Widget Recent Post No.

Πλαστικη κυψέλη ANEL : Όλη η αλήθεια



Πριν λίγους μήνες έλαβα στα χεριά μου τις πρώτες πλαστικές μου κυψέλες και οφείλω να ομολογήσω ότι πριν τις αποκτήσω ήμουν αρκετά διστακτικός έως αρνητικός.  Μέτα από παρότρυνση φίλων και συναδέλφων μου όμως αποφάσισα και εγώ να δοκιμάσω τις πλαστικές κυψέλες της ANEL ,  και για αυτές θα σας μιλήσω σήμερα.

Είπα στο παρελθόν πολλά πράγματα καλά και κακά , και νομίζω πως ήμουν πολύ άδικος εφόσον δεν τις είχα δοκιμάσει. Έτσι έκανα την μεγάλη κίνηση και σήμερα έχω την τύχη να κρατώ στα χέρια μου αυτές τις κυψέλες τις οποίες και θα σας αναλύσω.

Αναρωτιόμουν εδώ και καιρό το πως γίνεται να έχουν κερδίσει τόσους φανατικούς θαυμαστές με μερικούς να έχουν ''χτίσει'' ακόμη και ολόκληρα μελισσοκομία με αυτές τις κυψέλες δίχως δεύτερη σκέψη. Μόλις τις πήρα στα χεριά μου όμως κατάλαβα όλους αυτούς τους ανθρώπους!!!

Χωρίς καμιά υπερβολή οι κυψέλες της ANEL δεν παίζονται , και με έχουν ενθουσιάσει πραγματικά πάρα πολύ , τόσο όσο κανένα άλλο μελισσοκομικό προϊόν που έχω αγοράσει.  Δίνουν επιλογές και χειρισμούς που καμιά άλλη κυψέλη δεν θα μπορούσε να μας δώσει , και πιστεύω για τον μελισσοκόμο είναι κάτι παραπάνω από <<χρήσιμες>>.

Ένα εύστοχο ερώτημα που ίσως σε κάποιους ήδη να δημιουργήθηκε είναι το  ''αν οι μέλισσες θα διάλεγαν ποτέ ένα συνθετικό υλικό για κατοικία τους''.   Η επιλογή για τις μέλισσες όμως δεν έχει καμιά σχέση με τον τρόπο που εμείς την σκεφτόμαστε. Οι μέλισσες δεν επιλεγούν την κατοικία τους βάση του υλικού κατασκευής αλλά πολύ διαφορετικών παραμέτρων.

Έχουμε δει πολλές φορές μελίσσια να χτίζουν μέσα σε παλιά ψυγεία , εγκαταλελειμμένα σπίτια , καμινάδες , τηλεοράσεις , αμάξια  , και κάποιος θα αναρωτιέται γιατί οι μέλισσες επέλεξαν τόσο ακατάλληλα υλικά για να ζήσουν μέσα?

Όμως οι μέλισσες δεν επιλεγούν την κατοικία τους με γνώμονα το υλικό κατασκευής , σε αντίθεση στηρίζονται μόνο στις κηρήθρες που οι ίδιες θα χτίσουν. Η κατοικία τους τα μόνα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να τους προσφέρει είναι προστασία από : άνεμους , βροχές , υψηλές-χαμηλές θερμοκρασίες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Όλα τα υπόλοιπα είναι στην σφαίρα της δικής μας φαντασίας και αυτό-ικανοποίησης. Τον τρόπο σκέψης των μελισσών πολυ λίγοι άνθρωποι ίσως κάποτε μπορέσουν να τον αποκωδικοποιήσουν διότι είναι πολύ διαφορετικός από τον δικό μας.

 Ας επανέλθουμε στο θέμα μας όμως!!!

Οι πλαστικές κυψέλες της ANEL προσφέρουν άριστη μόνωση στα μελισσάκια μας , όσο κανένα άλλο υλικό της φύσης δεν θα μπορούσε να έχει ανα μονάδα όγκου-πάχους. Επενδυμένη με πολυουρεθάνη στο κέντρο της εξοπλίζει την κυψέλη με την καλύτερη δυνατή μόνωση που θα μπορούσε να παρέχει.

Οι μέλισσες μέσα σε αυτήν την κυψέλη δεν θα χρειαστεί να σπαταλούν άσκοπη ενεργεία , κάνοντας μουστάκια στην σανιδά πτήσης ,  εφόσον η θερμοκρασία θα είναι με διαφορά πολύ πιο σταθερή.

Για όσους δεν γνωρίζουν , τα δικά μας σπίτια στην εξωτερική πλευρά τους φέρουν μόνωση αρκετών εκατοστών αντίστοιχη με αυτήν των πλαστικών κυψελών της ANEL!!

Εφόσον μας δίνετε η δυνατότητα να προσφέρουμε ενα καλύτερο περιβάλλον για τις μέλισσες μας ,  δεν θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε η έστω να το δοκιμάσουμε?

Η πλαστική κυψέλη εκτός από την απίστευτη μόνωση που προσφέρει λόγω υλικού κατασκευής , διαθέτει και άλλο ένα  σημαντικό προτέρημα. Δεν σαπίζει ποτέ. Κανένας μικροοργανισμός , κανένας μύκητας , κανένα μικρόβιο δεν την αναγνωρίζει , και δεν αποσυντίθεται ποτέ!!!

Το επικρατέστερο όμως πλεονέκτημα που πιστεύω είναι και το σημαντικότερο για τον μελισσοκόμο είναι ότι η πλαστική δεν χρειάζεται καμιά απολύτως επεξεργασία-συντήρηση. Τις κυψέλες αυτες τις αγοράζουμε και είναι έτοιμες για χρήση σε αντίθεση με τις ξύλινες που χρειάζονται κόπο πολλών ημερών , λινέλαια , βαφές , στοκαρίσματα , αστάρια  και διαδικασίες που απλά φαίνονται Βουνό για τους περισσότερους.

Η πλαστική κυψέλη λοιπόν φέρνει στο φως κάποια σειρά δυνατοτήτων και ''τεχνασμάτων'' που μέχρι τώρα ήταν άγνωστες. Δυνατότητες που στο παρελθόν ήταν απλώς στην φαντασία μας. Ήρθε η μέρα που ο μελισσοκόμος θα μπορέσει  να απαλλαχθεί από την δαπανηρή , χρονοβόρα και κουραστική συντήρηση και προετοιμασία του ξύλου!!!

Πάμε να δούμε λοιπόν τις δυνατότητες που μας δίνει η Νέα πλαστική κυψέλη ANEL!!!!!!!

Αρχικά οι κυψέλες αυτές διατίθενται σε 5 βασικά χρώματα με κύριο παράγοντα μελέτης την όραση των μελισσών μας.

Σχεδιασμένα για την εύκολη διακριτικότητα τους από μακριά , αλλά και για αποφυγή οποιαδήποτε είδους παραπλάνηση των συλλεκτριών μελισσών. Πέντε βασικά χρώματα λοιπόν ....

                                  1. Άσπρο



                                    2.Κίτρινο



                                     3. Γκρι



                                  4. Μπλε




                                5. Πράσινο



Εννοείτε πως εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε και συνδυασμούς χρωμάτων μεταξύ αυτών των ορόφων ,  σχηματίζοντας διχρωμίες ....

Ένα άλλο κομμάτι που πρέπει να αναλύσουμε είναι η στεγανότητα αυτών των κυψελών από υγρασία και νερό. Οι έξυπνες πατέντες που διαθέτουν λοιπόν τις κάνουν αδιαπέρατες από νερό όσο δυνατή και αν είναι η βροχή εξωτερικά. Πάμε να δούμε πως γίνεται αυτό.

Το καπάκι είναι ειδικά σχεδιασμένο έτσι ώστε το βρόχινο νερό να πέφτει περιμετρικά γύρω από την κυψέλη (να στάζει κάτω) χωρίς να περνά από ολόκληρο το σώμα της κυψέλης. Απίστευτο?? Τα δικα μας σπίτια λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο. Το νερό στις ταράτσες το συλλέγουν κάποιοι αγωγοί συλλέκτες (υδρορροές) , και το διοχετεύουν στο αποχετευτικό , χωρίς να ενοχλεί την ίδια την κατοικία.

Οι κυψέλες αυτές λοιπόν δεν αφήνουν το νερό να τρέχει γύρω γύρω αλλά το διοχετεύουν στις άκρες από οπού και στάζει κατευθείαν στο χώμα. Σαν σκεπή ένα πράγμα...




Επίσης οι θήρες αερισμού ανοιγοκλείνουν όποτε θέλουμε εμείς , οπότε αν τα καιρικά φαινόμενα είναι ακραία μπορούμε να κινηθούμε ανάλογα...





Επιπροσθέτως το κάθε πάτωμα στο κάτω μέρος του είναι "τυφλό" , δηλαδή ο κάθε όροφος έχει επάνω και κάτω μέρος σε αντίθεση με άλλες  κυψέλες της αγοράς.  Αυτό προφυλάσσει την κατασκευή από νερά σε πολύ μεγάλο βαθμό. Για να καταλάβετε τι σας λέω δείτε την παρακάτω εικόνα. Βλέπουμε ότι το κάτω μέρος του πατώματος έχει μια τραχεία επίπεδη επιφάνειά η οποία και στεγανοποιεί το σώμα της κυψέλης μας ... Τα πατώματα κουμπώνουν τέλεια μεταξύ τους!!!




Άλλο ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι ο σωστός αερισμός της κυψέλης. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η διέλευση φρέσκου αέρα καταπολεμά πολλές ασθένειες ενώ ταυτόχρονα βοηθά και να παραμείνει η υγρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η Πλαστική κυψέλη ANEL λοιπόν , μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε θήρες αερισμού , και στα πλάγια της γονοφωλιάς , η των ορόφων κατ' όπως επιθυμούμε εμείς.

Σκεφτείτε , αερισμός από την διάτρητη βάση , αερισμός από το καπάκι , αερισμός και από τα πλάγια του σώματος , τι καλύτερο για τις μελισσούλες μας??? (Σε αυτο έτσι και αλλιώς συμβάλει και η μόνωση). Το καλύτερο είναι ότι όλες τις θήρες τις ανοιγοκλείνουμε εμείς όπως θέλουμε και όποτε θέλουμε.

Δείτε μία κυψέλη με θήρες αερισμού στο πλάι ...







Αναφέραμε την προστασία από κρύο-ζέστη , υγρασία , τώρα μένει και μία πατέντα για προστασία από έντομα!!!

Η Εταιρία ANEL έχει δημιουργήσει κάποια ιβριδικά ποδαράκια τα οποία βιδώνονται πολύ ευκολα στην διάτρητη βάση μας....




Γεμίζοντας λοιπον αυτά τα ποδαράκια με νερό η κυψέλης μας γίνεται φρούριο χωρις είσοδο για απρόσμενους επισκέπτες οπως μυρμήγκια κλπ. Επίσης είναι ένα τρόπος πρόληψης για το σκαθάρι των μελισσών που ήδη χτύπησε την κοντινή μας Ιταλία.

Οπότε οποίος επίγειος εχθρός αποφασίσει να επισκεφτεί την κυψέλη μας , θα πρέπει να ξέρει και καλό κολύμπι!!!




Να αναφέρω ότι αυτά τα ποδαράκια είναι σχεδιασμένα με τετοιο τρόπο έτσι ωστε να μπορούν να τοποθετηθούν και οι γυρεοπαγίδες ταυτόχρονα...




Ο Διάτρητος πάτος της ANEL είναι ένα προϊόν που κυκλοφορεί 10 χρόνια στην ελληνική αγορά. Άριστης κατασκευής , εξαιρετική ανθεκτικότητα - αντοχή ,  που μόνο καλά λόγια έχουν να πουν οι μελισσοκόμοι που τους χρησιμοποιούν.

Επιπλέον λειτουργεί και ως αντιβαρρόα....

Οσον αφορά την διστακτικότητα μερικών για την αντοχή των κυψελών , αυτος ο πάτος είναι ένα περίτρανο παράδειγμα για την ποιότητα και την αντοχή των πλαστικών της εταιρίας ANEL.




Τώρα αν θέλουμε να χωρίσουμε την κυψέλη μας σε δύο κομμάτια , υπάρχει ένα ειδικό ευπροσάρμοστο εργαλείο σχεδιασμένο για αυτήν ακριβώς την δουλειά...







Χωρίζει την κυψέλη σε δύο ίσα κομμάτια , και προσαρμόζεται σε όλες τις διαστάσεις κυψελών χαρη στην τεχνική του σχεδίαση....





Επίσης υπάρχει και ένα μικρό ρυθμιζόμενο παραθυράκι το οποίο είναι κατάλληλο οταν επιθυμούμε κάποια συνέννοση... Εφόσον οι μυρωδιές των μελισσών περνάνε και στα δύο μέρη.





 Σίτα συλλογής πρόπολης...





Διάφραγμα βασίλισσας...





Τροφοδότης οροφής ΑΝΕL ...




Και αν επιθυμούμε μπορουμε να προσθέσουμε και τάπα τροφοδοσίας στο καπάκι για άμεση τροφοδότηση....






Επίσης αποφάσησα να δοκιμάσω και τα νέα πλαστικά πλαίσια της ANEL , τα οποία είναι απαλλαγμένα από προβλήματα του παρελθόντος οπως σκέβρωμα , πετσικαρισμα κλπ. Οι μέλισσες τα χτίζουν , η βασίλισσα τα γεννά και βολεύουν πάρα πολύ..







Άλλο ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα που μας δίνουν αυτές οι κυψέλες και έρχεται να αλλάξει ριζικά την παραγωγή και την συλλογή της γύρης είναι οι υψηλής τεχνολογίας- ευερετικότητας γυρεοπαγίδες που διαθέτει. Είναι μια κατοχυρωμένη πατέντα από την ANEL και δεν παρατηρείτε σε καμιά άλλη εταιρία που κατασκευάζει αντίστοιχα προιόντα.

Η πατέντα αυτή έρχεται για να αλλάξει ριζικά την παράγωγη και την συλλογή της γύρης στην Ελλάδα , μεταβιβάζοντας την πολλά επίπεδα μπροστά!!!!

Οι γυρεοπαγίδες που μας παρέχει αυτή η κυψέλη είναι τόσο απλές στην τοποθέτηση τους που πραγματικά εντυπωσιάστηκα.  Μικρές , εύκολες στην τοποθέτηση , και το κυριότερο? Οι μέλισσες δεν θα χρειαστεί να ''συνηθίσουν'' την νέα είσοδο , όπως συμβαίνει με τις γυρεοπαγίδες στις ξύλινες κυψέλες. Ειδική υποδοχή και για τους κηφήνες είναι ένα ακόμη επιπλέον θετικό χαρακτηριστικό αυτής της παγίδας.

Δειτε πόσο απλή είναι η διαδικασία τοποθέτησης τους με φωτογραφίες.

Ειδικά σχεδιασμένο πορτάκι για την αποφυγή , απρόσμενων επισκεπτών όπως σκούρκοι-σερσέκια αχερόντιες νυχτοπεταλούδες κλπ......




Και εδώ το νέο πορτάκι για τον γυρεοσυλλέκτη μας.....





Εδώ έτοιμες οι δυο γυρεοπαγίδες στην κυψέλη κατευθείαν για χρήση. Οπως παρατηρούμε έπειτα από την τοποθέτηση τους μπορούμε κατευθείαν να έχουμε παράγωγη!!!!


 



Τα μελισσάκια αναπτύσσονται με πολύ πιο γοργούς ρυθμούς μιας και το περιβάλλον της κυψέλης τις βοηθά να διατηρούν πιο σταθερές θερμοκρασίες , με ότι συνέπεια χει αυτό στην διατήρηση του γόνου.

Πριν λίγες εβδομάδες επιθεωρήσαμε κάποια από τα μελισσάκια μας , και είδαμε διώροφα με βασίλισσες που γεννούσαν πάνω αλλά και κάτω ταυτόχρονα!! Γόνους που συγκριτικά με τις ξύλινες , είχαν πολύ περισσότερη έκταση...

Δείτε μερικές εικόνες ...









Έχω εντυπωσιαστεί πραγματικά από την καταπληκτική και άριστη κατασκευή αυτών  των κυψελών και  έχω μείνει χωρίς λογία. Νομίζω ότι οι παραπάνω δυνατότητες που σας προανέφερα αρκούν για να συντελέσουν την δημιουργία μιας Άριστης κατασκευαστικά κυψέλης!!!!!!!!!!!

Για να δείτε το προιόν πατήστε το σύνδεσμο...

http://www.anel.gr/el/home.html?page=shop.product_details&flypage=anel

Εmail επικοινωνίας : info@anel.gr

Tηλ  210 2483 870

Ορεινή Μέλισσα

Δημοσίευση σχολίου

29 Σχόλια

  1. Είμαι ερασιτέχνης παραγωγός πραγματικά και εγώ στο άκουσμα πλαστικής κυψέλης είμαι λίγο διστακτικός. Από την άλλη το άρθρο σου είναι υπερπλήρης αλλά βλέπω ότι πρέπει να έχει μεγάλη παραγωγή γιατί οι κυψέλες σου είναι μεγάλες. Πάντως ξέρω ότι η κυψέλη και η συσκευασία είναι από τους βασικούς παράγοντες για την διατήρηση των ουσιών του μελιού. Να πώ την αλήθεια θα δοκίμαζα ευχαρίστως μία πλαστική κυψέλη ξέρεις που μπορώ να τις βρώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα. Τις κυψέλες μπορείς να τις αγοράσεις απο την ANEL. Έχω σχετικό σύνδεσμο παραπομπής στο τέλος της ανάρτησης , και στοιχεία επικοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΥΨΕΛΙ ΤΗΣ ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΚΟΥΩ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΗΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΓΩΡΑΣ .ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΕ Η ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΚΑΝΗ ΖΙΚ-ΖΑΚ [ΒΑΘΟΥΛΟΜΑΤΑ].ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΘΑΡΗ Η ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΗ ΤΗ ΘΑ ΓΙΝΗ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ.ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗΤΕΡΑ Η ΑΝΕΛ ΝΑ ΚΑΝΗ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. Ο ΣΚΥΡΙΑΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπερα και απο μενα..μελισσες δεν βλεπω στις κυψελες και μου δινεται η εντυπωση οτι προκειτε απλα για διαφημηση και οχι για καποιο αποτελεσμα!!!
    ευχαριστω για το βημα που μου δωσαταε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ φίλε Σκυριάνο τα βαθουλώματα αυτά παρέχονται εργοστασιακά σε όλες τις κυψέλες , και ο λόγος είναι για να βιδώνονται καλύτερα τα κλειδιά. Για την πολυουρεθάνη τι εννοείς οτι φαίνεται? Δεν μου έχει πεί κάποιος κάτι παρόμοιο.

    ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΥΤΕΣ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ πρόσθεσα κάποιες εικόνες παραπάνω στο τέλος της ανάρτησης , παρότι η σημερινή ήταν αφιερωμένη στις δυνατότητες κατασκευής.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ , το κείμενο που διάβασα είναι αντιγραφή του προσπέκτους της ΑΝΕΛ και λυπάμαι. Μέχρι και τα διαθέσημα χρώματα αναφέρεις και μάλιστα με φωτογραφίες..Θα μπορούσες απλά να μοιραστείς την άποψη σου για τις κυψέλες.Πως μπορείς να έχεις σχηματίσει κιόλας άποψη βέβαιασε τόσο λίγο χρόνο? Μέχρι και φωτογραφία της πιστοποίησης ανέβασες.. Όσο για το φίλο σου προφανώς "Βάζα"...τι να πω..
    "πρέπει να έχει μεγάλη παραγωγή , γτ οι κυψέλες σου είναι μεγάλες" και "που μπορώ να τις βρω?" στην ΑΝΕΛ λεβέντη μου , που αλλού!
    Ανέβαστε καμιά χρήσιμη πληροφορία για το αντικειμενο μας και ξεκολλάτε με την ΑΝΕΛ και την κάθε ΑΝΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Ανδρέα δεν ξέρω αν παρακολουθείς καθημερινά το blog μας , αλλα ανεβάζουμε καθημερινά πολλές αναρτήσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

    Πήγαινε στην αρχική σελίδα και θα χαρούμε πολύ να σχολιάσεις επίσης και άλλες αναρτήσεις μας. Κάποιες πολύ ενδιαφέρον αναρτήσεις είναι πχ αυτή της καταπολέμησης βαρρόα με άχνη ζάχαρη ή οξαλικό οξύ , μελισσοκομικοί χειρισμού κλπ που σπαταλήσαμε πολυ περισσότερο χρόνο για να τις γράψουμε.

    Το προσπέκτους της ΑNEL δεν το έχω διαβάσει , για ποια φωτογραφία με πιστοποιήση αναφέρεσαι? , αλήθεια Ανδρέα θα χαρώ πολύ να μου εξηγήσεις γιατί ακριβώς μιλάς.






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρίν τρία χρόνια αγόρασα 100 τροφοδότες της ΑΝΕΛ των 7,5 λίτρων, από τον φίλο τον Αθανασιάδη τον Νίκο (ίσως να θυμάται την περίπτωση), το ένα κιβώτιο οι πάτοι είχαν μεγάλο φούσκωμα προς τα κάτω, δεν μπορούσες να τον ακουμπήσεις στην κυψέλη, έβρισκε πάνω στα πλαίσια και όσες μέλισσες ήταν επάνω της σκότωνε. Μίλησα με τον Νίκο και μου είπε ότι δεν συμφέρει να τους στείλω πίσω και να τους αντικαταστήσει, πράγματι δεν συνέφερε, τους έφαγα στην μάπα. Ήταν η πρώτη φορά που αγόρασα προϊόν της ΑΝΕΛ ήταν όμως και η τελευταία, Γιατί ΑΝΕΛ πούλησες αυτό το άχρηστο κατασκεύασμα? Ακούω ΑΝΕΛ και πέρνω δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επιμείνετε λοιπόν σε αυτές τις χρήσιμες αναρτήσεις για τις οποίες σας συγχαίρω και αφήστε τις αναρτήσεις-διαφημίσεις! Τη γνώμη σου για το προιον να τη μοιραστείς σε 3 χρόνια που θα έχει συμπληρωθεί ένα ικανό χρονικό διάστημα για συμπεράσματα. Οι Αμερικάνοι δλδ είναι χαζοί που δεν τις χρησιμοποιούν? Ο φίλος ο Άγγελος μετά από 3 χρόνια λέει την εμπειρία του. Τι έχεις να πεις? Ας το τελειώσουμε εδώ το ζήτημα.θα συνεχίσω να σε παρακολουθώ αλλα πήρες κίτρινη κάρτα σήμερα.. φιλικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε Ανδρέα έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λές. Όμως εγώ ως διαχειριστής αυτού του blog θα πρέπει κατά διαστήματα να παρουσιάζω τα νέα προιόντα που κυκλοφορούν , όχι επειδή το διασκεδάζω , αλλά επειδή οι αναγνώστες δείχνουν να τα προτιμούν. Παραδείγματος χάριν η σημερινή ανάρτηση για την πλαστική κυψέλη θα μπει στις καλύτερες της εβδομάδας αν όχι και του μήνα. Ναι ναι , έτσι θα γίνει. Οι μελισσοκόμοι τις διαβάζουν αυτές τις αναρτήσεις και εφόσον τις διαβάζουν εγώ οφείλω να τις γράφω.

    Εμένα με στεναχωρεί αφάνταστα όταν γράφω/δημοσιεύω αναρτήσεις επιστημονικού περιεχομένου και τις διαβάζουν ελάχιστοι.

    Οι αναγνώστες/μελισσοκόμοι μας λένε εμεσα οτι αυτή η κατηγορία θεμάτων δεν μας ενδιαφέρει.

    Δεν είναι άδικο αυτό?

    Νομίζω πως καταλαβαίνεις και εσύ πως έχουν περίπου τα πράγματα , και ότι πολλές φορές δεν εξαρτάται απο εμάς σε τι "τροχειά" θα κινείτε η θεματολογία των αναρτήσεων μας.

    Σε ευχαριστώ για τους εύστοχους σχολιασμούς σου και ελπίζω να συνεχίζεις να διαβάζεις / σχολιάσεις και άλλα θέματα του ιστολογίου μας.

    Φιλικά

    Χάρης Σταμάτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. για πιον λόγω θα έπρεπε να δούμε τη κάνουν οι αμερικανοί στα μελίσια τους??? τους θεωρήτε μελισοκόμους? έχετε δει πως φεροντε στα μελίσια τους?αν θέλετε να ακολουθήσετε αυτή την πορία,ακολουθήστε την.εγώ σαν μελισοκόμος βλέπω ότι η μελισοκομια έχει εξελίχθη στην ελαδα και γενικότερα στην ευρώπη τα τελευτεα 100 χρωνια .και θα συμβαδίσω με αυτήν .είναι αδιανόητο να τα βλέπετε όλα μονόπλευρα και χώρος να έχετε δοκιμάση κάτι. όλοι εσείς που κατηγορητε οτιδίποτα κενούριο πάνω στην μελισοκομια.εάν θάλετε μια μελισοκομια ξεπεραζμένη πηγέντε με τα αλυσοπρίονα να κόψετε κορμούς από δέντρα και μαζέψτε και σκατά αγελάδας για να φτιάξετε κοφίνια.έτσι ήταν πριν 100 χρωνια η μελισοκομια.σε 100 χρωνια εύχωμε κάπου να έχουν σωθή μερικά άρθρα με όλους αυτούς τους τσακωμούς και να γελάνε μαζί μας με το πόσο οπισωδρομικοί ήμασταν .
    επίσης οπιος θέλει να ακολουθήση τους αμερικανούς ως μελισοκόμους μπορεί να δει το ντοκιμαντέρ (κάτι παραπάνω από μέλι).οι αμερικανοί κοντεύουνε να εξαφανίσουν τα πάντα πάνω σε αυτών τον πλανήτη.με στενάχωρη να ακούω ανθρώπους να τους έχουνε ως παραδηγμα.

    Νικος ηγουμενιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. enas filos mou exei parei 2 plastikes kupseles apo thn anel.toys patous tous propolarane apo th mia akrh sthn allh.peira thl sthn anel kai to anefera kai mou legane ta dika tous.oti den tous exei ksana tuxei kai kati tetoia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ντροπή σου Σταμάτη που υποτιμάς την νοημοσύνη μας πλασάροντας την διαφήμιση της ANEL για σοβαρό αρθρο.Τόσος ενθουσιασμός ούτε η τύπισσα από το pretty collant.Πως γίνεται να γνωμοδοτείς τόσο θετικά και σίγουρα χωρίς να έχεις δοκιμάσει τις κυψέλες ούτε έναν χειμώνα,που κατά την γνώμη μου είναι το πιο σημαντικό?Σε παρακολουθώ καιρό κ έβρισκα τα άρθρα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα,αλλα μετά το σημερινό σε θεωρώ αναξιόπιστο.Ευελπιστώ να βάλεις μυαλό για να μην χάσεισ την εκτίμηση και τον σεβασμό απο τους μελισσοκόμους που σε παρακολουθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ ανώνυμε δεν έχω κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντρέπομαι.

