Widget Recent Post No.

Πλαστική κυψέλη ANEL : Η αλήθεια που πρέπει να γνωρίζουμε (ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ)





ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Είχε γίνει μια αναφορά πριν λίγο καιρό  σε αυτό το BLOG για τις πλαστικές κυψέλες της ANEL τις οποίες και είχα πάρει την απόφαση να δοκιμάσω μετά από πολύ σκέψη. Είχα κάνει μια σύντομη παρουσίαση μιλώντας γενικά για τα χαρακτηριστικά τους αλλά και κάποιες από τις δυνατότητες τους.

Δεν σας κρύβω ότι αρχικά (πριν την αγορά τους) ήμουν αρκετά διστακτικός αλλα ταυτόχρονα και καχύποπτος μιας και είναι ένα πολύ νέο προιόν στον χώρο της μελισσοκομίας.

Σαν άνθρωπος δεν πίστευα ποτέ ότι τα συνθετικά υλικά θα μπρορούσαν να φανούν τόσο χρήσιμα για την μέλισσα , και οφείλω να ομολογήσω πως διαψεύστηκα πανηγυρικά.






Μετά από κάποιους μήνες χρήσης αυτών των κυψελών , βλέπω ότι τα μελισσάκια αναπτύσσονται ταχύτατα ,  εχουν υψηλή μόνωση στην ζέστη ενώ επιπροσθέτως  ο ευρηματικός διάτρητος πλαστικός  πάτος αυτής της κυψέλης τις βοηθά να απαλλάσσονται σε ένα σημαντικό βαθμό  απο τα βαρρόα.

Βλέποντας όλα αυτά πήρα την μεγάλη απόφαση  να προμηθευτώ κάποιες επιπλέον πλαστικές κυψέλες μαζί με όλο τον εξοπλισμό που πάει πακέτο με αυτές  , και τώρα είμαι σε θέση να κάνω μια πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση αναφέροντας όλες τις δυνατότητες αλλά και την χρησιμότητα που μας δίνονται κατασκευαστικά.



Συνάδελφοι είναι εκπληκτικό πάντως το γεγονός ότι από την στιγμη που τις παίρνεις είναι έτοιμες για χρήση. Ούτε λινέλαια ούτε στοκαρίσματα , ούτε βαψίματα ούτε τίποτα. Τσακ μπάμ δουλειές!!! Οτι πρέπει για κάποιον που δεν έχει την δυνατότητα να κάνει όλη την παραπάνω διαδικασία!!!

Πάμε λοιπόν να σας δείξω όλες τις δυνατότητες που μας προσφέρουν αυτές οι κυψέλες μια προς μία. Αρχικά οι κυψέλες αυτές διατίθενται σε 5 βασικά χρώματα με κύριο παράγοντα μελέτης την όραση των μελισσών μας.

Σχεδιασμένα για την εύκολη διακριτικότητα τους από μακριά , αλλά και για αποφυγή οποιαδήποτε είδους παραπλάνηση των συλλεκτριών μελισσών. Πέντε βασικά χρώματα λοιπόν ....

                                  1. Άσπρο



                                    2.Κίτρινο



                                     3. Γκρι



                                  4. Μπλε




                                5. Πράσινο




Εννοείτε πως εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε και συνδυασμούς χρωμάτων μεταξύ αυτών των ορόφων ,  σχηματίζοντας διχρωμίες ....

Ένα άλλο κομμάτι που πρέπει να αναλύσουμε είναι η στεγανότητα αυτών των κυψελών από υγρασία και νερό. Οι έξυπνες πατέντες που διαθέτουν λοιπόν τις κάνουν αδιαπέρατες από νερό όσο δυνατή και αν είναι η βροχή εξωτερικά. Πάμε να δούμε πως γίνεται αυτό.

Το καπάκι είναι ειδικά σχεδιασμένο έτσι ώστε το βρόχινο νερό να πέφτει περιμετρικά γύρω απο την κυψέλη (να στάζει κάτω) χωρίς να περνά από ολόκληρο το σώμα της κυψέλης. Απίστευτο?? Τα δικα μας σπίτια λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο. Το νερό στις ταράτσες το συλλέγουν κάποιοι αγωγοί συλλέκτες (υδρορροές) , και το διοχετεύουν στο αποχετευτικό , χωρίς να ενοχλεί την ίδια την κατοικία.

Οι κυψέλες αυτές λοιπόν δεν αφήνουν το νερό να τρέχει γύρω γύρω αλλά το διοχετεύουν στις άκρες από οπού και στάζει κατευθείαν στο χώμα. Σαν σκεπή ένα πράγμα...




Επίσης οι θήρες αερισμού ανοιγοκλείνουν όποτε θέλουμε εμείς , οπότε αν τα καιρικά φαινόμενα είναι ακραία μπορούμε να κινηθούμε ανάλογα...





Επιπροσθέτως το κάθε πάτωμα στο κάτω μέρος του είναι <<τυφλό>> , δηλαδη ο κάθε όροφος έχει επάνω και κάτω μέρος σε αντίθεση με άλλες  κυψέλες της αγοράς.  Αυτο προφυλάσσει την κατασκευή απο νερά σε πολύ μεγάλο βαθμό. Για να καταλάβετε τι σας λέω δείτε την παρακάτω εικόνα. Βλέπουμε οτι το κάτω μέρος του πατώματος έχει μια τραχεία επίπεδη επιφάνειά η οποία και στεγανοποιεί το σώμα της κυψέλης μας ... Τα πατώματα κουμπώνουν τέλεια μεταξύ τους!!!




Άλλο ένα πολύ σημαντικό κομμάτι ειναι ο σωστός αερισμός της κυψέλης. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά οτι η διέλευση φρέσκου αέρα καταπολεμά πολλές ασθένειες ενώ ταυτόχρονα βοηθά και να παραμείνει η υγρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η Πλαστική κυψέλη ANEL λοιπόν , μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε θήρες αερισμού , και στα πλάγια της γονοφωλιάς , η των ορόφων κατ' όπως επιθυμούμε εμείς.

Σκεφτείτε , αερισμός από την διάτρητη βάση , αερισμός από το καπάκι , αερισμός και απο τα πλάγια του σώματος , τι καλύτερο για τις μελισσούλες μας??? (Σε αυτο έτσι και αλλιώς συμβάλει και η μόνωση). Το καλύτερο ειναι ότι όλες τις θήρες τις ανοιγοκλείνουμε εμείς όπως θέλουμε και όποτε θέλουμε.

Δείτε μία κυψέλη με θήρες αερισμού στο πλάι ...







Αναφέραμε την προστασία απο κρύο-ζέστη , υγρασία , τώρα μένει και μία πατέντα για προστασία απο έντομα!!!

Η Εταιρία ANEL εχει δημιουργήσει κάποια ιβριδικά ποδαράκια τα οποία βιδώνονται πολύ ευκολα στην διάτρητη βάση μας....




Γεμίζοντας λοιπον αυτά τα ποδαράκια με νερό η κυψέλης μας γίνεται φρούριο χωρις είσοδο για απρόσμενους επισκέπτες οπως μυρμήγκια κλπ. Επίσης είναι ενα τρόπος πρόληψης για το σκαθάρι των μελισσών που ήδη χτύπησε την κοντινή μας Ιταλία.

Οπότε οποίος επίγειος εχθρός αποφασίσει να επισκεφτεί την κυψέλη μας , θα πρέπει να ξέρει και καλό κολύμπι!!!



Να αναφέρω ότι αυτά τα ποδαράκια είναι σχεδιασμένα με τετοιο τρόπο έτσι ωστε να μπορούν να τοποθετηθούν και οι γυρεοπαγίδες ταυτόχρονα...




Ο Διάτρητος πάτος της ANEL ειναι ενα προϊόν που κυκλοφορεί 10 χρόνια στην ελληνική αγορά. Άριστης κατασκευής , εξαιρετική ανθεκτικότητα - αντοχή ,  που μόνο καλά λόγια έχουν να πουν οι μελισσοκόμοι που τους χρησιμοποιούν.

Επιπλέον λειτουργεί και ως αντιβαρρόα....

Οσον αφορά την διστακτικότητα μερικών για την αντοχή των κυψελών , αυτος ο πάτος είναι ενα περίτρανο παράδειγμα για την ποιότητα και την αντοχή των πλαστικών της εταιρίας ANEL.




Τώρα αν θέλουμε να χωρίσουμε την κυψέλη μας σε δύο κομμάτια , υπάρχει ενα ειδικό ευπροσάρμοστο εργαλείο σχεδιασμένο για αυτήν ακριβώς την δουλειά...







Χωρίζει την κυψέλη σε δύο ίσα κομμάτια , και προσαρμόζεται σε όλες τις διαστάσεις κυψελών χαρη στην τεχνική του σχεδίαση....





Επίσης υπάρχει και ενα μικρό ρυθμιζόμενο παραθυράκι το οποίο είναι κατάλληλο οταν επιθυμούμε κάποια συνέννοση... Εφόσον οι μυρωδιές των μελισσών περνάνε και στα δύο μέρη.





 Σίτα συλλογής πρόπολης...





Διάφραγμα βασίλισσας...





Τροφοδότης οροφής ΑΝΕL ...




Και αν επιθυμούμε μπορουμε να προσθέσουμε και τάπα τροφοδοσίας στο καπάκι για άμεση τροφοδότηση....





Επίσης αποφάσησα να δοκιμάσω και τα νέα πλαστικά πλαίσια της ANEL , τα οποία είναι απαλλαγμένα απο προβλήματα του παρελθόντος οπως σκευρωμα , πετσικαρισμα κλπ...

Σήμερα μπήκαν μέσα στα μελισσάκια μου , και  σύντομα θα έχετε νέα για την αποδοχή τους...




Για τις εκπληκτικα ευχρηστες και εφευρετηκές γυρεοπαγίδες δεν υπάρχουν λόγια. Μπαίνουν και βγαίνουν πολύ εύκολα , οτι πρέπει για να μας απαλλάξουν από επιπλέον φορτο εργασίας.

Το σημαντικότερο ομως πλεονέκτημα που ανέφερα και την προηγούμενη φορά είναι οτι η είσοδος οταν προσθέτουμε την γυρεοπαγίδα δεν αλλάζει όψη ,  με αποτέλεσμα οι μελισσούλες να μην κουράζονται και εμείς να έχουμε άμεσα απο την πρωτη κιολας στιγμή παραγωγή!!!






Για τις πλαστικες αυτές κυψέλες μονο καλά λόγια έχω να πω. Ειναι άριστες κατασκευαστικά , και στο κοντινό μέλλον σκέφτομαι να προμηθευτώ και άλλες. Θα ακολουθήσει νέο αρθρο με την ευζωία - συμπεριφορά των μελισσών  , εξάλλου εμείς μπορούμε να λέμε πολλά , οι μελισσούλες μας όμως εχουν να μας πουν πολλά περισσότερα!!!

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το σύνδεσμο ...

 http://www.anel.gr/index.php?page=shop.product

Ορεινή Μέλισσα 

Δημοσίευση σχολίου

24 Σχόλια

  1. Εγω φετος ξεκινησα ! οταν εβαλα σε μια κυψελη ( οροφο ) διατρητο πατο ΑΝΕΛ η βασιλισσα που εβαλα επεσε απο κατω , ανοιξα να δω αν γενναει πουθενα βασιλισσα σε λιγο ειδα κατω απο τον πατο ενα σμαρακι και ηταν και η βασιλισσα εκει, την εβαλα ξανα μεσα και ολα ενταξει, μηπως η ανελ εχει μεγαλες τρυπες στον πατο ! σκεφτομαι και εγω φετος μαλλον την ανοιξη που θα τα κοψω να παρω πλαστικες το ερωτημα ειναι ΑΝΕΛ Η ΤΕΧΝΟΣΕΜΠ !! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω που εχω μεταφέρει δεν εχει υπάρξει προβλημα με τον πάτο. Ουτε οι μέλισσες δεν χωράνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. technoset μακράν δοκιμασμένες 3 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θοδωρής Βόιο Κοζάνης25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:41 μ.μ.

