Widget Recent Post No.

ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΙΑ: Απολεπισμός επανάσταση, χωρίς πάγκο και μηχανήματα



Αναγνώστης μας αποκαλύπτει την χρησιμότητα της συγκεκριμένης πατέντας στην απολέπιση της κηρήθρας με τρόπο επαναστατικό. Όχι μόνο απολεπίζει τις κηρήθρες με επιτυχία και ταχύτητα άλλα γίνεται και εντελώς ανέξοδα - οικονομικά! Πρόκειται για τον απολεπισμό με πιστόλι θερμού αέρα Δείτε το βίντεο και διαβάστε το σχόλιο παρακάτω!




Είχα δει το βιντεάκι από άλλο (ξένο) ιστότοπο και αφού είχα μπιστόλι θερμού αέρα είπα να το δοκιμάσω. Αφού πρώτα έβαλα και λίγη από τη δικιά μου σφραγίδα.  Και εξηγούμαι: Πήρα ένα φύλο πολύ λεπτή λαμαρίνα που υπήρχε ως ρετάλι στην αποθήκη μου και το έφτιαξα κατά κάποιο τρόπο πλατύ στόμιο για να πιάνει όλο το πλαίσιο με ένα πέρασμα.

Αν θέλετε με πιστεύετε... Σε χρόνο DT ξεσφράγιζα τα πλαίσια και τα έριχνα στον μελιτοεξαγωγέα. Ούτε σκάφες ούτε μαχαίρια ατμούς χτενάκια κλπ κλπ.Το μελάκι μου που βγήκε (πέρυσι) είναι θαυμάσιο χωρίς να έχει κάτι εμφανές ούτε και σε γεύση. . . . Τώρα τι να πω για τους πωλητές μονάδων ξελεπίσματος που θα μου επιτεθούν ; ; ; Τίποτα .....

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απόστολε τα καλοπροαίρετα σχόλια τα δεχόμαστε και πέρνουμε μαθήματα απο αυτά. Τα κακοπροαίρετα όμως δεν έχουν θέση εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε πόση ώρα ξαναπαγώνει?προλαβαίνω και από τις 2 μεριές π.χ. να κανω 4 πλαίσια μαζί και να τα βάλω στον εξαγωγέα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περίπου 2,5 λεπτά για ένα πλήρως σφραγισμένο αλλά μικρό τελάρο...Δηλαδή για ένα μεγάλο να υπολογίσω 4 λεπτά.Δηλαδή 15 την ώρα...Για έναν που έχει πολύ λίγα μελίσσια και λίγα τελάρα να τρυγήσει,μια χαρά είναι,ούτε να λερώνει πάγκους ούτε τίποτα...Για έναν πραγματικό μελισσοκόμο ούτε κατά διάννοια!!!

    Πρώτον,άμα τρυγάει 15 τελάρα την ώρα και έχει καμιά 3-4 χιλιάδες τελάρα να τρυγήσει θέλει 200-250 ώρες να δουλεύει...10 εικοσιτετράωρα δηλαδή αν το πάρει σερί...Μόνο για απολεπισμό!Αν δουλεύει 10-12 ώρες την ημέρα θέλει 20!!!

    Δεύτερον,το ρεύμα που θα κάψει για να κάνει όλη αυτή τη δουλειά είναι πάρα πολύ!!!Έτσι για δοκιμή ας αφήσει κάποιος το πιστολάκι 10 εικοσιτετράωρα αναμμένο να δει πόσο θα του έρθει η ΔΕΗ!!!Ενώ με μία φιάλη υγραερίου στα 20 ευρώ κάνεις ένα σκασμό τρύγους!

    Και τρίτον,εγώ προσωπικά δεν θα άντεχα όλη την ημέρα να ακούω το πιστολακι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαρτάται από το μπιστολάκι . . . . άμα είναι για στέγνωμα μαλλιών μπορεί να είναι κι έτσι . . . . Αν χρησιμοποιείτε όμως ένα πιστόλι θερμού αέρα (δεν κοστίζει και τόσο) η απολέπιση για ένα τελάρο διαρκεί 12-15 δευτερόλεπτα αν είναι σφραγισμένο στο 100%
    Συνήθως είναι λιγότερο όταν τρυγάμε οπότε και ο χρόνος μειώνεται.
    ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ
    ΟΥΤΕ ΠΑΓΚΟΥΣ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥΛΑΩ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΛΙΑ ΘΕΡΜΟΥ ΑΕΡΑ
    Όποιος κατάλαβε κατάλαβε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια για την ανάρτηση σου!Την βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα.Απλά μια παρατήρηση και ερώτηση ταυτόχρονα θα ήθελα να μπορούμε να δούμε πως είναι το πλαίσιο που απολεπεισες όταν το βγάζεις από τον μελειτοεξαγωγεα για να μπορέσουμε να καταλάβουμε καλύτερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!