Widget Recent Post No.

Δείτε την απόσταση που συλλέγουν τα μελίσσια σας: Ο πρώτος μελισσοκομικός χάρτης της Ελλάδας!



Δείτε σε πόση απόσταση (ακτίνα) συλλέγουν τα μελίσσια σας, μέσα από έναν Μελισσοκομικό Χάρτη που τροποποιήθηκε από την Ορεινή Μέλισσα για τους Έλληνες μελισσοκόμους στα Ελληνικά δεδομένα!


Αξίζει να σας αναφέρουμε οτι ο χάρτης αυτός ισχύει μόνο όταν δεν παρεμβαίνουν στο πεδίο ψηλά βουνά ή λίμνες. Η Ελλάδα λόγο του ανομοιογενές της ανάγλυφου, παρουσιάζει ανομοιομορφίες, που πολλές φορές δεν επιτρέπουν στις μέλισσες να συλλέγουν σε τόσο μεγάλες αποστάσεις. Όμως αν η θέση του μελισσοκομείου μας δεν έχει φυσικά εμπόδια (είναι σε πεδιάδα, ημιορεινή περιοχή, μεγάλο οροπέδιο κλπ) τότε ο χάρτης αυτός μπορεί να μας δείξει πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν οι μέλισσες μας προκειμένου να περισυλλέξουν την τροφή τους!


Bees foraging coverage
Μελισσοκομικός Χάρτης Μήκος: Χιλιόμετρα
Μεταφράστηκε απο orinimelissa.blogspot.gr
Ο χάρτης αυτός πρωτοδημοσιεύτηκε εδώ http://bees.morkland.org/coverage/


Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Η εφαρμογή αυτή υπάρχει σε site του εξωτερικού και μας την έχει δείξει συνάδελφός και την χρησιμοποιούμε καιρό τώρα, οπότε μη την παρουσιαζεις για δική σου, τη μετάφραση έκανες μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O χαρτης είναι ετοιμος απο το εξωτερικό απο γνωστή σελίδα. Πως λες οτι το σχεδίασες εσυ? Επίσης την εχουν παρουσιασει εδω και καιρό και άλλα ελληνικα site.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://bees.morkland.org/coverage/ Να τους πας δικαστικα γιατι σε αντιγραψανε ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά ο χάρτης είναι της google. Εμείς τροποποιήσαμε τον κώδικα, να δείχνει μόνο την Ελλάδα, να εμφανίζει μόνο χιλιόμετρα σε σχέση με το ξένο που εμφάνιζε όλες τις χώρες και άλλες μονάδες μέτρησης. Δεν κάναμε κάτι άλλο!

    Διορθώθηκαν κάποιες ασάφειες στην ανάρτηση περί σχεδίασης του χάρτη. Ελπίζω να βρείτε χρήσιμες τις τροποποιήσεις που έγιναν. Δυστυχώς ή ευτυχώς πολλοί αναγνώστες δεν γνωρίζουν αγγλικά και δεν μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν.

    Φιλικά και με εκτίμηση από την Διαχειριστική μας ομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ποιο σημειο ακριβως χρειαζεται να γνωριζει καποιος αγγλικα για να χρησιμοποιησει την παραπανω εφαρμογη? Απλα κουναει το ποντικι στο σημειο που εχει ο καθενας τα μελισσια του, με zoom in zoom out(δεν θελει και πτυχιο). Οπως αναφερθηκε πιο πανω αυτη η εφαρμογη υπαρχει εδω και αρκετα χρονια. Ειναι λυπηρο να βαζετε την φωτογραφια της ιστοσελιδας σας και να την πλασαρετε σαν τροποποιημενη δικια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε μου matteus στον σύνδεσμο που δίνετε ακριβώς κάτω από τον χάρτη μπορείς να χρησιμοποιήσεις την αρχική έκδοση στην ξένη ιστοσελίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μια αυθεντικη αναρτηση πήγες να κανεις και εσυ και ηταν και αυτη αντιγραφη. Γυρνα παλι στις αντιγραφες από το σαιτ του Αριστοτέλειου, πιο σιγουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομιζω οτι η αποσταση που δειχνει ο χαρτης ειναι πολυ μεγαλυτερη απο αυτην που πραγματικα πανε τα μελισσακια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!