    Το blog αυτό είναι το προσωπικό μου ημερόλογιο όπου καταγράφω τις απόψεις μου τις εμπειρίες μου χωρίς αυτές να είναι και ο κανόνας.

    Εγώ αυτή την άποψη σχημάτισα για το προιόν αυτο , και αν κάποιος πιστεύει πως θίγω την προσωπικότητα του , ας πάψει να το πιστευει.

    Εδώ δεν είμαστε επιστημονικό ινστιτούτο , απλοί μελισσοκόμοι είμαστε που μιλάμε βάση της εμπειρίας μας και των προσωπικών μας απόψεων / πεποιθήσεων.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παιδια επειδη θελω να παρω πλαστικους πατους της ανελ θα ηθελα καποιος να που γνωριζει να μου πει αν βιδωνωντε η συνδετηρες στον πατο η μηπως επειδη ειναι πλαστικος κατα το βιδωμα σπαει ευχαριστω πολυ Γιωργος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα σας πω εγω που εχω πλαστικες και ανελ και αλλης εταιριας.
    Σχεδον ολες οι κυψελες ειναι ανοιγμενες απο μεσα και βλεπεις την πολυουρεθανη , την πιανεις και με τα χερια....και βεβαια μετα απο κανα 2 χρονια θα αρχισει να τριβει γιατι ετσι συμπεριφερεται η πολυουρεθανη.
    Να πω για εφαρμογη μεταξυ οροφων...? Πατατακια ραφλες..κλειστη η κυψελη και βλεπεις τα ποδια απο τις μελισσες.
    Γενικα δεν υπαρχει ομοιογενεια κατασκευης αλλα επικρατει το οπως μας εκατσε η καθεμια στην κατασκευη απο τις μητρες και οταν τους το πεις παντα ειναι η πρωτη φορα που το ακουνε.
    Προβληματα εχουν και κυψελες πλαστικες αλλης εταιριας αλλα αυτες παραειναι.
    Επισης να πω οτι δεν ειναι μονο οι δικες μου πλαστικες της ανελ ετσι αλλα και οι λιγες κυψελες που εχουν φιλοι μελισοκομοι αλλα ακομα και σε μεγαλα μελισοκομικα καταστηματα που εχουν εκθεσιακες και εχω παει να ελεγξω ειναι χαλια....μιλαμε για χαλιααα κοροιδευουν τον κοσμο.
    Και οποιος αμφισβητει αυτα που λεω εγω θα του το αποδειξω με φωτογραφιες αλλα και αμα θελει να ερθει να δει τα χαλια τους αλλα και να του πω μαγαζια που τις εχουν εκθεσιακες να παει να δει .
    Ευχαριστω για το χρονο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ ανώνυμε 10.54

    Τους πλαστικούς πάτους μπορείς να τους προμηθευτείς με ενσωματωμένους συνδετήρες.

    Αγαπητέ ανώνυμε 8.06

    Αν θέλεις στείλε μου τις φωτογραφίες που αναφέρεις. Εγω δεν έχω παρατηρήσει κάτι παρόμοιο στις δικές μου κυψέλες όπως επίσης και σε άλλους συναδέλφους που δουλεύουν μονο πλαστικές.

    Όμως εφόσον το αναφέρεις καλό θα ήταν να μου το δείξεις κιόλας. Περιμένω email στη διεύθυνση orinimelissa@yahoo.gr

    Και μαζί με το email καλό θα ήταν να μου πείς και το όνομα σου να ξέρω και εγώ με ποιόν μιλώ.

    Φιλικά

    Χάρης Σταμάτης



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. εδώ και ενάμιση χρόνο χρησιμοποιώ πλαστικές κυψέλες
    γνωστής εταιρίας,μόνο πλεονεκτήματα βλέπω και όχι μειονεκτήματα,το μόνο μειονεκτήμα
    που μου παρουσιάστηκε ήταν η υγρασία (σε μικρά μελίσσια) καθώς δεν μπορούνε να ρυθμίσουνε την θερμοκρασία.στα μεγάλα μελίσσια έχω βάλει νάιλον από πάνω και δεν υπάρχη υγρασία.στα μικρά ακόμα και με νάιλον είχα πρόβλημα.το πρόβλημα το ελύσα με τους τροφοδότες της συγκεκριμένης εταιρίας,φέτος δοκίμασα και έβαλα φιλεζόλ 5άρη στο καπάκι από την μέσα μεριά και επειδή δεν δημιουργή κενό για Υγροποίηση, το πρόβλημα
    λύθηκε.πιστέψτε με ενάμιση χρόνο τώρα τεστ κοπώσεως της κάνω .επίσης τα μελίσσια μου είναι στης κουμαριές αυτή την στιγμή και υπάρχουν και ξύλινες μέσα στο μελισσοκομίο οι οποίες έχουν τα καπάκια μαύρα από την υγρασία .ακόμα και στης ξύλινες το πρόβλημα λύνεται με τον ίδιο τρόπο.το κούμαρο από μόνο του έχει τρελή υγρασία αλά και οι περιοχές με κούμαρο γενικά έχουν υγρασία .όποιος θέλει να πέραση από τεστ της κυψέλες του να της πάει στα κούμαρα λιπών.την υπόλοιπη χρονιά δεν έχουν καμία απολύτως ανάγκη.η μόνη φθορά που παρουσιάζουν με τον χρόνο οι πλαστικές είναι το χρώμα που αρχίζει να ξεθωριάζει ,και είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα γίνουν άσπρες.αυτό λύνεται αγοράζοντας ιδικά χρώματα για πλαστικό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το ότι οι μέλισσες πιάνουν σε ένα αμάξι, σε μια τηλεόραση ή σε ότι άλλο θες δεν είναι κριτήριο. Οι μέλισσες μπορεί να κάτσουν εκεί από ανάγκη και μετά από 1 χρόνο να φύγουν γιατί δεν τους κάνει. Το ότι βρήκαμε ένα μελίσσι στην εξάτμιση ενός αυτοκινήτου δεν σημαίνει ότι τα μελίσσια γουστάρουν τις εξατμίσεις, ούτε ότι δεν έχουν πρόβλημα... Αν έχουν θα εγκατλήψουν. Στην πλαστική όμως (που παρεπιπτόντως παίρνει φως μέσα!) δεν θα έχουν επιλογή, γιατί εσύ θα τις βάζεις εκεί μέσα τους αρέσει δεν τους αρέσει...

    Όσο για τον φίλο που λέει για τους αμερικάνους, γίνεται αστείος και δείχνει πόσο αδαής είναι. Δεν είναι όλοι οι αμερικάνοι μελισσοκόμοι αυτό που βλέπεις στο χαζοκούτι φίλε. Οι ΣΩΣΤΟΙ αμερικάνοι μελισσοκόμοι είναι πολύ μπροστά. Έχουν έρευνα που ούτε στα όνειρά μας δεν θα αποκτήσουμε. Ψάξε λίγο τον Sam Comfort στο youtube. Δες το σάητ scientificbeekeeping.com, έλεος...

