Widget Recent Post No.

Μη παραγωγικά μελίσσια λόγω βασίλισσας, τι κάνουμε;



Καθώς επιθεωρούσα τις κυψέλες βρήκα ένα πολύ αδύναμο μελισσάκι. τέσσερα πλαίσια σε πλυθησμό και δύο πλαίσια γόνο. Είναι ανεπίτρεπτη αυτή η εικόνα Μάιο Μήνα και προφανώς υπάρχει πρόβλημα με τη βασίλισσα. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι απαραίτητη η αντικατάσταση της βασίλισσας, και ο γόνος που θα γίνουν τα βασιλικά κελιά να είναι φυσικά από άλλο μελίσσι. (παραγωγικό)

Θανάτωσα λοιπόν την προβληματική βασίλισσα, έδωσα φρέσκο γόνο από ένα άλλο παραγωγικό μελίσσι, και ας ελπίσουμε ότι η καινούργια βασίλισσα θα καλύψει το κενό της παλιάς!

Έχω και ένα βιντεάκι. Αφού σκότωσα τη βασίλισσα οι μέλισσες αναστατώθηκαν και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να συνεφέρουν την κυρία τους. Λυπήθηκα άλλα δεν υπήρχε άλλη λύση για να σωθεί το μελισσάκι. Οι ερευνητές τονίζουν στις διαλέξεις τους να προσέχουμε ιδιαίτερα το αίμα των βασιλισσών που κρατάμε. Το μεγαλύτερό λάθος είναι να διαιρούμε μελίσσια τυχαία χωρίς να κρατάμε σημειώσεις. Δίνουμε λοιπόν μεγάλη σημασία απο ποια μελίσσια κόβουμε παραφυάδες και ποιά θέλουν αλλαγή βασίλισσας.

Έτσι μόνο θα αποκτήσουμε παραγωγικά δυνατά και υγιή μελίσσια!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια