Widget Recent Post No.

Ξέχασε να ανοίξει τα πορτάκια, και του έσκασαν όλα τα μελίσσια!



Μια τραγική εικόνα αντίκρισε συνάδελφος από το Αγρίνιο που μετέφερε τα μελίσσια του στο Έλατο. Αφού ολοκλήρωσε την μεταφορά των μελισσιών του αργά το βράδυ, ξέχασε να ανοίξει τις εισόδους τους. Ο συνάδελφος δεν πήρε καθόλου χαμπάρι το θανάσιμο λάθος του και άφησε τα 20 μελισσοσμήνη εγκλωβισμένα για πάνω από 1 ημέρα.


Φυσικά όταν πήγε την επομένη στα μελίσσια του άνετος για να τα δεί, αντίκρισε την ζημιά που υπέστη. Όλα νεκρά, ούτε μία μέλισσα δεν επέζησε και όλες πεθαμένες στην προσπάθεια τους να απελευθερωθούν από τη κυψέλη. Το λάθος του συναδέλφου μας ας γίνει δικό μας μάθημα. Πάντα μετά από κάθε μεταφορά πρέπει να ελέγχουμε εντατικά όλα μας τα μελίσσια αν είναι ανοιχτά.

Αφού ανοίξουμε όλα τα μελίσσια ελέγχουμε δεύτερη φορά για να σιγουρευτούμε ότι τα ανοίξαμε όλα. Ποτέ μα ποτέ μην επαναπαβόμαστε από κανένα βοηθό αν δεν δούμε οι ίδιοι με τα δικά μας μάτια οτι όλα τα μελίσσια είναι οκ. Αν είναι βράδυ παίρνουμε το φακό και κοιτάμε προσεκτικά στην είσοδο όλα τα μελίσσια με τη σειρά μέχρι να φτάσουμε και στο τελευταίο.

Ο συνάδελφος που έχασε τα μελίσσια του έχει τρελαθεί από την στεναχώρια του και δεν μπορεί να συγχωρέσει το λάθος που έκανε. Τόσος κόπος να τα φτιάξει και όλα χάθηκαν μέσα σε 1 ημέρα.


Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Εχω την εντυπωση οτι τα μελισσια αντεχουν να
    ειναι κλεισμενα περισσοτερο χρονο.
    Τωρα πως μονο σε μια μερα,δεν ειναι λιγο
    περιεργο?
    Π.Ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαλλον στη διαδρομη ο μπαφος θα πηγαινε συννεφο, δεν εξηγειται αλλιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο σε λίγες ώρες και όχι σε μία μέρα τα μελίσσια σκάζουν. Και δεν σκάζουν από την ατμοσφαιρική θερμοκρασία όπως πιθανόν νομίζουμε. Τα κλειστά μελίσσια στρεσσάρονται και στην προσπάθεια τους να βρουν διλεξοδο με τις κινήσεις τους ανεβάζουν τη θερμοκρασία στην κυψέλη και επέρχεται το μοιραίο
    Θωμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!