Widget Recent Post No.

Δείτε πόσο πουλάνε οι μελισσοκόμοι το μέλι τους, μόλις έσκασαν τα αποτελέσματα...



900 άτομα συμμετείχαν στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήσαμε με τα αποτελέσματα για τις τιμές των μελιών ανα την Ελλάδα να είναι αρκετά ανατρεπτικά όταν πολλοί μελισσοκόμοι επιλέγουν να δώσουν το μέλι τους στην αξία που του ανήκει! Και πιστέψτε με είναι ανεκτίμητη!

Πολύ λίγοι είναι αυτοί που χαλάνε την "πιάτσα" και υποβιβάζουν αυτό το ανεκτίμητο προϊόν. Συγκεκριμένα μόνο ένα 3% δήλωσε οτι δίνει το μέλι του 6 ευρώ ενώ κανένας δεν δήλωσε κάποια χαμηλότερη τιμή.

Η τιμή που κυριάρχησε στην έρευνα και την ψήφισαν οι περισσότεροι μελισσοκόμοι είναι 10 ευρώ το κιλό. 1 στους 3 μελισσοκόμους δίνει σε αυτή την τιμή το μέλι του, με τους πελάτες να το αγοράζουν με κλειστά μάτια. Ξέρουν άλλωστε οι περισσότεροι οτι ένα καλό προίον πληρώνεται και όταν υπάρχει εμπιστοσύνη τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εύκολα.

Δυστυχώς αυτή η τιμή συναντάται περισσότερο σε μελισσοκόμους που έχουν να διαθέσουν μικρές ποσότητες μελιού (νέοι κυρίως μελισσοκόμοι). Οι μεγάλοι μελισσοκόμοι προκειμένου να διαθέσουν τις μεγάλες ποσότητες που παράγουν διαθέτουν το μέλι τους με 7 ή 8 ευρώ το κιλό στηριζόμενοι στην κατανάλωση. Αυτή η μερίδα μελισσοκόμων διαθέτει και στην χοντρική το μέλι και τότε η τιμή πέφτει ακόμα περισσότερο.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το ποσοστό 16%, οπου οι μελισσοκόμοι δήλωσαν οτι πουλούν το μέλι τους πάνω από 10 ευρώ. Μόλις 1 στους 16 μελισσοκόμους δήλωσε ότι διαθέτει το μέλι του πάνω απο 15 ευρώ έως 20 ευρώ το κιλό. Τέτοια δυνατότητα έχουν κυρίως οι μελισσοκόμοι που βρίσκονται σε απομακρυσμένα νησιά (με μικρή παραγωγή) και διαθέτουν γνήσιο θυμαρίσιο μέλι εκεί όπου ο τουρισμός και η ζήτηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Ορίστε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης...



Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. rolo παιζει αν ειναι θυμαρι πορτοκαλια ρεικι ελατο.... οι τιμες ειναι σχετικες...πολοι πουλησαν στη λακωνια σε εμπορα χονδρικη μελι πορτοκαλιας στα 4 ευρο-4,5....στη λιανικη εχει 8 η πορτοκαλια κ 10 το θυμαρι...ανοθευτο προιον παντα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε ασχετε το βιολογικο τσοπανη ε τσοπανη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. skase ρε απλυτε μιλασ κιολας χαλβα...το θυμαρι βιολογικο ειναι ρε κοπανε ...κοτσαρετε τη λεξη βιολογικο για να πουλατε στη μαυρη...αν κατι ειναι μολυσμενο δεν το βαζει η μελισσα μεσα στη κυψελη..θεωρητικα ολα βιολογικα ειναι εκτοσ ασ πουμε την πορτοκαλια που την ψεκαζουμε....γεμισαμε εξυπνουσ κ κλεφτοκοταδες...δηλαδη υπαρχει θυμαρι η ρεικη μη βιολογικο?? ειχες βιολογικο κ στο χωριοσου εσυ ...κατι τετοιοι σαν εσενα χαλανε τη πιατσα κ πουλανε κ καλα βιολογικα με 20 ευρο το κιλο...κ το κακο ειναι οτι εσυ ψυφιζεις κιολας ...στοκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. grigoriadi?
    tora pou tha bgi to KKE tha se stiloume sti makroniso na bgazis thimari gia na tro o koutsoumpas ke i papariga viologiko thimarisio meli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το μέλι είναι βιολογικό προιον. Ασχέτως αν είναι πιστοποιημένο η όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θλιβομαι με αυτα που γραφονται παραπανω........
    Ειδικα με εσενα αγαπητη ορει.μελισσα που χαρα-
    κτηριζης ολα τα μελια βιολογικα ανεξαρτητα της
    πιστοποιησης.Ισως δεν ξερεις αν και θα ωφειλες
    οτι αυτο που συμβαινη ΜΕΣΑ στην κυψελη δινη
    τον χαρακτηρισμο του βιολογικου.
    Και μεσα αγαπητη μου σημαινει οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ
    ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ
    α)Σιροπια.......
    β)Ζαχαροζυμαρα και αλλα συναφη....
    γ)Βιοτεχνικες μεθοδοι μονον για ασθενειες
    δ)Ποτε χημικες μεθοδοι.........
    και αλλα πολλα που δεν ειναι του παροντος
    Και ουτε τα ρεικια ουτε το θυμαρι ουτε τα ανθη
    ειναι τα ιδια.Στο αστικο περιβαλλον η στα βουνα
    Επιτρεψε μου να μην συνεχισω γιατι σε διαβαζουν
    και μη μελισσοκομοι......
    Καλησπεριζω και τον φιλο τον Νικο.
    Φιλε Νικο και εγω σαν ερασιτεχνης εξασκω την
    συμβατικη, σεβομαι ομως απολυτως την βιολογικη
    γιατι υπαρχει,και ειναι κεφαλαιο μεγαλο και
    ιδιαιτερο για την μελισσοκομια και οσοι την
    εξασκουν ειναι μερακληδες και πολυ καλοι
    μελισσοκομοι.Αυτα για την αποκατασταση της
    αληθειας και μονον.Ευχομαι σε ολους να ειναι
    καλα.
    Πολυμηχανος Οδυσσεας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. eno το οξαλικο οξυ για τη βαροα που χρησημοποιουν στη βιολογικη μελισσοκομια ειναι μια χαρα,.....ειναι τοξικο κ επικυνδινο σκευασμα για τον ανθρωπο για υτο οταν χρησημοποιητε πρεπει να λαμβανονται ολα τα μετρα προφυλαξης..αλλα ειναι για βιολογικη μελισσοκομια...οπωσ κ η θυμολη....το μελι σαν προιον θεωρητικα ειναι βιολογικο για πολουσ κ διαφορους λογους...ακομα αν πει μια μελισα που ειναι στην πορτοκαλια με ψεκασμενες προμηθειες οι αλλες δεν την αφηνουν να μπει μεσα..ακομα κ στα ψεκασμενα..γι αυτο λεμε οτι σαν προιον το μελι ειναι οτι καλυτερο για τον ανθρωπο γιατι με τον τροπο που δουελει το μελισι το προιον δηλαδη το μελι ειανι αριστης ποιοτητος..αν συνεχισω να σκεφτομαι αοπωσ καποιοι..εγω που ειμαι επαρχια εχω καλυτερο μελι απο αυτον που εχει βιολογικα μελισσια στην αθηνα λογο νεφουσ κ οχι μονο...κ αν συνεχισουμε ουτε εγω εχω καλο μελι λογο τησ τρυπας του οζοντος...κτλ κτλ...φαυλος κυκλος...τα 15 ευρο κ τα 20 για μελι ακομα κ αν το φερει σπιτι μασ η μεγαλοχαρη κ ο θεος ο ιδιος δεν το αγοραζει κανιες στην πτωχευμενη ελλαδα..8-10 ευρο το μαλακι να το τρωει ο καθε φρωχοσ καλο ειναι ...μην θελουμε να βγαλουμε τα σπασμενα στη πλατη του συνανθρωπου μας..οσοι πουλατε 20 ευρο κοιτατε κ το θεο ρε παλικαρια ...δεν ειμαστε ελβετια ουτε σουηδια...τετοια κανετε κ εβαλε σημερα το λιντ ''κρητικο μελι γλυκανθη''με 7,76 το κιλο απο 9,98, τα 450 γραμαρια συσκευασια 3,49...δηλαδη τουσ στελνετε ολους στα λιντλ των τοκογλυφων..να συμφωνησω οτι το ''βιολογικο''ειναι καλυτερης ποιοτητοα απο το απλο μελι αλλα οχι κ τη διπλη τιμη ρε μαγγες....ουτε οτι το απλο ειναι αχρηστο...ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!