Widget Recent Post No.

Σεμινάριο Μελισσοκομίας για αρχάριους



Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Άνδρου διοργανώνει στην έδρα της το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα σεμινάριο Μελισσοκομίας για αρχάριους με την Άννα Τσολάκη.

Μέσα από πρακτικά παραδείγματα το σεμινάριο φιλοδοξεί να μυήσει στο μαγικό κόσμο της μελισσοκομίας ακόμη και άτομα που δεν έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο στο παρελθόν.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα γίνει εισαγωγή στη μελισσοκομία ενώ θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα: Κυψέλες, Μελισσοκομικός εξοπλισμός, Πώς φροντίζουμε ένα μελίσσι, Προϊόντα της κυψέλης, Τρύγος - αποθήκευση μελιού, Μεταφορά των μελισσιών και Εχθροί - ασθένειες – αντιμετώπιση.

Η Άννα Τσολάκη, υπήρξε για πάνω από 20 χρόνια στέλεχος ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών. Εδώ και μερικά χρόνια αποφάσισε να κάνει στροφή στην επαγγελματική της καριέρα αλλά και στη ζωή της γενικότερα για να ασχοληθεί με αυτό που πάντα αγαπούσε πραγματικά, την Μελισσοκομία.

Στην αρχή παρακολούθησε με επιτυχία και έλαβε τις σχετικές πιστοποιήσεις σε μία σειρά εκπαιδευτικών & επιμορφωτικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αντικείμενα:τη Μελισσοκομία, την Επαγγελματική Μελισσοκομία και τον Επιχειρηματικό Σχεδιασμό στον Γεωργικό τομέα.

Έκτοτε ασκεί το επάγγελμα (τρόπος επικοινωνίας της με τη φύση για την ίδια) της Μελισσοκόμου, διατηρώντας τις δικές της κυψέλες στην Άνδρο και παράγοντας μέλι εξαιρετικής ποιότητας. Αναφερόμενη συχνά στα μελίσσια της συνηθίζει να λέει ότι είναι η "πιο γλυκιά της περιπέτεια".

Το κόστος παρακολούθησης του σεμιναρίου ανέρχεται σε 20 ευρώ (άνεργοι:10 ευρώ). Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθούν υποστηρικτικό υλικό και βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Άνδρου και σε συνεργασία με την ΤRAPέΖΙΟΝ εκπαιδευτικές & συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έγκαιρα (έως την 20η Μαΐου) στο τηλέφωνο: 6936120078.

koinignomi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια