Widget Recent Post No.

GPS μελισσιών: Η σωτηρία του μελισσοκόμου από την μάστιγα των κλοπών



Ανεξέλεγκτη έχει γίνει πλέον η κατάστασή με της μελισσο-κλοπές. Καθημερινά ακούω συναδέλφους να χάνουν τα μελίσσια τους. Σε μία χώρα όπου κανένας νόμος δεν εφαρμόζεται , στην Ελλάδα της κρίσης , η κλοπή κυψελών έχει γίνει μία νέα μόδα για την μελισσοκομία.

Απροστάτευτες περιουσίες , χαραγμένος ο φόβος σε όλους τους μελισσοκόμους , για το ποιός θα είναι ο επόμενος που θα χάσει τα μελίσσια του. Ναι , δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα η οποία  μας δείχνει το πιο άσχημο πρόσωπο της.

Τα μελίσσια είναι η πιό εκτεθειμένη - απροστάτευτη περιουσία , τι μπορούμε όμως εμείς να κάνουμε για να αντιστρέψουμε αυτήν την κατάσταση?  Οι κλέφτες στηρίζονται στην υπόθεση ότι ο μελισσοκόμος δεν έχει ασφαλησμένα τα μελίσσια του.

Μήπως θα πρέπει να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε αυτό?

Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα νέο ελληνικό προιόν , το οποίο σχεδιάστηκε για να οπλίσει τα χέρια του μελισσοκόμου με δύναμη ενάντια στη μάστιγα των μελισσοκλοπών.

Μια συσκευή αποκλειστικά σχεδιασμένη για μελισσοκόμους , για την ασφάλεια και την προστασία των μελισσοσμηνών. Φέρει την επωνυμία APISAFE GPS και πρόκειται για κάτι πολύ ξεχωριστό για την μεχρι τώρα μελισσοκομία.

Ποιος θα φανταζόταν ότι μια μέρα θα μπορούμε να ελέγχουμε δορυφορικά τα μελισσάκια μας?

Το APISAFE είναι μια υψηλής εφευρετικότητας αντικλεπτική συσκευή (GPS) , και είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Δυο νέα παιδιά αποφάσισαν να βάλουν ένα τέλος στά χέρια των επίδοξων μελισσοκλεφτών. Ένωσαν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους και τα κατάφεραν!!!

Ο Νικήτας Γκρίτζαλης απόφοιτος στη σχολή Διοίκηση επιχειρήσεων και ο Σταύρος Λαμπρόπουλος απόφοιτος Ηλεκτρολόγων και μηχανικών υπολογιστών είναι οι εφευρέτες του APISAFE GPS. Πάλεψαν , προσπάθησαν και το αποτελεσμα ήταν κάτι πέρα απο το αναμενόμενο!!!!

Μία ελληνική κατασκευή που αντίστοιχη δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν!!!

                             
                Τεχνικά χαρακτηριστικά APISAFE GPS 


Πρόκειται για μια συσκευή η οποία είναι σχεδιασμένη με βασική παράμετρο την ευζωία των μελισσών μας. Σε περιόδους αναμονής η συσκευή παράγει μηδενικές εκπομπές , είναι αποσυνδεδεμένη εξ ολοκλήρου από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην επηρεάζει το σύστημα πλοήγησης των μελισσών αλλά και την ζωή μέσα στην κυψέλη. Ουσιαστικά είναι σαν να μην υπάρχει!!!!




Επίσης χάρη στην κατάσταση αναμόνης εξοικονομεί ενέργεια και η μπαταρία διαρκεί πολύ περισσότερο.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της συσκευής είναι η εξαιρετική της αντοχη στις περιβαλλοντικές συνθήκες εντός της κυψέλης. Δεν προσβάλλεται απο υγρασία , σκόνη κλπ.

Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν φέρει καθόλου κουμπιά επάνω της. Διαθέτει προσωπικό τηλεχειριστήριο με το οποίο μπορει ο μελισσοκομος να την ενεργοποιεί / απενεργοποιεί όποτε αυτός επιθυμεί (επιθεώρηση , μεταφορά κλπ).

Το πακέτο περιλαμβάνει:

1. Αντικλεπτικό GPS APISAFE

2.Τηλεχειριστήριο APISAFE

3. 2 x Mπαταρίες Li-ion

4. Φορτιστής

5. Εγχειρίδιο Χρήσης






Είναι τόσο μικρή , που χωρά άνετα σε οποιαδήποτε  μέρος της κυψέλης χωρίς να φαίνεται.




Αξίζει να αναφερθεί ότι με ένα τηλεχειριστήριο , ο μελισσοκόμος μπορεί να διαχειρίζεται έως και 60 συσκευές APISAFE GPS. Δηλαδή από την στιγμή αγοράς ενός τηλεχειριστηριου ο μελισσοκόμος δεν θα ξανά χρειαστεί να πάρει άλλο. Με ένα θα μπορεί να κάνει την δουλειά του σε όλες τις συσκευές!!!


                          Σε περίπτωση κλοπής τι γίνεται?


Και ναι ο κλέφτης την πάτησε!!!

Από την στιγμή που η κυψέλη  κουνηθεί αυτόματα ενεργοποιείτε η συσκευή!!!!!

Αμέσως συνδέεται με το δορυφορικό δίκτυο ,  και στέλνει μήνυμα στον μελισσοκόμο με τις συντεταγμένες θέσης της κλεμμένης κυψέλης. Εκπληκτικό?

Όσο ο ανυποψίαστος κλέφτης απομακρύνεται η συσκευή στέλνει διαρκώς μηνύματα με την πορεία που ακολουθεί το αυτοκίνητο. Η συσκευή στέλνει μήνυμα με την ακριβή θέση (συντεταγμένες) αλλά και σύνδεσμο για άμεση εμφάνιση στους χάρτες της google.

Έτσι όπου και αν πάει ελέγχεται δορυφορικά!!!

Αφου ξεφορτώσει τα μελισσάκια μας εμείς ξέρουμε την ακριβή τους θέση καλύτερα και απο τον ίδιο!!!






         Πρέπει να προστατεύσουμε τις περιουσίες μας


Παιδιά πρέπει κάτι να κάνουμε για να λύσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας πότε θα είμαστε οι επόμενοι. Το GPS είναι η πιο ασφαλής μέθοδος για να  προστατευτούμε.

Πρέπει όλοι να πάρουμε μια τέτοια συσκευή. Όλοι όμως μηδενός εξαιρουμένου. Όλοι οι κλέφτες που πιάστηκαν μέχρι στιγμής ήταν χάρη αυτής της ''θαυματουργής'' συσκευής.  Επενδύστε συνάδελφοι για να κόψουμε απο την ρίζα τα χέρια των μελισσοκλεφτών.

Φτάνει πια. Κλέβουν τον κόπο μας , τον ιδρώτα μας και τον πουλούν κοψοχρονιά. Πετούν και καταστρέφουν τις κυψέλες μας λες και είναι σκουπίδια. Και εμείς τι κάνουμε? Απλά περιμένουμε τη σειρά μας.....

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο , το ποτήρι ξεχείλισε....   Επενδύστε σε 2-5 gps η τιμή τους είναι πολύ μικρή σε σχέση με την προστασία και την ασφάλεια που μας προσφέρουν.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να αγοράσετε το ΑPISAFE GPS και από σήμερα βρίσκεται και στα δικά μου μελισσάκια. Αν όλοι το κάναμε αυτό , όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά . Ο εκφοβισμός ή η σκέψη   << λες να έχει gps μέσα? >> ίσως είναι η σωτηρία μας...

Ήρθε η ώρα να μάθουν οι επίδοξοι κλέφτες οτι τα μελισσάκια μας δεν είναι πλέον απροστάτευτα!!!

Ας τους μεταφέρουμε λοιπόν το μήνυμα μας ...

