Widget Recent Post No.

Λήγει η προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών για το πρόγραμμα «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων»



Στις 30 Απριλίου λήγει η προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών για το πρόγραμμα «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων».

Πιο συγκεκριμένα, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται στους μελισσοκόμους του Νομού ότι καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων και έκδοσης τιμολογίων  για την Δράση 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» (αντικατάσταση κυψελών), ορίζεται η 30-04-2015.

Δικαιούχοι της δράσης 3.1 (εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων)

α) Κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης,

β) Κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένου) και γ) οι κάτοχοι πρέπει να δηλώνουν τα μελισσοσμήνη τους στο έντυπο Ε1 ή/και Ε3 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Στη δράση 3.1 ενισχύεται η δαπάνη για την προμήθεια καινούργιων κυψελών αξίας μέχρι τριάντα ευρώ (30 ευρώ) ανά κυψέλη. Το ποσοστό αντικατάστασης ανέρχεται μέχρι και 10% των κατεχόμενων κυψελών ανά μελισσοκόμο, όπως ο αριθμός τους προκύπτει από τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά. Οι κυψέλες αντικατάστασης, η αγορά των οποίωνεπιχορηγείται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας, θα φέρουν σε εμφανή σημείο αναπόσπαστη ετικέτα (μεταλλική ετικέτα) ή πυροσφράγιση ή θα αναγράφεται σε αυτές με ανεξίτηλο μελάνι «Καν. 1234/07 − ......(το αντίστοιχο έτος κατά περίπτωση)».

Ενισχύεται η προμήθεια κυψελών αντικατάστασης, οι οποίες πρέπει να αποτελούνται σωρευτικά από:

α) εμβρυοθάλαμο τύπου standard (10 ή 8 πλαισίων), από ξύλο ή κόντρα πλακέ, με κινητή κατά προτίμηση, βάση

β) καπάκι τύπου standard ή Αυστραλίας,

γ) τα αντίστοιχα πλαίσια,

δ) συνδετήρες για το καπάκι και

ε) συνδετήρες για την κινητή βάση.

Δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη:

α) η προμήθεια μεμονωμένων εξαρτημάτων κυψελών, παρά μόνο οι πλήρεις κυψέλες,

β) η δαπάνη για αγορά κυψελών για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί ορθά τα αντίστοιχα παραστατικά,

γ) Ο ΦΠΑ.

Για το πρώτο έτος εφαρμογής της παρούσας η υποβολή των αιτήσεων αρχίζει την επομένη και ολοκληρώνεται την 30η εργάσιμη ημέρα από την δημοσίευση της παρούσας (ημερομηνία πρωτοκόλλου εισόδου στα κέντρα μελισσοκομίας στα οποία γίνεται η αίτηση).

Δικαιολογητικά συμμετοχής

1) Αίτηση

2)α) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο μελισσοκομικού βιβλιαρίου, το οποίο πρέπει να είναι σε ισχύ (θεωρημένο) κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης

β) επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του εντύπου Ε1 (ή Ε3 για επιτηδευματίες) της πιο πρόσφατης φορολογικής δήλωσης εισοδήματος, συνοδευόμενο από αποδεικτικά στοιχεία αποστολής ή κατάθεσης της.

γ) φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης, από την οποία προκύπτουν η επωνυμία της τράπεζας, ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), καθώς και ότι ο αιτών είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος του παραπάνω τραπεζικού λογαριασμού

δ) υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, στην οποία δηλώνονται ότι τα αναγραφόμενα στην αίτηση είναι αληθή.

Επίσης για τη δράση 3.2 «Οικονομική στήριξη νομαδικής μελισσοκομίας» (μετακίνηση κυψελών σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων), η μετακίνηση των μελισσοσμηνών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί  έως και την 30-06-2015, δηλαδή τα δελτία αποστολής-φορτωτικές, εκδίδονται έως και την 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Πηγή Agronews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια