Widget Recent Post No.

Στις πλαστικές κυψέλες της ANEL έγιναν τα μεγαλύτερα μελίσσια!



Μετά από ένα χρόνο χρήσης αυτών των κυψελών μπορώ με σιγουριά να σας πω ότι είναι με διαφορά οι καλύτερες! Τα μελίσσια ξεχειμώνιασαν με ποσοστό επιτυχίας 100%  και αναπτύχθηκαν με ταχύτατους ρυθμούς. Έγιναν 10άρια μελίσσια πολύ νωρίς την Άνοιξη και αυτό γιατί οι κυψέλες αυτές προσφέρουν άριστη θερμομόνωση. Το χειμώνα οι βασίλισσες ξεκινάνε νωρίτερα την γέννα και η ανάπτυξη είναι πολύ πιο γρήγορη.

Εγώ παιδιά είδα τα μελίσσια μου σε αυτές τις κυψέλες να γίνονται τριόροφα στο άψε σβήσε. Οι κυψέλες σε όλο αυτό το διάστημα δεν έβαλαν νερό δεν πετσικάρησαν και δεν συγκράτησαν υγρασία. Επίσης μη σας πω ότι οι ξύλινες περισσότερη υγρασία είχαν. Μην κοιτάτε που το ξύλο την ρουφά σα σφουγγάρι!

Απο τις πλαστικές κυψέλες πέρα από όλα τα υπόλοιπα παρατήρησα μια αυξημένη παραγωγή γύρης. Λόγω εκτροφής γόνου σε μεγάλη έκταση! Τα μελίσσια φέρναν πολύ γύρη και σκέφτηκα να το εκμεταλλευτώ. Δοκίμασα την πατενταρισμένη γυρεοπαγίδα που έχουν και οι συλλέκτες γέμιζαν κάθε μέρα!




Επίσης τι πιο βολικό να παίρνεις μια κυψέλη και να την χρησιμοποιείς κατευθείαν; Ούτε βάψιμο ούτε λινέλαιο ούτε καμία επεξεργασία. Η εγκατάσταση των μελισσιών είναι άμεση! Και όταν αρχίσει να γεννάει η βασίλισσα ποιος την πιάνει!

Δείτε στο μελισσοκομείο μου στο έλατο, οι κυψέλες που είναι τριόροφες είναι όλες πλαστικές!





"Η παρακάτω ανάρτηση δημοσιεύτηκε πριν αρκετό καιρό και μπαίνει σε επανάληψη για να την διαβάσουν και άλλοι αναγνώστες" 


Πλαστικη κυψέλη ANEL: Οι δυνατότητες της!





Πριν λίγους μήνες έλαβα στα χεριά μου τις πρώτες πλαστικές μου κυψέλες και οφείλω να ομολογήσω ότι πριν τις αποκτήσω ήμουν αρκετά διστακτικός έως αρνητικός.  Μέτα από παρότρυνση φίλων και συναδέλφων μου όμως αποφάσισα και εγώ να δοκιμάσω τις πλαστικές κυψέλες της ANEL ,  και για αυτές θα σας μιλήσω σήμερα.

Είπα στο παρελθόν πολλά πράγματα καλά και κακά , και νομίζω πως ήμουν πολύ άδικος εφόσον δεν τις είχα δοκιμάσει. Έτσι έκανα την μεγάλη κίνηση και σήμερα έχω την τύχη να κρατώ στα χέρια μου αυτές τις κυψέλες τις οποίες και θα σας αναλύσω.

Αναρωτιόμουν εδώ και καιρό το πως γίνεται να έχουν κερδίσει τόσους φανατικούς θαυμαστές με μερικούς να έχουν ''χτίσει'' ακόμη και ολόκληρα μελισσοκομία με αυτές τις κυψέλες δίχως δεύτερη σκέψη. Μόλις τις πήρα στα χεριά μου όμως κατάλαβα όλους αυτούς τους ανθρώπους!!!

Χωρίς καμιά υπερβολή οι κυψέλες της ANEL δεν παίζονται , και με έχουν ενθουσιάσει πραγματικά πάρα πολύ , τόσο όσο κανένα άλλο μελισσοκομικό προϊόν που έχω αγοράσει.  Δίνουν επιλογές και χειρισμούς που καμιά άλλη κυψέλη δεν θα μπορούσε να μας δώσει , και πιστεύω για τον μελισσοκόμο είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμες.

