Widget Recent Post No.

Η πλαστική κυψέλη συγκριτικά με μια ξύλινη



Σας είχα υποσχεθέι μια ανάρτηση σχετικά με το πως οι μελισσούλες συμπεριφέρονται μέσα στις πλαστικές κυψέλες (συγκριτικά με τις ξύλινες) . Έτσι σήμερα θα σας μιλήσω για κάποια πράγματα που έχω παρατηρήσει , αναλύοντας τα σημεία που υπερτερούν.


Αρχικά έχω παρατηρήσει ότι οι μελισσούλες δεν κουράζονται προπολάροντας τις γωνίες , τις χαραμάδες αλλά και τις ενώσεις μεταξύ των πατωμάτων. Δηλαδή πλέον το καπάκι ανοίγει με το χέρι!!! χαχα...

Αυτό σημαίνει πως οι μελισσούλες μας θεωρούν το περιβάλλον αυτο κατα ενα τρόπο <<τελειοποιημενο>> εξοικονομώντας πρόπολη , δηλαδή εργασία!!! Άλλος ένας λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή τα πατώματα εφάπτονται τέλεια μεταξύ τους.

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα περιβόητα παραδοσιακά κοφίνια που ως επικάλυψη εχουν εξωτερικά  σβουνιά (περιττώματα αγελάδας) , και οι μέλισσουλες θέλοντας να αποστειρώσουν την φωλιά τους εσωτερικά σπαταλούν τεράστιες ποσότητες πρόπολης.

Σας είχα πεί οτι οι μελισσούλες έχουν πολλά να μας πούν , και όσο  αν θέλουν μερικοι να βγάλουν σκάρτες αυτές τις κυψέλες αυτό είναι αδύνατο.

Πολλά άτομα στηρίζονται στην άποψη , ότι οι μέλισσες ζούσαν αιώνες στο ξύλο , και οτι τα συνθετικά υλικά είναι άκρως ακατάλληλα. Θέλω λοιπόν να μου απαντήσουν  , με ποιο κριτήριο επέλεξε ο αφεσμός αυτή τη θέση ?




Δεν υπάρχει απάντηση!!!

Οι μέλισσες δεν έχουν λογική η για να το θέσω καλύτερα , η λογική τους δεν έχει κανένα σημείο τομής με την δική μας!!!

 Ένα άλλο εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα που έχουμε χρησιμοποιώντας πλαστικές κυψελες της ANEL  είναι η ανάπτυξη των μελισσοσμηνών μας.

Τα μελισσάκια αναπτύσσονται με πολύ πιο γοργούς ρυθμούς μιας και το περιβάλλον της κυψέλης τις βοηθά να διατηρούν πιο σταθερές θερμοκρασίες , με ότι συνέπεια εχει αυτό στην διατήρηση του γόνου.

Πριν λίγες μέρες επιθεωρήσαμε κάποια απο τα μελισσάκια μας , και είδαμε διόροφα με βασιλισσες που γεννούσαν πάνω αλλά και κάτω ταυτόχρονα!! Γόνους που συγκριτικά με τις ξύλινες , είχαν πολύ περισσότερη έκταση...

Δείτε μερικές εικόνες ...










Πατήστε στο σύνδεσμο παρακάτω για λεπτομέρειες...

www.anel.gr


Ορεινή Μέλισσα








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια