Widget Recent Post No.

Τρόμος με το σκαθάρι: Ταραγμένος μελισσοκόμος από τη Κώ στέλνει μελίσσια με κρούσματα;



Γιώργος...
Mε συγχωρείτε που παίρνω το θάρρος έτσι εύκολα να μιλήσω, ίσως από δικαιολογημένη ταραχή. Είμαι αρχάριος και έχω ένα 10ρακι πληθυσμό. Βάζοντας σήμερα τον γόνο στην μέση και τα ελαφρώς άχτιστα στην άκρη είδα στον πάτο κάτι πολύ άσχημο και αύριο θα πιάσω ένα και θα σας το στείλω να το ελέγξετε νομίζω ότι είναι σκαθάρι Aethina Tumida.

Ήταν κάμποσα και στο εσωτερικό της κυψέλης έτρεχαν γρήγορα να κρυφτούν όταν είδαν να μπαίνει φως στη κυψέλη. ζω στην Κω πρόσφατα τα μελισσάκια ήταν στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού κοντά στο αεροδρόμιο για την τελευταία ανθοφορία ρεικιού. Πείτε μου αν υπάρχουν οι πιθανότητες να ισχύει κάτι τέτοιο και τι να κάνω.

Απάντηση...
Βεβαία υπάρχουν πιθανότητες γιατί το περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή και στην Ελλάδα. Το σκαθάρι μπορεί να μεταφερθεί μέσω των λιμανιών αλλά και διάφορες μεταφορές που γίνονται από χώρα σε χώρα. Αυτή τη στιγμή πλήττει την κοντινή μας Ιταλία και είναι θέμα χρόνου να βρεθεί και εδώ. Στείλε φωτογραφίες και δώσε μου επιπλέον πληροφορίες, μέγεθος κλπ. Πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό και αν διαγνωσθεί ότι πρόκειται όντως γι αυτό, τότε πρέπει να επικοινωνήσουμε με μεγάλο πανεπιστήμιο για αναγνώριση δείγματα κλπ.

Γιώργος...
Είχε μαυροκαφέ χρώμα, ήταν όλα μαζί στον πάτο και έμοιαζαν με μικρογραφία κατσαρίδας αγρού
κεραίες με κάτι στρογγυλό στην άκρη, τα πλαίσια από όσο είδα δεν είχαν λάρβα από σκαθάρια. Δείτε φωτογραφίες...




*****************************************************
Απάντηση...
Όχι δεν είναι το σκαθάρι aethina tumida. Πρόκειται για ένα κοινό σκαθάρι του αγρού. Αν ήταν το σκαθάρι aethina tumida θα ήταν πιο μικρό (περίπου 1/3 της μέλισσας) θα είχε πιο στρογγυλό σχήμα και θα ήταν όπως στις παρακάτω φωτογραφίες. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για κάτι...




Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. Ρε φίλε χρησιμοποιείς ένα τίτλο που προκαλεί Πανικό, Τρόμο, Ταραχή για να προσελκύσεις "κλίκ" και το σκαθάρι ήταν ένα άλλο σκαθαρι. Ακόμα δεν έχει έρθει. Και να έρθει δεν χρειαζεται πανικός.....Οργανωση χρειάζεται και όχι απ τους μελισσοκόμους τόσο, αλλα απ το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε μου δεν είναι το θέμα τα κλικ αλλα το θέμα να διαβαστεί όσο του αξίζει το άρθρο. Είναι πολύ σημαντικό να μάθουν να ξεχωρίζουν το σκαθάρι οι νέοι μελισσοκόμοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τετοια σκαθάρια βρηκαμε αμέτρητα σε κυψέλες στην λαμια. όμως στειλλαμε δειγματα στο πανεπιστημιο και μας απαντησαν ότι είναι πραγματι ένα ειδος κατσαρίδας αγρου,ομως η απορια είναι μηπως και αυτές κανουν καποια ζημια στα μελισσια και δεν το ξερουμε οι ποσοτητες κατσαριδων που ηταν σε κάθε κυψελη ηταν περιπου 30 εως 40 και μονο στα αδυναμα μελισσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Φιλε μου δεν είναι το θέμα τα κλικ αλλα το θέμα να διαβαστεί όσο του αξίζει το άρθρο. Είναι πολύ σημαντικό να μάθουν να ξεχωρίζουν το σκαθάρι οι νέοι μελισσοκόμοι..."

    Η πιο ηλίθια δικαιολογία που έχω διαβάσει. Γιατί δεν το παραδέχεστε; Όσο πιο πολλά κλικ μαζέψετε, τόσο πιο πολλά θα ζητήσετε για διαφήμιση...σωτήρες της μελισσοκομίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωστε όλα για τα κλικ και για το κέρδος...
    Είστε αχάριστοι και αντί να πείτε και ευχαριστώ, που αφιερώνω τόσες ώρες κάθε μέρα μου τη λέτε και από πάνω.
    Σε ευχαριστώ φίλε μου, να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΙΣ Μ.......Σ ΤΟΥΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΣ . ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΙΣ Μ.......Σ ΤΟΥΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΣ . ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδιά, συγνώμη αλλά ο τίτλος σας προκαλεί πανικό.
    Θα παρακαλούσα να τον τροποποιήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι ευχαριστώ ρε γατόνι...αφού η δουλειά σου είναι...να πω οτι το έκανες τσάμπα...να σου λεγαμε 10 μπραβο οχι ενα...κατεβασε ολες τις διαφημισεις να χορτασεις μπραβο...τωρα το κανεις για την κονομα και μας δουλευεις ολους με τους πονηρους τιτλους που βαζεις...λαμογιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. όταν είναι ανώνυμος και κατηγορεί το κάνει γιατί φορά ρόμπα ξεκούμπωτη και πασουμάκι το χρυσό μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ορεινή μέλισσα η παπατζα στο χώρο της μελισσοκομίας. Άσε τα blog και δε χρειάζεται να σώσεις τη μελισσοκομία. Βγάλε μέλι και σώσε τον εαυτό σου.εσυ και ο καθένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!