Ένα εύστοχο ερώτημα που ίσως σε κάποιους ήδη να δημιουργήθηκε είναι το  ''αν οι μέλισσες θα διάλεγαν ποτέ ένα συνθετικό υλικό για κατοικία τους''.   Η επιλογή για τις μέλισσες όμως δεν έχει καμιά σχέση με τον τρόπο που εμείς την σκεφτόμαστε. Οι μέλισσες δεν επιλεγούν την κατοικία τους βάση του υλικού κατασκευής αλλά πολύ διαφορετικών παραμέτρων.

Έχουμε δει πολλές φορές μελίσσια να χτίζουν μέσα σε παλιά ψυγεία , εγκαταλελειμμένα σπίτια , καμινάδες , τηλεοράσεις , αμάξια  , και κάποιος θα αναρωτιέται γιατί οι μέλισσες επέλεξαν τόσο ακατάλληλα υλικά για να ζήσουν μέσα?

Όμως οι μέλισσες δεν επιλεγούν την κατοικία τους με γνώμονα το υλικό κατασκευής , σε αντίθεση στηρίζονται μόνο στις κηρήθρες που οι ίδιες θα χτίσουν. Η κατοικία τους τα μόνα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να τους προσφέρει είναι προστασία από : άνεμους , βροχές , υψηλές-χαμηλές θερμοκρασίες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Όλα τα υπόλοιπα είναι στην σφαίρα της δικής μας φαντασίας και αυτό-ικανοποίησης. Τον τρόπο σκέψης των μελισσών πολυ λίγοι άνθρωποι ίσως κάποτε μπορέσουν να τον αποκωδικοποιήσουν διότι είναι πολύ διαφορετικός από τον δικό μας.

 Ας επανέλθουμε στο θέμα μας όμως!!!

Οι πλαστικές κυψέλες της ANEL προσφέρουν άριστη μόνωση στα μελισσάκια μας , όσο κανένα άλλο υλικό της φύσης δεν θα μπορούσε να έχει ανα μονάδα όγκου-πάχους. Επενδυμένη με πολυουρεθάνη στο κέντρο της εξοπλίζει την κυψέλη με την καλύτερη δυνατή μόνωση που θα μπορούσε να παρέχει.

Οι μέλισσες μέσα σε αυτήν την κυψέλη δεν θα χρειαστεί να σπαταλούν άσκοπη ενεργεία , κάνοντας μουστάκια στην σανιδά πτήσης ,  εφόσον η θερμοκρασία θα είναι με διαφορά πολύ πιο σταθερή.

Για όσους δεν γνωρίζουν , τα δικά μας σπίτια στην εξωτερική πλευρά τους φέρουν μόνωση αρκετών εκατοστών αντίστοιχη με αυτήν των πλαστικών κυψελών της ANEL!!

Εφόσον μας δίνετε η δυνατότητα να προσφέρουμε ενα καλύτερο περιβάλλον για τις μέλισσες μας ,  δεν θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε η έστω να το δοκιμάσουμε?

Η πλαστική κυψέλη εκτός από την απίστευτη μόνωση που προσφέρει λόγω υλικού κατασκευής , διαθέτει και άλλο ένα  σημαντικό προτέρημα. Δεν σαπίζει ποτέ. Κανένας μικροοργανισμός , κανένας μύκητας , κανένα μικρόβιο δεν την αναγνωρίζει , και δεν αποσυντίθεται ποτέ!!!

Το επικρατέστερο όμως πλεονέκτημα που πιστεύω είναι και το σημαντικότερο για τον μελισσοκόμο είναι ότι η πλαστική δεν χρειάζεται καμιά απολύτως επεξεργασία-συντήρηση. Τις κυψέλες αυτες τις αγοράζουμε και είναι έτοιμες για χρήση σε αντίθεση με τις ξύλινες που χρειάζονται κόπο πολλών ημερών , λινέλαια , βαφές , στοκαρίσματα , αστάρια  και διαδικασίες που απλά φαίνονται Βουνό για τους περισσότερους.

