσοκομίας για τον πρωτογενή τομέα, αναφέρθηκε με συγκεκριμένα στοιχεία για τη μελισσοκομία στην Ανατολική Αττική, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή στη συγκεκριμένη περιοχή είναι καταγεγραμμένοι 938 μελισσοκόμοι με 33.000 κυψέλες συνολικά και επισήμανε ότι η μελισσοκομία είναι ένας κλάδος που έχει πολλές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης καθώς διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλους κλάδους του πρωτογενούς τομέα αρκεί να γίνει αξιοποίηση των δυνατών της σημείων.

Επιπλέον, δήλωσε για ακόμα μια φορά ότι βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι η αναβάθμιση – ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, ο οποίος μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και τη μείωση των ποσοστών ανεργίας μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και με δεδομένο ότι όλα τα προϊόντα του στην περιοχή της Αττικής (κρασί, λάδι, μέλι, κηπευτικά, κτηνοτροφικά και προϊόντα αλιείας) είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Στη διημερίδα όπου παρουσιάστηκε και αναλύθηκε η σχέση αλλά και η χρησιμότητα του δάσους στη μελισσοκομία, ομιλητές επίσης ήταν η ερευνήτρια και Δ/ντρια του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών Αθηνών ΕΘΙΑΓΕ Δρ. Σοφία Γούναρη, ο Δασονόμος Λαυρίου Παναγιώτης Καμπούρογλου, ο Δ/ντης της Π.Υ. Λαυρίου Πύραρχος Χαράλαμπος Χιόνης ως εκπρόσωπος του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος και η Χριστίνα Θεοδωρίδου από τη Δ/νση Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Τμήμα Επιτρεπτών Επεμβάσεων στα δασικά εδάφη και Προστασίας Αστικών Χώρων Πρασίνου), η οποία μίλησε για το θέμα «Δασική Νομοθεσία και Μελισσοκομικά Αρωματικά Φυτά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια