Widget Recent Post No.

Το περδικάκι δίνει μέλι φέτος στα βουνά! Το ευνόησε η έντονη καλοκαιρινή βροχόπτωση!


Μην κάνει κανένας το λάθος και πάρει τα μελίσσια του από τα βουνά διότι όπου υπάρχει περδικάκι τα μελίσσια φέρνουν μέλι σαν τρελά!

Το περδικάκι ξεκίνησε πολύ δυναμικά φέτος! Έρχεται μέλι στις κυψέλες και οι βασίλισσες λόγω της πλούσιας ανθοφορίας του ξεκίνησαν και πάλι να γεννούν! Είναι μια πολύ σημαντική ανθοφορία για τους μελισσοκόμους όμως δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή μιας και τα φυτά αυτά ευδοκιμούν σε πολύ μεγάλα υψόμετρα και σπάνια τα συναντά κάποιος.

Τα δικα μου μελίσσια τα έχω ακόμη στο Έλατο, και παρόλο που βρίσκονται σε χαμηλό υψόμετρο (1000 μέτρα) σε σχέση με το υψόμετρο που βρίσκονται τα περδικάκια οι μέλισσες τα δουλεύουν απίστευτα καλά! Οι κυψέλες αρχίζουν να γεμίζουν και πάλι μέλι!

Πέριση δεν είχε δουλέψει η ανθοφορία του όμως φέτος με την ασταμάτητη βροχόπτωση ευνόηθηκε ιδιαίτερα με αποτέλεσμα να έχουμε μια ασταμάτητη νεκταροέκκριση. 

Αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι οτι τα μελίσσια φέρνουν το μέλι με μανία και ας μη βρίσκεται κοντά τους! Ακολουθούν όλες την ίδια προκαθορισμένη διαδρομή η οποία με το μάτι εκτιμάται περίπου στο 1-2 χιλιόμετρα! Δείτε και μερικές φωτογραφίες που τράβηξα στις κορυφές των βουνών. Όπως θα παρατηρήσετε αυτό το φυτό ευδοκιμεί μόνο σε πετρώδη εδάφη με το υψόμετρο να αγγίζει σχεδόν τα 1600 μέτρα!

Α και κάτι άλλο! Δοκίμασα αυτό το μέλι και η γεύση του ήταν απλά μαγική!







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια