Widget Recent Post No.

ΤΡΟΦΟΜΕΛ - Το ποιοτικό ζαχαροζύμαρο



Άλλη μια ανάρτηση και σήμερα την οποία θέλω να αφιερώσω αν όχι στην καλύτερη , σε μια από τις καλύτερες μελισσοτροφές που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Μια μελισσοτροφή κορυφαία , η οποία ξεχωρίζει και υπερτερεί σε όλα τα σημεία. ΔΕΝ ΠΕΤΡΩΝΕΙ ΠΟΤΕ  και ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ! Φέρει την εμπορική ονομασία  ΤΡΟΦΟΜΕΛ και πρόκειται για μία ιμβερτοποιημένη τροφή τύπου πάστας.

Δηλαδή μέσα από μια εξειδικευμένη επεξεργασία η αρχική σύνθεση της ζάχαρης διασπάται σε δύο πιο απλά σάκχαρα (φρουκτόζη , γλυκόζη) που είναι πλήρως αφομοιώσιμα από τον οργανισμό της μέλισσας. Η μέλισσα δεν μπορεί να αφομοιώσει την σουκροζη (κύριο συστατικό της ζάχαρης) , έτσι όταν εμείς ταΐζουμε απλή ζάχαρη (σιρόπι , απλές βανίλλιες) αυτές είναι αναγκασμένες να την διασπάσουν μόνες τους. Αυτό το καταφέρνουν εκκρίνονται μια ουσία που ονομάζεται ιμβερτάση και λαμβάνει δράση μέσα στον πρόλοβο της μέλισσας.


Όταν δίνουμε ένα μη ιμβερτοποιημένο ζυμάρι στις μέλισσες μας - πέρα από την ιμβερτοποίηση που θα χρειαστεί να κάνουν  - παρατηρείτε αρκετές φορές το γνωστό  "πέτρωμα" της μελισσοτροφής. Συμβαίνει μόλις περάσουν λίγες ημέρες  όταν  αποβάλλει την πρώτη υγρασία το ζυμάρι μας όπου η ζάχαρη αποκτά και πάλι την αρχική κρυσταλλική της μορφή.

Με το ΤΡΟΦΟΜΕΛ αυτό δεν θα συμβεί ΠΟΤΕ! Ακόμη και μήνες να περάσουν η τροφή παραμένει ζουμερή και ελκυστική για τις μέλισσες , αν και δεν θα υπάρξει ποτέ τέτοια περίπτωση εφόσον μέσα στις πρώτες μέρες θα την έχουν πάρει όλη.

 Όπως αναγράφεται στην συσκευασία της τροφής , χρησιμοποιείτε για ξεχειμώνιασμα , κατά την έναρξη της άνοιξης , για εκτροφή γόνου , παραφυάδες , παραγωγή βασιλισσών , κτίσιμο κηρηθρών , για μικρά η αδύνατα μελίσσια , στις ξηρασίες του καλοκαιριού και στην απουσία μελιού απο την κυψέλη μετά απο τρύγο.

Θέλω να προσθέσω ότι λίγες τροφές κυκλοφορούν με τέτοια ποιότητα στην Ελληνική αγορά. Παρόμοια τροφή έχω συναντήσει (Γερμανική) η οποία διατίθεται σε υψηλότερη τιμή. Εμείς όμως ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ! Και στην περίπτωσή μας έχουμε κάτι πολύ ΠΟΙΟΤΙΚΟ!















Για τιμή και τα σχετικά πατήστε τον σύνδεσμο...

http://kyrka.gr/Store/#!/ΤΡΟΦΟΜΕΛ-μελισσοτροφή-σε-μορφή-πάστας/

Ορεινή Μέλισσα

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Αυτά ίσχυαν πριν γίνει ευρέως γνωστή...
    ΤΩΡΑ Πετρώνει σε δύο μέρες μέσα στη κυψέλη...
    Προϊόντα "ελληνικής" κατασκευής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!