Widget Recent Post No.

Μπαίνουν σαν τρελές στη κυψέλη για να αποφύγουν την καταιγίδα!



Δείτε με πόση μανία μπαίνουν οι μέλισσες μέσα για να αποφύγουν την καταιγίδα που θα ακολουθήσει. Οι μέλισσες ως γνωστόν προβλέπουν τα καιρικά φαινόμενα. Δείτε στο βίντεο πως αντιδρούν λίγο πριν πέσουν οι πρώτες σταγόνες.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Αυτές δεν είναι από Ελληνικό μελισσοκομείο Μανώλη.
    Κάτι από Γερμανία μου θυμίζει από τις περιηγήσεις μου στο ιντερνέτι αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς που και τι.
    Σήμερα στο Ρέθυμνο είχαμε καταιγιδούλες το πρωί.
    Έτυχε να είμαι στο μελισσοκομιό μου (μη φανταστείς μεγάλα πράγματα 5 διώροφες έχω) και πριν και κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.
    Διάβασε τώρα τι παρατήρησα:
    Στις 3 που προέρχονται από πουλί που έπιασα (μέσα σε κουφάλα ελιάς υπόγεια) απλά η κίνηση μειώθηκε κατά τη διάρκεια του φαινομένου.
    Στις δε 2 άλλες που είναι από μια κρητικιά που διπλασίασα φέτος το Μάρτιο, σχεδόν δεν υπήρχε διαφορά στις πτήσεις.
    Κρίμα που μου έχει αφήσει χρόνους το κινητό με την κάμερα και δεν μπορούσα να το αποθανατίσω σαν γεγονός.
    Επειδή είχα κάτσει κάτω από το υπόστεγο (κοτέτσι) μέχρι να περάσει η μπόρα και οι κυψέλες είναι στα 6-7 μέτρα, κι επειδή μ' αρέσει να τις παρατηρώ μπορώ να σε διαβεβαιώσω για το αληθές των προαναφερθέντων.
    Συμπέρασμα: Ελπίζω (αν και επιθετικότερες όλων των άλλων) να μπορέσω να τις πολλαπλασιάσω και να συμβάλω κι εγώ στο να μη χαθεί αυτή η ράτσα από την Κρήτη.----

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα φίλε μου!

    Ονομάζομαι Χάρης Σταμάτης και εγώ είμαι ο συντάκτης της ανάρτησης. Ως διαχειριστής αυτού του blog σου εύχομαι να τα πολλαπλασιάσεις τα μελισσάκια σου και να έχεις πολλά μέλια! Τώρα για την κρητική φυλή λένε έχει χαθεί... Αλλά είχε ως κύρια χαρακτηριστικά της την επιθετικότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χμμμ Δεν βάζω το χέρι μου στο ευαγγέλιο αλλά 2-3 μελισσοκόμοι που έχουν περάσει από το μελισοκομιό μου, όπως κι αυτός από τον οποίο έφτασε στα χέρια μου η μελισσούλα την ίδια άποψη έχουν.
    Δεν θα την αφήσω να χαθεί πάντως κι ας είναι ότι θέλει.
    Άλλωστε εγώ πάντα με πλήρη εξάρτηση πάω για τα σκαλίσματα, αφού τυγχάνει να είμαι αλλεργικός στα τσιμπήματα.
    Η Μέλισσες όμως δεν είναι επάγγελμα.
    Είναι πάθος, εμπλουτισμός γνώσης, μεράκι, συναισθηματικός πλούτος και ευκαιρία μοναδική για να δεις πράγματα που δεν φαίνονται μόνο με τα μάτια.
    Σπύρος.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!