Widget Recent Post No.

Βρέθηκε το Ελληνικό μέλι με την περισσότερο ευεργετική δράση. Μάθετε τώρα το μυστικό...



Έρευνα από το ΑΠΘ εξέτασε 48 διαφορετικά ελληνικά μέλια και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!


Νέα έρευνα από το ΑΠΘ αποδεικνύει την ευεργετική δράση των ελληνικών μελιών στο ανθρώπινο οργανισμό. Συλλέχθηκαν 48 διαφορετικά δείγματα μελιού από όλη την Ελλάδα και από όλες τις ανθοφορίες, και κανείς δεν περίμενε ότι η σύνθεση τους κρύβει τόσες ιδιότητες καλύτερες ακόμα και από τα πολυδιαφημισμένα μέλια του εξωτερικού όπως πχ το manuka! 
Στην έρευνα συμμετείχαν μέλι βελανιδιάς, πεύκου, ελάτου, καστανιάς, πορτοκαλιάς, θυμαριού και για όλα υπήρχε κάτι ξεχωριστό, που σύμφωνα με την καθηγήτρια Χρυσούλα Τανανάκη είχαν τρομερή αντιοξειοδοτική δράση και μπορούσαν με απίστευτη αποτελεσματικότητα να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες και τον εκφυλισμό των κυττάρων που προκαλούν το καρκίνο. Σπάνια ευρήματα λοιπόν για το ελληνικό μέλι! Επίσης αυτές οι αντιοξειοδοτικές ιδιότητες δημιουργούσαν στον οργανισμό τη δυνατότητα να τον "υπερφορτώσουν" με αμυντικούς μηχανισμούς για όλες τις ασθένειες.

Η γλυκόζη και η φρουκτόζη στο μέλι είναι στην πιο απλή τους μορφή. Τόσο εύπεπτες για τον οργανισμό που μπορούν να κάνουν ένα πραγματικό θαύμα. Δεν υπάρχει ουδεμία σχέση με τη ζάχαρη που καταστρέφει τα όργανα και την εύρυθμη λειτουργία τους. Το μέλι όταν μπαίνει στον οργανισμό, αναγνωρίζεται ως "βιολογικό προϊόν" και η γλυκόζη που απορροφάται στο αίμα γίνεται με μέτρο (παίρνει όση έχει ανάγκη ο οργανισμός) και όχι ανεξέλεγκτη όπως συμβαίνει με τη ζάχαρη. 

Αυτές πρόκειται για πολύ σημαντικές ανακαλύψεις που μας θυμίζουν για άλλη μια φορά την ανεκτίμητη αξία που έχει το ελληνικό μέλι και οτι πρέπει να καταναλώνεται οπωσδήποτε δύο φορές κάθε ημέρα. Ακόμη και για όποιον έχει προβλήματα με το ζάχαρο το μέλι μπορεί να γίνει φάρμακο, και ιδανικό θεωρείτε αυτό της κουμαριάς (πικρό) που έχει τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα.

Το μέλι είναι από τα λίγα προϊόντα σήμερα που δεν έχει επηρεαστεί από την εξέλιξη του ανθρώπου, τη βιομηχανική δραστηριότητα, τα φυτοφάρμακα κλπ. Η μέλισσα έχει τον τρόπο της να συλλέγει μόνο τα καθαρά λουλούδια, και να παράγει "θησαυρό" σε όποιο μέρος και αν βρίσκεται. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε στην αγορά του, είναι να το πάρουμε κατευθείαν απο κάποιο παραγωγό, και όχι τυποποιημένο από κάποιο σουπερ μάρκετ διότι εκεί αλλάζουν τα πράγματα.

Στην έρευνα που έκανε το ΑΠΘ, έγινε αλλη μια τρομερή ανακάλυψη. Πήραν δείγμα απο μέλι manuka (το μέλι του εξωτερικού που διαφημίζεται παγκοσμίως ως το καλύτερο για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες) και σύγκριναν την σύνθεση του με τα δικά μας. Το αποτέλεσμα ήταν απρόσμενο. Το πολυδιαφημισμένο μέλι manuka δεν είχε τέτοια αντιοξειοδοτική δράση όπως το ελληνικό μέλι. Συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε ότι το μέλι με την περισσότερο αντ. δράση ήταν το μέλι βελανιδιάς και ακολουθούσαν το έλατο, το ερείκι, η καστανιά το πεύκο το θυμάρι και η πορτοκαλιά.

Συμπεραίνοντας, η Ελλάδα έχει ένα θησαυρό στα χέρια της. Μέλι που δεν παράγεται πουθενά αλλού σε ολόκληρο το κόσμο. Και αν πρέπει να γίνει κάτι στο μέλλον αυτό είναι να αναδείξουμε το πλούτο μας και να κάνουμε μια προώθηση που θα φτάσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Να φτάσουμε την Ελλάδα μας στη κορυφή. Γιατί το αξίζει!

Δημοσίευση σχολίου

23 Σχόλια

  1. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το μέλι της πορτοκαλιάς και του θυμαριού βρίσκονται όχι απλά τελευταία αλλά και πολύ πιο χαμηλά στην κλίματα σε σχέση με τα άλλα μέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτρεψτε μου να διαφωνησω μαζι σας για το θυμαρισιο μελι το οποιο ερχεται πρωτο στη λιστα και ειναι πανακριβο σε σχεση με τα αλλα.

