Widget Recent Post No.

Ποιες κηρήθρες γαζώνει η βασίλισσα;




Όταν λέμε η βασίλισσα κεντάει σίγουρα έχουμε στο μυαλό πολλούς γόνους, από ξύλο σε ξύλο που λέμε και εμείς οι μελισσοκόμοι! Όμως τι πλαίσια προτιμάει η βασίλισσα να γεννάει; εξαρτάται απο την εποχή; Μα φυσικά και ναί!

Βάση της εμπειρίας η βασίλισσα την Άνοιξη όταν ο καιρός ζεστάνει προτιμά τις φρέσκοκτισμένες κηρήθρες ενώ τον χειμώνα και το φθινόπωρο προτιμάει τις παλιές σκούρες. Αυτό συμβαίνει λόγω της θερμοκρασίας που έχει ανάγκη ο γόνος. Την άνοιξη όταν κάνει πολύ ζέση η βασίλισσα προτιμά πλαίσια που δεν απορροφούν την θερμότηρα (άσπρες), ενώ αντιστρόφως όταν κάνει κρύο η βασίλισσα προτιμά αυτές που την απορροφούν (μάυρες).

Τώρα βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη εποχή όπου τα μελίσσια αναπτύσσονται με ταχύτητα φωτός! Οι μέλισσες πολλαπλασιάζονται με ταχύτατο ρυθμό και η βασίλισσα γεννά χιλιάδες αυγά κάθε μέρα που ξεπερνούν το βάρος της σε ποσότητα.

Αν παρατηρήσουμε τα μελίσσια θα διαπιστώσουμε οτι αυτή την εποχή είναι γεννημένες όλες οι κηρήθρες, αλλά η βασίλισσα πλέον προτιμά τις άσπρες τώρα τον Απρίλιο! Και όταν αρχίσει να γεννά θα το γαζώσει σε όλη την επιφάνεια!

Και η εικόνα είναι κάτι τέτοιο....




Παρακάτω θα δούμε τη βασίλισσα σε ένα πλαίσιο το οποίο τοποθετήθηκε στο κέντρο του γόνου πριν λίγες ημέρες! (Με τη μέθοδο της σφήνας. Δείτε περισσότερα εδώ). Η βασίλισσα προσήλθε και ξεκίνησε να γέννα το νέο κερί με μανία!

Η βασίλισσα ακόμη και μετά το κάπνισμα συνέχισε να γεννά ακόμη και μπροστά στη κάμερα. Καμαρώστε την λοιπόν σε live σύνδεση!


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Την άνοιξη όταν κάνει πολύ ζέση η βασίλισσα προτιμά πλαίσια που δεν απορροφούν την θερμότηρα (άσπρες), ενώ αντιστρόφως όταν κάνει κρύο η βασίλισσα προτιμά αυτές που την απορροφούν (μάυρες)....
    ΡΕ ΠΑΛΙΚΆΡΙΑ ...ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΊΝΕΣΤΕ ,,,ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΛΕΤΕ,,,Η ΒΑΣΊΛΙΣΣΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ,,,,ΑΠΛΟΣ ΤΏΡΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΑΙΖΟΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΙΠΕΣ 5 ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΛΑΡΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΣΕΙ ......Α ΚΑΙ ΑΦΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥΤΟ
    ΝΩΝΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και το καλοκαιρι δηλαδη γιατι γεννανε τις σκουρες; μη λετε οτι να ναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!