    Έτσι πλαστικές όλοι και γρήγορα! Αφου έστι μας βολεύει... Έτσι χάνεται και η αγνότητα και η αγάπη που συνόδευε αυτό το επάγγελμα. Όλα καπιταλιστικά και γρήγορα... Άντε μπας και διαλυθεί ο κόσμος και φτιαχτεί ξανά από την αρχή... Το έχετε χάσει όλοι μου φαίνεται! Βρηκε ο εμποράκος ο παντελάκης πεδίο δράσης τους νέους και άσχετους που κοιτάνε την κονόμα γιατί έτσι μαθανε στις κοινωνίες που μεγάλωσαν και τους πιάνει κότσους... Καλά πολυουρεθανικά μέλια πλαστικομελισσοκόμοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. siga re viologe melisokome pou tha mas krineis kiolas,eisai kai asxetos kai to pezeis kai pantognosths.kouna ligo to kefali sou kai meta mila emeis diladi ti xrisimopiousame tosa xrwnia ksila den xrisimopiousame?ti eirthes esy o megalomelisokomos na mas peis ti????

    asxetos eisai esy poy enw khtas ena proion kai to krineis xwrhs na dokimashs milas kiolas.

    epishs an eikseres apo melises kai genika apo tin fisiki folia pou poles ma para poles fores apla kremete apo ena kladi (as poume)... einai ektethimeno sto fos oli mera.

    egw tha sou protina na dokimashs mia kypseli kai an deis ontos oti exei tosa mionektimata sthletin gia anakoiklosi....den xriazete na tin petaksis ston gremo kai na molinis to perivalon.

    episis mesa apo tis dikes sou efxes kai egw sou efxomai pola melia ala xwrhs na ypovathmiso ta dika sou melia pou tha eithela 2 selides gia na olokliroso tin leksi gia ti meli trigas sto ypotithemeno viologiko sou ksilo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. epishs o Sam Comfort xrisimopioi plastika plesia efoson thes afton san paradigma,i an to thes alios toulaxisto (dokimazi) ta plastika plesia.psaksto ligo perisotero kai vres foto tou ektos an den thes na tis deis.epishs sto site
    ScientificBeekeeping.com den vlepw kati to idietero para mono oti prospathoune na sosoune ta melisia tous me ereynes gia to CCD pou aytoi dimiourgisane.kai genika ereynes pano se asthenies....den mporw na katalavw ti paradigma einai ayto kathos den vlepw na anaferete kanenas se plastika isa isa ta xrisimopioyne kiolas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. O Sam Comfort πλαστικά πλαίσια... χψαχαχαχαχα :) Ο τύπος δεν χρησιμοποιεί καν φύλλα κεριού. Ξέρεις τέλεια αγγλικά! Δεν είναι ο για να πούμε ποιός την έχει πιο μεγάλη το θέμα, αλλά αμέσως μπαίνετε σε άμυνα. Ακου τι λέει ο τυπος και αν ξέρεις και 10 πράγματα από τις μέλισσες σκέψου τα μόνος σου... Αλλά τι λέω, και σε ποιόν απευθύνομαι. Εδώ η Langstroth κυψέλη είναι ήδη καταστροφή από μόνη της λόγω του στρες που δημιουργεί στην μέλισσα και συζητάμε για πλαστικές ή όχι... Ασ'το καλύτερα...

    Ανώνυμε 4:34 επίσις το τσαμπί πάνω στο δέντρο έμπειρε μελισσοκόμε εσυ κάθετε μερικές ώρες... Η μέλισσα θέλει τη φωλιά της σκοτεινή...

    Το στρες σκοτώνει τα πάντα πάνω στην γη. Όσο πιο μικρός ο οργανισμός τόσο πιο ευαίσθητος... και πιο εύκολα στρεσάρετε και πιο εύκολα αρρωσταίνει... 1 + 1 = 2...

    Εσείς να κοιτάτε τι βολεύει εμας κ όχι τι θέλουν οι μέλισσες. Κόντρα στην φύση και θα πάμε καλά... Σούπερ, συνεχίστε έτσι, μην προβληματίζεστε καθόλου, viva la plastic!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. πλαστικομέλισοκόμος,σου πήρε ώρα να το σκευτείς αυτό? πολυουρεθανικά μέλια ???εμ αυτό ? δηλαδή ένας μελισοκόμος που έχει σε παραφιναριζμενες κυψέλες στα μελίσια πως λέγετε ? ένας μελισοκόμος που έχει σε χιλιοβαμένες κυψέλες στα μελίσια πως λέγετε ? ένας μελισοκόμος που έχει χιλιοκαμένες της κυψέλες για απολύμανση πως λέγετε ? θα μου πάρη ώρα να σου γράψω αλά τόσα για να σου δώσω τροφή να βγάλεις αυτή την κακιά.

    το παλικάρι που αναφέρης Sam Κομφορτ είναι ένας άνθρωπος ο οπιος δεν έχει πει ποτέ κάτι για το πλαστικό,στο σιτε που ανεφέρης κάνουνε έρευνες για της ασθένιες του γόνου και γενικά για ασθένιες τον μελισον .οι οπίες επί το πληστων είναι αμερικανικές όλες,επίσης έχουμε εξερετούς καθηγητές στα δικά μας πανεπιστήμια εδώ στην ελαδα που κάνουν ακριβώς της ίδιες έρευνες,

    δεν έχω κάτι μαζί σου και γενικά με κανέναν μελισσοκόμο είναι απαράδεκτες αυτού του ιδούς οι έκφρασης.προσπάθησε να κρατήσεις μέσα σου αυτή την αντιπαθια που έχεις για της πλαστικές κυψέλες,εφόσον δεν γίνετε να της κρίνεις εξ αποσασεως.είμαι 3 γενιάς μελισσοκόμος και προσωπικά θα χερόμουν πρην αφήσω στα πεδία μου τα μελίσσια μου να έχουν ένα όπλο στην μελισοκομια όπως είναι οι πλαστικές κυψέλες αρκη να μην βγούνε φούσκα.αυτό θα το δήξη ο χρόνος και όχι ένας απηρος μελισοκόμος όπως εσύ.μιλώντας με τέτιους χαρακτηριζμούς υποβαθμίζεις ίσως το μελών της μελισοκομίας στα μάτια απήρων μελισοκόμων.το να παραμήνουμε στο ξύλο ίσως να είναι ωραίο γιατί έτσι πχ εγώ που έχω 240 μελίσσια δεν θα χριαζωταν να κάνω έξοδα για να αντικαταστήσω της κυψέλες μου αλά αυτό δεν είναι επιλογή.εύχομαι μόνο καπια στιγμή αυτές οι 2 ετερίες να συμορφωθούνε όσον αναφορά της τιμές και να συμβαδίσουν με τους ελήνες μελισοκόμους που έχουν πέραση χίλιες καταστροφές μέχρι να φτάσουν εδώ που είμαστε σήμερα εμείς όλοι.
    σταματήστε τους τσακωμούς δοκημαστε και σε 3-4 χρωνια ξαναμηλάμε για το αν αξίζει η όχι.