Η πλαστική κυψέλη λοιπόν φέρνει στο φως κάποια σειρά δυνατοτήτων και ''τεχνασμάτων'' που μέχρι τώρα ήταν άγνωστες. Δυνατότητες που στο παρελθόν ήταν απλώς στην φαντασία μας. Ήρθε η μέρα που ο μελισσοκόμος θα μπορέσει  να απαλλαχθεί από την δαπανηρή , χρονοβόρα και κουραστική συντήρηση και προετοιμασία του ξύλου!!!

Πάμε να δούμε λοιπόν τις δυνατότητες που μας δίνει η Νέα πλαστική κυψέλη ANEL!!!!!!!

Αρχικά οι κυψέλες αυτές διατίθενται σε 5 βασικά χρώματα με κύριο παράγοντα μελέτης την όραση των μελισσών μας.

Σχεδιασμένα για την εύκολη διακριτικότητα τους από μακριά , αλλά και για αποφυγή οποιαδήποτε είδους παραπλάνηση των συλλεκτριών μελισσών. Πέντε βασικά χρώματα λοιπόν ....

                                  1. Άσπρο



                                    2.Κίτρινο



                                     3. Γκρι



                                  4. Μπλε




                                5. Πράσινο



Εννοείτε πως εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε και συνδυασμούς χρωμάτων μεταξύ αυτών των ορόφων ,  σχηματίζοντας διχρωμίες ....

Ένα άλλο κομμάτι που πρέπει να αναλύσουμε είναι η στεγανότητα αυτών των κυψελών από υγρασία και νερό. Οι έξυπνες πατέντες που διαθέτουν λοιπόν τις κάνουν αδιαπέρατες από νερό όσο δυνατή και αν είναι η βροχή εξωτερικά. Πάμε να δούμε πως γίνεται αυτό.

Το καπάκι είναι ειδικά σχεδιασμένο έτσι ώστε το βρόχινο νερό να πέφτει περιμετρικά γύρω από την κυψέλη (να στάζει κάτω) χωρίς να περνά από ολόκληρο το σώμα της κυψέλης. Απίστευτο?? Τα δικα μας σπίτια λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο. Το νερό στις ταράτσες το συλλέγουν κάποιοι αγωγοί συλλέκτες (υδρορροές) , και το διοχετεύουν στο αποχετευτικό , χωρίς να ενοχλεί την ίδια την κατοικία.

Οι κυψέλες αυτές λοιπόν δεν αφήνουν το νερό να τρέχει γύρω γύρω αλλά το διοχετεύουν στις άκρες από οπού και στάζει κατευθείαν στο χώμα. Σαν σκεπή ένα πράγμα...




Επίσης οι θήρες αερισμού ανοιγοκλείνουν όποτε θέλουμε εμείς , οπότε αν τα καιρικά φαινόμενα είναι ακραία μπορούμε να κινηθούμε ανάλογα...





Επιπροσθέτως το κάθε πάτωμα στο κάτω μέρος του είναι "τυφλό" , δηλαδή ο κάθε όροφος έχει επάνω και κάτω μέρος σε αντίθεση με άλλες  κυψέλες της αγοράς.  Αυτό προφυλάσσει την κατασκευή από νερά σε πολύ μεγάλο βαθμό. Για να καταλάβετε τι σας λέω δείτε την παρακάτω εικόνα. Βλέπουμε ότι το κάτω μέρος του πατώματος έχει μια τραχεία επίπεδη επιφάνειά η οποία και στεγανοποιεί το σώμα της κυψέλης μας ... Τα πατώματα κουμπώνουν τέλεια μεταξύ τους!!!




Άλλο ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι ο σωστός αερισμός της κυψέλης. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η διέλευση φρέσκου αέρα καταπολεμά πολλές ασθένειες ενώ ταυτόχρονα βοηθά και να παραμείνει η υγρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η Πλαστική κυψέλη ANEL λοιπόν , μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε θήρες αερισμού , και στα πλάγια της γονοφωλιάς , η των ορόφων κατ' όπως επιθυμούμε εμείς.

Σκεφτείτε , αερισμός από την διάτρητη βάση , αερισμός από το καπάκι , αερισμός και από τα πλάγια του σώματος , τι καλύτερο για τις μελισσούλες μας??? (Σε αυτο έτσι και αλλιώς συμβάλει και η μόνωση). Το καλύτερο είναι ότι όλες τις θήρες τις ανοιγοκλείνουμε εμείς όπως θέλουμε και όποτε θέλουμε.

Δείτε μία κυψέλη με θήρες αερισμού στο πλάι ...







Αναφέραμε την προστασία από κρύο-ζέστη , υγρασία , τώρα μένει και μία πατέντα για προστασία από έντομα!!!

Η Εταιρία ANEL έχει δημιουργήσει κάποια ιβριδικά ποδαράκια τα οποία βιδώνονται πολύ ευκολα στην διάτρητη βάση μας....




Γεμίζοντας λοιπον αυτά τα ποδαράκια με νερό η κυψέλης μας γίνεται φρούριο χωρις είσοδο για απρόσμενους επισκέπτες οπως μυρμήγκια κλπ. Επίσης είναι ένα τρόπος πρόληψης για το σκαθάρι των μελισσών που ήδη χτύπησε την κοντινή μας Ιταλία.

Οπότε οποίος επίγειος εχθρός αποφασίσει να επισκεφτεί την κυψέλη μας , θα πρέπει να ξέρει και καλό κολύμπι!!!




Να αναφέρω ότι αυτά τα ποδαράκια είναι σχεδιασμένα με τετοιο τρόπο έτσι ωστε να μπορούν να τοποθετηθούν και οι γυρεοπαγίδες ταυτόχρονα...




Ο Διάτρητος πάτος της ANEL είναι ένα προϊόν που κυκλοφορεί 10 χρόνια στην ελληνική αγορά. Άριστης κατασκευής , εξαιρετική ανθεκτικότητα - αντοχή ,  που μόνο καλά λόγια έχουν να πουν οι μελισσοκόμοι που τους χρησιμοποιούν.

Επιπλέον λειτουργεί και ως αντιβαρρόα....

Οσον αφορά την διστακτικότητα μερικών για την αντοχή των κυψελών , αυτος ο πάτος είναι ένα περίτρανο παράδειγμα για την ποιότητα και την αντοχή των πλαστικών της εταιρίας ANEL.




Τώρα αν θέλουμε να χωρίσουμε την κυψέλη μας σε δύο κομμάτια , υπάρχει ένα ειδικό ευπροσάρμοστο εργαλείο σχεδιασμένο για αυτήν ακριβώς την δουλειά...







Χωρίζει την κυψέλη σε δύο ίσα κομμάτια , και προσαρμόζεται σε όλες τις διαστάσεις κυψελών χαρη στην τεχνική του σχεδίαση....





Επίσης υπάρχει και ένα μικρό ρυθμιζόμενο παραθυράκι το οποίο είναι κατάλληλο οταν επιθυμούμε κάποια συνέννοση... Εφόσον οι μυρωδιές των μελισσών περνάνε και στα δύο μέρη.





 Σίτα συλλογής πρόπολης...





Διάφραγμα βασίλισσας...





Τροφοδότης οροφής ΑΝΕL ...




Και αν επιθυμούμε μπορουμε να προσθέσουμε και τάπα τροφοδοσίας στο καπάκι για άμεση τροφοδότηση....






Επίσης αποφάσησα να δοκιμάσω και τα νέα πλαστικά πλαίσια της ANEL , τα οποία είναι απαλλαγμένα από προβλήματα του παρελθόντος οπως σκέβρωμα , πετσικαρισμα κλπ. Οι μέλισσες τα χτίζουν , η βασίλισσα τα γεννά και βολεύουν πάρα πολύ..







Άλλο ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα που μας δίνουν αυτές οι κυψέλες και έρχεται να αλλάξει ριζικά την παραγωγή και την συλλογή της γύρης είναι οι υψηλής τεχνολογίας- ευερετικότητας γυρεοπαγίδες που διαθέτει. Είναι μια κατοχυρωμένη πατέντα από την ANEL και δεν παρατηρείτε σε καμιά άλλη εταιρία που κατασκευάζει αντίστοιχα προιόντα.

Η πατέντα αυτή έρχεται για να αλλάξει ριζικά την παράγωγη και την συλλογή της γύρης στην Ελλάδα , μεταβιβάζοντας την πολλά επίπεδα μπροστά!!!!

Οι γυρεοπαγίδες που μας παρέχει αυτή η κυψέλη είναι τόσο απλές στην τοποθέτηση τους που πραγματικά εντυπωσιάστηκα.  Μικρές , εύκολες στην τοποθέτηση , και το κυριότερο? Οι μέλισσες δεν θα χρειαστεί να ''συνηθίσουν'' την νέα είσοδο , όπως συμβαίνει με τις γυρεοπαγίδες στις ξύλινες κυψέλες. Ειδική υποδοχή και για τους κηφήνες είναι ένα ακόμη επιπλέον θετικό χαρακτηριστικό αυτής της παγίδας.

Δειτε πόσο απλή είναι η διαδικασία τοποθέτησης τους με φωτογραφίες.

Ειδικά σχεδιασμένο πορτάκι για την αποφυγή , απρόσμενων επισκεπτών όπως σκούρκοι-σερσέκια αχερόντιες νυχτοπεταλούδες κλπ......




Και εδώ το νέο πορτάκι για τον γυρεοσυλλέκτη μας.....





Εδώ έτοιμες οι δυο γυρεοπαγίδες στην κυψέλη κατευθείαν για χρήση. Οπως παρατηρούμε έπειτα από την τοποθέτηση τους μπορούμε κατευθείαν να έχουμε παράγωγη!!!!


 



Τα μελισσάκια αναπτύσσονται με πολύ πιο γοργούς ρυθμούς μιας και το περιβάλλον της κυψέλης τις βοηθά να διατηρούν πιο σταθερές θερμοκρασίες , με ότι συνέπεια χει αυτό στην διατήρηση του γόνου.

Πριν λίγες εβδομάδες επιθεωρήσαμε κάποια από τα μελισσάκια μας , και είδαμε διώροφα με βασίλισσες που γεννούσαν πάνω αλλά και κάτω ταυτόχρονα!! Γόνους που συγκριτικά με τις ξύλινες , είχαν πολύ περισσότερη έκταση...

Δείτε μερικές εικόνες ...









Έχω εντυπωσιαστεί πραγματικά από την καταπληκτική και άριστη κατασκευή αυτών  των κυψελών και  έχω μείνει χωρίς λογία. Νομίζω ότι οι παραπάνω δυνατότητες που σας προανέφερα αρκούν για να συντελέσουν την δημιουργία μιας Άριστης κατασκευαστικά κυψέλης!!!!!!!!!!!

Για να δείτε το προιόν πατήστε το σύνδεσμο...

www.anel.gr

Εmail επικοινωνίας : info@anel.gr

Tηλ  210 2483 870

Ορεινή Μέλισσα

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. ίσως μόνο για χειμώνα να κάνουν, ώστε να είναι ζεστά. γιατί το καλοκαίρι πετσικάρουν οι πάτοι και στη μεταφορά θα χρειαστεί ταινία να μην βγουν οι μέλισσες έξω. το έχω πάθει και ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην αρχη μας λέει πως τις χρησιμοποιεί ήδη ένα χρόνο και παρακάτω γράφει πως τις προμηθεύτηκε πρίν απο λίγους μήνες και ότι μεχρι τότε τιςς κακολογούσε. Βρε αντε κάντε τον πλασιέ σε καναν άλλον μη μας κοροϊδευετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φανταστικές οι πλαστικές κυψέλες.Νομίζω πως θα βγάζουν εκπληκτικό πλαστικό μέλι.Δέχομαι οποιοδήποτε σχόλιο αλλά γνώμη δεν αλλάζω.Ταιστε τα μελίσσια σας και Βάλτερ τα σε πλαστικές κυψέλες.Εγώ που δεν κανω τιποτα απο τα 2 πως γίνεται και παίρνω τις ίδιες ποσότητες μελιού,αλλά απο ποιότητα καμια σχέση.

    Βελισσάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με όλη την καλοπροαίρετη διάθεση που εχω και Χωρις να θέλω να θίξω το προιόν φυσικά θα ηθελα να πω οτι το άθρο σας βρωμάει στημένο.!Για να αιτιολογίσω το λόγο μου, πριν λίγους μήνες σε άλλο άθρο σας,εισαστάν πολυ κατα τον πλαστικον κυψελων. Οταν σας χορήγησε η συγκεκριμένη εταιρία μερικές για δοκιμη Και είπατε θα τις δοκιμάσω και θα σας πω εντυπώσεις. Και ξαφνικά το σημερινό σας άθρο εχει φτάσει στο άλλο ακρο να εχουν γίνει μεσα σε λίγο καιρό οι λίγες κυψέλες χορηγίας ολόκληρο μελισσοκομείο στον έλατο. Κρίμα που δεν υπάρχει το ήθος και επαγγελματισμός και σε αυτο το blog για να γίνετε αμερόληπτη ενημέρωση σε νέους και παλιους μελισσοκόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστούμε όλους για τα σχόλια σας!
    Μας βοηθάνε να γινόμαστε καλύτεροι!
    Με εκτίμηση Χάρης Σταμάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άρα, μούφα η ενεργειακή κυψέλη!!!!????

    Κυριε Δερμάτη;;;


    Πάρτε όλοι πλαστικές, να κονομίσει ο Παντελάκης!
    Δένουν ωράια στο βουνο ε!!! Ζήτω το πλαστικό, το υλικό του μέλλοντος!!!


    Όλα τα κατέστρεψε ο άνθρωπος χωρίς κανένα μέτρο στο βωμό του κέρδους. Το τέλος της μέλισσας πλησιαζει και όλοι βάζετε το χέρι σας. και μη μου πείτε βρέθηκε μελίσσι μέσα σε εξάτμιση και άλλα τέτοια φαιδρά! Ο κανόνας είναι η μέλισσα να κατοικει σε φυσικές φωλιές. Τότε η μέλισσα είχε λιγότερο στρεςς και αρα λιγότερες ασθένειες... Μην σας κάνει εντύπωση που οι ασθένειες των μελισσών συνεχώς αποτελούν όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα. Δεν φταίνε μόνο τα εντομοκτόνα, φταίμε και εμείς... Ούτε η κυψέλη langstroth με το κινητό πλαίσιο που χρησιμοποιούμε σήμερα είναι αθώα. Το στρέςς που προκαλείτε στο μελίσσι είναι τεράστιο, και στρεςς σημαίνει πτώση του ανοσοπιοιτικού, που σημαίνει ευαισθησία στις ασθένειες... Α και μη ξεχάσω, οι πλαστικές παίρνουν φώς... η μέλισσα θέλει την φωλιά της σκοτεινή. Τι σημαίνει αυτό; Στρεςς!

    Η πτώση των μελισσών ξεκίνησε από όταν βγάλαμε τα μελίσσια από τα κουβέλια. Και άντε πάει στο καλό αυτό! Ε όχι και πλαστικό!!!!


    Και δεν λέω να ξαναγυρίσουμε στα κουβέλια, προς θεού! Αλλά ας το μιμηθούμε! Όπως υποστήριζε και ο Μπίκος ο Θανάσης που δυστυχώς απ ότι έμαθα έφυγε από την ζωή την Κυριακή (Ποσο κρίμα!). Το παν στο μελίσσι είναι η διατήρηση της συνοχής, της επικοινωνίας, δηλαδή των οσμών, αφού οι μέλισσες βάση αυτού (των φερομόνων, του γόνου/τις βασίλισσας) κάνουν ότι κάνουν. Πως το ενισχύουμε αυτό; Σφιχτά μελίσσια, σφιχτά μελίσσια, σφιχτά μελίσσια! Στριμώξτε το! Και όπως έλεγε ο Μπίκος, μήπως η 8αρα είναι η λύση;;; Μήπως; Η 8αρα μιμίτε το κουβέλι, η κατανομή της θερμοκρασίας, το φυσικό στρίμωγμα...
    Quiz, πόσες κερήθρες φτιάχνει συνήθως ένα μελίσσι στην φύση; Ξανοίγεται μέχρι εκεί που έχει τον έλεγχο...




    Βουρ στο πλαστικό όλοι, και καλά οι νέοι θα ψαρώσουν, που να βάφουν τώρα, που να στοκάρουν... Αλλά οι παλιοί; Επιτρέπεται; Τόσα χρόνια ενασχόλησης δεν έχουν πάρει γραμμή!???