      Διαγραφή
  2. Η κυρία Τανανάκη τόνισε ότι η έρευνα αναφέρεται στην αντιοξειοδοτική δράση του κάθε μελιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που μπορούμε να βρούμε αυτή την έρευνα; Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στο συνεδριο μελισσοκομία έγινε η παρουσίαση φίλε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Θρασυβουλου είχε πει πως αυτό που συναγωνίζεται το μέλι manuka και του ρίχνει στα αυτιά μάλιστα είναι το βαμβακομελο. Αν θυμάμαι καλά 7 φορές πάνω οι ιδιότητες για τις οποίες χρησιμοποιούν το μέλι manuka.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι πράγματι αυτό ειχε πει ο κ.Καθηγητης. Είχε κάνει ελέγχους στο εργαστήριο, αλλα ειναι πριν χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γνωστό,..από χρονια και από μελετες ειναι οτι το μελι με την περισσότερο ευερηετική δραση (την υψηλότερη βακτηριοκτόνο δράση απ’ όλα τα άλλα μέλια,) στον....κοσμο... (ακόμα πιο πανω και από μανουκα) ειναι το βαμβακόμελο...(η συγκέντρωση υπεροξείδιο του υδρογόνου Η2Ο2 στο Ελληνικό βαμβακόμελο είναι 292mg/kg ενώ στο μέλι manuka είναι μόλις...172mg/kg) μονο που το ενα πουλιέται 80€/kg και το αλλο με το ζορι..8. Ξανακοιταξτε το αρθο σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσα ευεργετικά στοιχεία και να έχει το ελληνικό μέλι εμπορικά πάντα θα τρέχει πίσω από το manuka και δεν θα πιάσει την τιμή που αξίζει γιατί πολύ απλά κανένα Υπουργείο Γεωργίας ποτέ δεν ασχολήθηκε ώστε να ταυτοποιήσει τις φαρμακευτικές του ιδιότητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιο υπουργειο παιδιας φίλε μου, όλα ξεκινάνε απο εμάς τους ίδιους. Έγραψα σήμερα αυτό το άρθρο και οι μελισσοκόμοι αρχίσαν πάλι να βγάζουν τα ματια τους μόνοι του. Πως θα πάει μπροστά ο κλάδος αν δεν ενωθούμε σα γροθιά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αρχικά εξετάστηκαν μέλια από τις περιοχές Ελασσόνα, Καρυά, Συκέα, Δομένικο, Σκαμνιά, Σαραντάπορο, Κρανιά, Αζωρο, Βερδικούσσα και Καλλιθέα, στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής διατριβής που εκπονήθηκε από τον φοιτητή Νικόλαο Σουλιτσιώτη. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αρκετά από τα εξεταζόμενα μέλια είχαν σημαντική αντιοξειδωτική δράση που ξεπερνούσε αυτή του μελιού Manuka που θεωρείται φάρμακο.Μιλαμε φυσικα για περιοχες του Ολυμπου και οχι για το μελι απο βαμβακι......για το βαμβακι ειναι αλλα ερευνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχει γίνει αντίστοιχη έρευνα σύγκρισης του μανούκα με ελληνικά μελια σε σχέση με την αντιμικροβιακη τους δράση ενάντια σε ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτηρίδια. Αποτέλεσμα ήταν να σκίσουν τα ελληνικά μέλια. Το θυμάρι και η πορτοκάλια ήταν από τα κορυφαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Please read this article very carefully. Is for your own benefit.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Please read this article very carefully. Is for your own benefit.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟς ΓΙΑ ΚΑΥΓΑΔΕς ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΗς ΒΕΛΑΝΙΔΙΑς ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΤΙΟΞΙΔΩΤΙΚΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΗς ΒΑΜΒΑΚΙΑς ΤΟ ΜΕΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΑΚΤΗΡΙΟΓΟΝΟ ΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ..ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ..ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΑΥΤΟ.ΑΠΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΙΟΡΘΩΣΗ.ΒΑΚΤΗΡΙΟΚΤΟΝΟ..ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα ηταν πολυ χρησιμο αν μπορουσε να δημοσιευτει ΟΛΟΚΛΗΡΗ η μελετη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΛΑ ΕΣΕΙς ΤΟ ΧΑΒΑ ΣΑΣ...ΠΟΙΟς ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗς ΜΕΛΙΣΟΚΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ
    ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥς ΑΣΧΕΤΟΥς ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αντί να χαρούμε που κάποιοι ασχολούνται και βγάζουν τόσο καλά στοιχεία για τα μέλια μας που μπορούν να μας βοηθήσουν στην προώθησή τους εμεις αμέσως να αντιδράσουμε μήπως και μας πάρει κανείς την πρωτιά του δικού μας μελιού... τι να πω πραγματικά λυπάμαι γιατί εμείς οι μελισσοκόμοι που υποτίθεται αγαπάμε τη φύση και την τόσο πολύτιμη για το περιβάλλον μέλισσα θα έπρεπε να έχουμε ιδιαίτερες ευαισθησίες... όσο για το βαμβακόμελο που ανέφερε κάποιος, καλύτερα να μην ανοίγουμε τέτοιες συζητήσεις... το βαμβάκι έδινε μέλι κάποτε, τώρα απλά μας καταστρέφει τα μελίσσια... όποια καλλιέργεια έχει σχέση με αγρότες που ψεκάζουν είναι επικίνδυνη και αυτή είναι η μόνη αλήθεια... είτε είναι βαμβάκι, είτε είναι πορτοκαλιές, είτε αμυγδαλιές... είναι σα να παίζουμε ρωσικη ρουλέτα... γι αυτό καλύτερα στα βουνά μας, και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για σου Μαρία. Αν είμασταν όλοι ενωμένοι όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ποτέ δεν θα ενωθούν οι μελισσοκόμοι...
    Το ίδιο γίνετε και σε όλα τα επαγγέλματα, γιαυτό και δεν πάμε πουθενά καλά εκτός από ορισμένες περιπτώσεις σε ατομικό επίπεδο ο καθένας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το βαμβάκι έχει πάρα πολλά ραντίσματα για το σκουλήκι ακόμη και στην ανθοφορία του, οπότε ΠΡΟΣΟΧΗ τί γράφουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!