    φιλικά ένας μελισοκόμος συγχωρέστε με για τα τεράστια ορθογραφικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 8:44 akou megalomelisokome egw den enoww ton afezmo pou feygei kai kathete to poli 24 wres enow melisia pou pane kai stinonte kai xtizoune ekso entelos kato apo gefires kato apo dentra ktlp.....an den exeis deis isos otan kliseis kana xrono os melisokomos to deis kai ayto,giati nai apisteyto kai omos alithino oi melises xtizoun keria kai folies akwma kai an einai entelos ektethimenes. oi top bar kypseles pou xrisimopieei o xipis pou anaferhs isos na einai oi kaliteres ala emeis zoume se ali xwra ksereis kai metakinoume ta melisia opos nomizw kanoun kai oi amerikanoi megaloi melisokomoi kai oxi oi xipides.

    kalo vrady megale daskale

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν σας ούτε να υποβαθμίσω τα μέλια σας. Προς Θεού!

    Απλα όμως με προβληματίζει που τόσο αβασάνιστα δέχεστε τις πλαστικές κυψέλες. Σκεφτείτε κάτι. Όσο ο άνθρωπος εκσυγχρονίζεται τόσο πληθαίνουν και οι αρρώστιες που τον βρίσκουν. Οι καρκίνοι δεν ήταν ίδιοι πριν χρόνια. Τώρα 3 στους 10 θα εμφανίσουν καρκίνο και μη πω για τις άλλες αρρώστιες.

    Τι διαφορετικό έχει συμβεί σε σχέση με παλιότερα; Η χρήση των φυσικών υλικών ολοένα και μειώνεται και στην ζωή μας μπαίνουν τα μη φυσικά υλικά. Είτε αυτά είναι σκεύη αποθήκευσης και επεξεργασίας τροφής, είτε η ίδια μας η κατοικία και τα υλικά οικοδομής, από τους σοφάδες, τα χρώματα μέχρι τις εκπομπές των ηλεκτρικών γύρω μας.

    Το όλο μου θέμα με την πλαστική κυψέλη είναι ότι είναι πλαστική. Ότι είναι κατασκευασμένη από ένα μη φυσικό υλικό. Δεν ξέρουμε πως αυτό επηρεάζει τον μικρόκοσμο της μέλισσας. Συμβαίνουν και πράγματα ξέρετε που δεν τα βλέπουμε. Βρωμιά δεν είναι μόνο ότι βλέπει το ανθρώπινο μάτι. Το στρες που νιώθει η μέλισσα μέσα σε ένα πλαστικό κουτί δεν μπορούμε να το αντιλιφθούμε.

    Για να μην κάτσω εδώ και γράφω μέχρι αύριο σκεφτείτε τα λίγο μόνοι σας όλα αυτά... Θεωρείτε εσείς ότι είναι άσχετα;

    Το ξύλο είναι φυσικό υλικό. Η παραφίνη είναι πετρέλαιο το οποίο είναι φυσικό υλικό και το οποίο σε μικρές ποσότητες δεν προκαλεί κανένα κακό. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αποδεδειγμένα χρήσιμων προιόντων με βάση το πετρέλαιο. Τα οικολογικά χρώματα ίσως είναι αθώα επίσης. Το λινέλαιο σίγουρα είναι αθώο... Δεν θα κατηγορούσα μια χιλιοκαμμένη κυψέλη, ένα καψαλισμένο ξύλο προκείπτει και στην φύση από μόνο του.

    Το πλαστικό είναι παραφύσιν. Είναι η πηγή του κακού για πολλά που συμβα΄λινουν στον άνθρωπο, δεν είναι το μόνο βέβαια... Δεν έχω αποδείξεις, αλλά μόνο προσωπικές σκέψεις και μερικές γνώσεις που αποκτήθηκαν με συζητήσεις με άτομα που γνωρίζουν.

    Σκεφτείτε λίγο και εσείς, ότι είχα να πω το είπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. PP (πολυπροπυλένιο)
    Το πολυπροπυλένιο είναι ανθεκτικότερο και ελαφρύτερο, με χαμηλή διαπερατότητα του ατμού, καλή αντίσταση σε λίπη, σταθερό σε υψηλές θερμοκρασίες και αρκετά λαμπερό. Το ΡΡ (πολυπροπυλένιο) είναι η καλύτερη επιλογή υλικού για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, ειδικότερα για φιάλες μωρών.

    Ανακύκλωση
    Το πολυπροπυλένιο είναι ανακυκλώσιμο και έχει τον αριθμό "5" και επαναχρησιμοποιείται για δοχεία μαργαρίνης και δίσκους φαγητού για το φούρνο μικροκυμάτων

    Το πολυπροπυλένιο είναι πολυμερές υλικό, ομογενές και με πολύ υψηλές μηχανικές ιδιότητες.
    Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά από τα κυριότερα χαρακτηριστικά που εμφανίζει το πολυπροπυλένιο:

    • Μεγάλη αντοχή σε μηχανικές και θερμικές καταπονήσεις.
    • Ελαστικότητα.
    • Αντοχή στις καιρικές συνθήκες.
    • Αντίσταση σε ρηγματώσεις από καταπονήσεις.
    • Χαμηλό συντελεστή διαστολής από υψηλές θερμοκρασίες.
    • Αντίσταση σε χημικά.
    • Αντίσταση σε ακτινοβολία UV.
    • 100 % αδιαπέρατο από το νερό και απρόσβλητο από όσμωση.
    • Απόλυτα λεία επιφάνεια (για μέγιστη αντίσταση σε μικρόβια, βρωμιά και λίπη).
    • Μεγάλη διάρκεια ζωής (χωρίς να ξεθωριάζει ή να ξεφτίζει).

    Το πολυπροπυλένιο είναι 100% ανακυκλώσιμο. Αποτελείται από άνθρακα και υδρογόνο και καίγεται χωρίς να παράγει τοξικά
    (παράγει διοξείδιο του άνθρακα και νερό). Μπορεί να ανακυκλωθεί, να αποτεφρωθεί, ή να θαφτεί σε χωματερή χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Έτσι λέει η wikipedia, εκεί όμως γράφει ο καθένας ότι θέλει. Πέρα από αυτό, πόσες φορές μας διασφάλιζαν ότι κάτι είναι ασφαλές για τον άνθρωπο και μετά από χρόνια διαπιστώθηκε ότι τελικά κάνανε λάθος; Ποιός χρηνματοδωτεί αυτές τις έρευνες που βγάζουν τα υλικά, τα φάρμακα, τα κινητά και ότι άλλο θες αθώα;

    Και αφού σου αρέσουν οι παραπομπές, πάρε μια άλλη:

    (5)Πολυπροπυλένιο (PP)
    Το χαμηλής και υψηλής πηκνότητας πολυαιθυλένιο υπάρχει σε πλαστικές σακούλες των super market και συσκευασίες τροφίμων. Δεν προκαλεί προβλήματα στην υγεία αυτό καθεαυτό, αλλά, όταν απορριφθεί, ρυπαίνει το περιβάλλον για περισσότερα από 300 χρόνια. Διασπάται σε μικρά σωματίδια, που εισέρχονται στο στομάχι των ψαριών και από εκεί στην τροφική αλυσίδα. Και όταν αυτές οι μικροσκοπικές μη βιοδιασπώμενες ίνες εισέλθουν στον οργανισμό, ενδεχομένως θα αποτελέσουν φωλιές, εστίες μικροβίων, μεταφέροντας χημικές ουσίες και μικρόβια. Πλαστικά πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα και καλαμάκια περιέχουν πολυπροπυλένιο, ουσία επίσης μη βιοδιασπώμενη.

    http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=11225

    Ποιός μας λέει ότι την διάσπαση αυτή σε μικροσωματίδια "αόρατα" στο μάτι μας θα το προκαλέσει η ίδια η μέλισσα στην προσπάθεια που παντα κάνει να φέρει την φωλιά στα μέτρα της, ή ακόμα και η έκθεση στα στοιχεία της φύσης μετά από λίγα χρόνια...; Μετά αυτές οι μικροσκοπικές μη βιοδιασπόμενες ίνες πανεύκολα περνάνε στο στομάχι της μέλισσας, πχ σου έτρεξε μέλι κ η μέλισσα τρέχει να το μαζέψει, αλλά το μέλι έσταξε πάνω σε κάποιες μικροσκοπικές ίνες του προπυλενίου...


    Πραγματικά δεν έχω να πω τίποτ' άλλο. Αν εσένα δε σε ανησυχεί καθόλου, πάσο, κάνε ότι νομίζεις...
    Ελπίζω πραγματικά να δικαιωθείς και να μην καταστραφείς γιατί είναι πολύς αθώος κόσμος που έσπευσε να πάρει πλαστικές και είναι κρίμα. Το μόνο που θα είσαι πάντα εξαρτημένος από συγκεκριμένες εταιρίες. Θα κρέμεσε από της εταιρίες που τις βγάζουν και θα αγοράζεις μόνο από αυτές. Αυτές θα είναι επιτυχημένες, θα έχουν καλούς ισολογισμούς, εσύ όμως; Θα υπάρχει μια άντε 2 fix τιμές και θα πρέπει να πληρώνεις αυτές θες δε θες....
    Κάτι σαν την Apple και την Microsoft...

    Καλή συνέχεια σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. επιτέλους κάνουμε διάλογο,συμφωνώ ότι οπιοδηποτε πλαστικό πετάξεις στην φύση θα έχει συνέπιες,και αυτή είναι η φοβία μου να σου πω την αλήθεια ....αλά εγώ σαν μελισσοκόμος δεν θα το κάνω ποτέ.αγαπάω την φύση και γενικά τα πάντα γύρω της..εάν πάμε σε οικολογικό θέμα είναι τεράστια συζήτηση η όπια θέλουμε χιλιάδες σελίδες για να μιλήσουμε,εφόσον λες το πετρελεο αβλαβές εφόσον λες το διοξιδιώ του άνθρακα αβλαβές (που παράγετε πχ από το κάψιμο του ξύλου )τώτε αβλαβές είναι και το πλαστικό,ενωείτε ότι αν πετχτη σε μια χωματερή και μίνι εκεί χωρείς να ανακυκλοθί τώτε έχουμε πρόβλημα,αλά ετερίες ανακυκλώσιμων υλών πληρώνουν για να τους πας για ανακύκλωση πολλά από τα πλαστικά όπως το συγεκριμένο πλαστικό που είναι κατηγορίας 5 το όπιο σημενει ότι θα πρέπει να είσαι χαζός για να μην το πας για ανακύκλωσηkai ενώ μιλάμε για το παρόν οι πλαστικές κυψέλες από ότι φενετε θα αντέχουν τουλάχιστον 20 χρωνια με μια μικρή συντήρηση όπως είναι τα χρώματα για πλαστικά με αντηλιακή προσταασία.να ξέρεις κάτι ότι για να γίνει η πλαστική κυψέλη μόνιμη σαν κυψέλη θα περάσουν τουλάχιστον 100 χρωνια οπότε εμείς δεν θα ζούμε για να τσακωνόμαστε :) υπάρχουν τεράστια συμφέροντα γύρω από το ξύλο το όπιο κόβετε καθημερινά σε δισεκατομυρια τόνους....οπότε μην ανυσηχεις μόνο για την οικολογική καταστροφή από της κυψέλες η από προϊόντα που μας έχουν πάσαρη να φοβόμαστε για διάφορους λόγους......όλα συμφέροντα είναι εμείς απλά είμαστε ο τελευτέος κρίκος της αλυσίδας.....οι πλαστικές κυψέλες είναι μια σταγόνα στον ωκεανό.....κάνε την μελισοκομια σου με οπιον τρόπο θέλεις κανένας δεν θα σε αναγαση να αγορασης πλαστικό ξύλο η αργότερ πιος ξέρει τη αλο.απλά προσπάθησε να συμβαδίσης με την μελισοκομια......πρην χρωνια όταν ακούγανε για κυψέλες ξύλινες αυτοί που είχαν κοφίνια κουβέλια κτλπ είχε γίνει ένας πόλεμος δεν φανταζεσε για τη μιλάμε,αλά άκου τη έγινε όσοι πήγαν με της κυψέλες προχώρησαν και αφήσανε τεράστια κληρονομιά σε όλους εμάς.τώρα ίσως ειρθε η ώρα να αλάξουμε πορία και ίσως και όχι αυτό θα το τήξη ο χρόνος.όσο αφορά το στρες που προκαλούμε στης μέλισσες να είσαι σίγουρος ότι δεν έχει καμία σχέση με της κυψέλες αλά με τον τρόπο που της διαχιριζόμαστε.όταν περνεις ένα μιλήση και το μετακινείς 400 χιλιόμετρα κλιζμένο μέσα και με κραδαζμούς και αυτό να μην μπορεί να παρί ούτε ανάσα μέσα σε μια κυψέλη ξύλινη η και πλαστική τώτε δημιουργος στρες ναι.αλά η μελισοκομια αυτή είναι στην ελαδα και σε πόλης άλες χώρες νομαδική άλιος δεν θα μπορούσαμε να την κάνουμε επααγελμα.στρες της προκαλέσαμε από την στιγμή που την κάναμε οικιακή.

    να σε καλά και χάρηκα για τον διάλογο που κάναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!