    Νιώθω τεράστια απογοήτευση... Άραγε ο Παντελάκης θα νιώθει καμία ευθύνη; Και εσύ που τις υποστηρίζεις; Έτσι αβασάνιστα; Νιώθεις καμία ευθύνη; ή όλα για την κονόμα;

    Δημοσίευσέ το!


    ΥΓ: Ούτε ένα αντίο για τον Θανάση Μπίκο; Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ ανώνυμε,
    Τα δυσάρεστα νέα που μας προσκομίζεις για τον θάνατο του Θανάση του Μπίκου - κάτι που δυστυχώς δεν γνωρίζαμε - έρχονται να επισκιάσουν όλα τα άλλα.
    Μέσα από τις σελίδες αυτού του Blog εκφραάσαμε ήδη τα βαθιά μας συλλυπητήρια προς τους οικείους του, τους συνεργάτες και τους φίλους του. Ας τους παρηγορήσει η ιδέα πως το συγγραφικό έργο που αφήνει πίσω του τον τοποθετεί στους «αθάνατους».
    Σχετικά τώρα με την ένστασή που διατυπώνεις και σε ότι με αφορά, μιας και επικαλείσαι το όνομά μου, έχω να σου πω τα εξής:
    1 Τι δουλειά έχει η Ενεργειακή Κυψέλη με τις πλαστικές? Γιατί κάνεις τέτοιου είδους συγκρίσεις? Η πλαστική είναι πλαστική και από ότι φαίνεται κάποιους τους βολεύει, ενώ η Ενεργειακή είναι αυτό που είναι και έχει και αυτή το δικό της κοινό. Το να συγκρίνεις αυτές τις δυο κυψέλες είναι σα να συγκρίνεις ένα αλεξίπτωτο με ένα αεροπλάνο.... Και τα δυο είναι χρήσιμα και τα δυο χρησιμοποιούνται στον αέρα, μα το καθένα δουλεύει εντελώς διαφορετικά και προσφέρει άλλα πράγματα...
    2 Γιατί εσύ και οι άλλοι ανώνυμοι εκφράζεται με τέτοιο μένος την αντίθεσή σας για τις πλαστικές κυψέλες. Σας ανάγκασε κανείς να διαβάσετε το άρθρο και πολύ περισσότερο σας ανάγκασε να τις αγοράσετε? Εγώ στη θέση σας, αν δεν τις γουστάριζα... απλά θα τις αγνοούσα και αυτές και τα σχετικά άρθρα.
    3 Όπως θα έχεις παρατηρήσει, τον τελευταίο χρόνο που αρθρογραφώ συστηματικά σε αυτό το blog, εκφράζονται όλες οι γνώμες και παρουσιάζονται όλες οι τάσεις της αγοράς. Νομίζω μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα ποιο μεγάλη έκταση έχουν πάρει οι παρουσιάσεις για τις απλές ξύλινες κυψέλες – και μάλιστα αυτές με τις χαμηλές τιμές – παρά για τις πλαστικές ή τις Ενεργειακές Κυψέλες.
    4 Στην περίπτωση που δεχτούμε πως κάποιος συντάκτης έχει συμφέρον και σκοπιμότητα στην προβολή κάποιου προϊόντος και πως από αυτή κερδίζει κάτι... αυτό το θεωρείς επιλήψιμο. Μήπως πληρώνεις κάποια συνδρομή στο blog και μπορείς να εγείρεις απαιτήσεις?
    Δεν καταλαβαίνεις και εσύ και οι άλλοι ανώνυμοι, πως οι άνθρωποι που γράφουν σε αυτό και το συντηρούν, ξοδεύουν πολλές ώρες την ημέρα από τον πολύτιμο χρόνο τους και είναι λογικό και θεμιτό να προσδοκάνε σε κάποιο άμεσο ή έμμεσο κέρδος?
    5 Επειδή ο λόγος σου έχει και πάθος και ουσία, γιατί δεν γράφεις ένα άρθρο σχετικά με όλα αυτά που αναφέρεις στο σχόλιό σου, και να μας το στείλεις για δημοσίευση?