Η τιμή του είναι στα 99 ευρώ χωρίς τον φπα.

Πατήστε στον σύνδεσμο παρακάτω για να δείτε το προιόν...

http://arkadikimelissokomia.gr/product/apisafe-beehive-gps

Το site είναι απόλυτα αξιόπιστο

Τηλέφωνο:  2105551492

Email: arkmel@otenet.gr

Ορεινή Μέλισσα

Δημοσίευση σχολίου

14 Σχόλια

  1. AN EXEI KAI Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΗΛΕΧ/ΡΙΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ? Η ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ Ο ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΤΗΣ , ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ! ΝΕΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάμπρο και εγώ τώρα την πήρα την συσκευή και από οτι διαβάζω μόνο το δικό σου χειριστήριο ελέγχει τις συσκευές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι μεχρι να το μαθουν και οι κλεφτες και να κανουν ετσι και να το βγαζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παντως αν δε βρεθει αντιδωτο για τους επιδοξους ... ειναι μια λυση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΟ ΛΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην εισαι τοσο σιγουρος για την ασφαλεια που σου παρεχουν ολες αυτου του τυπου οι συσκευες(δεν εχω κατι με τους ανθρωπους και τα προιοντα που εμπορευοντε)γιατι αν ξερεις τον "τροπο" τελικα θα δεις οτι ειναι "καθρευτακια για ινδιανους"
    Ψαξτο λιγο και θα καταλαβεις πολλα!!!!

    Τον "τροπο" δεν μπορω να τον εκφρασω δημοσια για ευνοητους λογους γι"αυτο σου λεω "ψαξτο"!!!!!







































    0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ολοι οι κλέφτες που έχουν "πιαστεί" μεχρί στιγμής ήταν επειδή είχαν αυτή ακριβώς την συσκευ. Εγώ θέλω να έχω ασφαλισμένα τα μελισσάκια μου και γι αυτο φρόντισα να τα ασφαλίσω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η μπαταρία ποσο διαρκεί? Είναι πολλά τα λεφτά για να μπει μόνο σε μια κυψέλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι θέλει να πει ο"ποιητής" μελισσοβοσκος;
    ότι μπορεί εύκολα κάποιος να απενεργοποίησει αυτές τις συσκευές ή μήπως κάτι αλλο; βοηθήστε τους νεους...
    φιλικά σωτηρης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λοιπον
    1.Την προηγουμενη εβδομαδα ο Μελισσοκομικος Συλλογος Θεσ/νικης διαβασα (στο φυλλο της Agrenda) δινει επιδοτηση 50ευρω για την αγορα Gps. Καλη κινηση το καναν και οι δικοι μας στην Βεροια και πηγε πολυ καλα.
    2. Δυο ερωτηματα για την αντοχη του Gps αλλα και το σημα που εκπαιμπει. Το πρωτο ειναι θα εχει αραγε σημα στα τυφλα σημεια που αφηνουμε τις κυψελες? Εδω δεν εχει για το κινητο πολλες φορες.
    Το δευτερο ειναι πως το τηλεχηριστηριο ειναι τυπου χειρηστηριο σαν τα γκαραζ που εχουμε, ο καθε ενας εχει το δικο του και εκπεμποντας την αναλογη συχνοτητα ενεργοποιει/απενεργοποιει ανοιγοντας το γκαραζ/συσκευη.
    Πως ρυθμιζουνε την "συχνοτητα" ωστε να εχουμε το ιδιο χειρηστιριο για τα 10-20 gps που εχουμε στο μελισοκομια και ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ή ΔΥΣΚΟΛΟ ειναι καποιος που εχει γνωσεις ηλεκτρονικων κτλ να παρεμβει και να τα απενεργοποιησει??
    Πιστευω πως οι κλεφτες πολλες φορες πανω στην βιασυνη τους δεν δινουν σημασια σε τετοιες λεπτομεριες ομως καλα ειναι να γνωριζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατι η τιμη ειναι χωρις το ΦΠΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!