    Αν το ύφος του γραπτού σου είναι μέσα στα πλαίσια της ευπρέπειας και του νόμου – δεν είναι υβριστικό ή δυσφημιστικό για κάποια συγκεκριμένη εταιρεία - να είσαι σίγουρος πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα το δημοσιεύσουμε!
    6 Τέλος θα ήθελα για μια ακόμα φορά να παρακαλέσω και εσένα και τους άλλους ανώνυμους, να βάζετε το μικρό σας όνομα ή ένα ψευδώνυμο στα σχόλια σας, απλά και μόνο για να μπορούμε να καταλαβαινόμαστε!
    Φιλικά
    Μανόλης Δερμάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα,
    Το παραπάνω άρθρο παραπέμπει μάλλον σε διαφήμιση παρά σε άρθρο. Ο συντάκτης προσπαθεί να μας πείσει ότι οι πλαστική κυψέλη συγκεκριμένης εταιρείας είναι το ιερό δισκοπότηρο της σύγχρονης μελισσοκομίας. Ως -περιστασιακή- αναγνώστρια αυτού του ιστολογίου προσδοκώ ενημέρωση σε μελισσοκομικά ζητήματα και όχι διαφήμιση και μάλιστα κακόγουστη. Θα συμφωνήσω με παλαιότερο σχολιαστή, γιατί πλαστικό; Θεωρεί ο συντάκτης του άρθρου ότι έχει τόση καλή επικοινωνία με τις μέλισσες και δηλώνει σίγουρος ότι διόλου δεν τις απασχολεί το υλικό κατασκευής του σπιτιού τους; Θα θέλατε εσέις να μένετε σε ένα πλαστικό σπίτι; Εγώ πάντως όχι, προτιμώ το ξύλο και την πέτρα, φυσικά υλικά. Όλα τα τμήματα αυτής της κυψέλης είναι πλαστικά, ακόμα και τα τελάρα!
    Πέραν αυτού, σας έχει απασχολήσει ποτέ τι θα απογίνει αυτό το υλικό όταν η κυψέλη φθαρεί -από το χρόνο και τις καιρικές συνθήκες-, γιατί το πλαστικό δεν είναι αθάνατο, όπως υποστηρίζετε αλλά φθείρεται και αποσαθρώνεται σε όλο και μικρότερα κομμάτια, τα οποία περνάνε στην τροφική αλυσίδα και προκαλούν μαζικούς θανάτους ζώων όλων των μεγεθών σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Το υλικό λοιπόν την κυψέλης που μας παρουσιάζετε, είναι ανακυκλώσιμο; Πως θα τις διαχειριστεί μελισσοκόμος που τις χρησιμοποιεί όταν πλέον δε θα μπορεί να τις χρησιμοποιήσει λόγω φθοράς; Θα τις πετάξει σε κάποιο λαγκάδι; Θα τις πάει για ανακύκλωση; Θα τις κρατήσει για 500 χρόνια στην αυλή του σπιτιού του μέχρι να αποσυντεθεί;Μέχρι τότε βέβαια οι μέλισσες θα έχουν εξαφανιστεί επειδή θα έχουν βαρεθεί να υφίστανται εκμετάλλευση από ανθρώπους που το μόνο που σκέφτονται είναι να βγάλουν περισσότερο κέρδος.
    Δε θα επεκταθώ άλλο, το άθρο είναι ανόητο και παραπλανητικό, κατά τη γνώμη μια καλή πρόταση για υπέυθυνη μελισσοκομία ακούει στο όνομα Βιοδυναμική Μελισσοκομία (Biodynamic Beekeeping) κατά Rudolf Steiner, βλ. και Steiner's Lectures on Bees, το ντοκυμαντερ What are the bees telling us κτλ, υπάρχει αρκετό ελεύθερο υλικό στο διαδίκτυο. Καλό ψάξιμο!
    Φιλικά, Ανώνυμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε μεγαλε είπαμε να γίνεις σπόνσορας οχι και ετσι άστα τα ζωάκια έτσι πως ς έχουνε μάθει στο ξύλο έχω δει από κοντά πλαστικές κάτω απο 45 βαθμούς άστο που καίγανε και είχαν πετσικάρισε όλες πλάκα μας κάνεις τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!