    Technoset χρησιμοποιώ και γω και στα μελίσσια μου στην Κοζάνη, όπου έχουμε και αρκετά κρύα, και έχω και στο μαγαζί. Η ανελ έχει καλά πράγματα αλλά στις πλαστικές κυψέλες υστερεί λίγο. Μια σύγκριση δίπλα δίπλα είναι το ιδανικό για να δεις και να κρίνεις μόνος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Technoset χωρίς αμφιβολία, πιο στιβαρή κατασκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Της technoset είναι και αυτές καλές κυψέλες όμως αυτές τις πατέντες με τις γυρεοπαγίδες , τα ποδαράκια , της ρυθμιζόμενες θήρες κλπ τις εχει κατοχυρώσει η ANEL. Σαν κατασκευή και την ποιότητα των πλαστικών η ANEL είναι κορυφή , εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ εδώ και καιρό πολλά από τα προϊόντα τους και μόνο καλά λόγια έχω να πώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Της ANEL είναι μάπα. Αν θέλετε πλαστικές (που εγω δεν συμφωνω) να πάρετε τις τεχνοσμπι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το σκαθαρι μπαινει κυριως πετωντας και οχι περπατωντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανωνυμε 8:58 το σκαθάρι μπαίνει πετωντας αλλα βγαίνει περπατώντας σε μορφή προνύμφης (σκουληκι). Εκει ακριβως ειναι και το σταδιο που αυτα τα πόδια <>.... Οσα σκουλήκια προσπαθήσουν να βγούν , κατεβαίνοντας απο τα ποδαράκια πέφτουν και πνίγονται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν θελω να απολυμανω την κυψελη μου απο αρρωστιες πως μπορω ? εφοσσων δεν μπορω να χρησιμοποιησω φλογιστρο στο πλαστικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. παιδια την κυψελη την στελνουν αμα θελεις και με συνδετηρες ετιμους βαλμενους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. παιδια την κυψελη την στελνουν αμα θελεις και με συνδετηρες ετιμους βαλμενους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. παιδια την κυψελη την στελνουν αμα θελεις και με συνδετηρες ετιμους βαλμενους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βάζεις σε 10 μέρη νερο 1 μέρος χλωρίνη και με ενα σγουγγαρακι η με πιεση ζεστο νερο καθαρίζεις την πρόπολη. Και είναι κομπλέ. Μπορεις να την πάρεις οπως εσύ θελεις και με ότι εξοπλισμό επιθυμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να βγαλουμε πλαστικο μελι πιο καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Aνώνυμε 4:55 πιστεψε με σε αυτην την κυψέλη οι συνθήκες εργασίας ειναι μακράν πιο ευνοικές για τις μέλισσες. Αλλα τωρα απάντησε μου και στο άλλο. Οταν σε μια ξύλινη βάζουμε ενα σωρό καρκινογόνα συντηριτικα και βαφές τοτε δεν υπάρχει προβλημα? Να σου αναφέρω οτι το στεγνωτικο που εχει μεσα το λινελαιο , οπως και οι κοινες λαδομπογιές περιέχουν άκρως καρκινογόνες ουσίες για τις μέλισσες , αλλα ναι αυτό δεν έχει καμία σημασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και οι δυο πλαστικες ειναι χαλια...ξεραινονται τα πλαστικα στον ηλιο και στραβωνουν. Εγγυηση τι εχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πρωτα από όλα σε συνχαιρω για το μπλογκ.Στο θεμα σας για την πλαστικη κυψελη είμαι εντελος αντίθετος .Το αποκλειω να εχει γίνει σοβαρη ερευνα για τον πολυμερισμο τον πλαστικων και τη υπολείμματα αφήνουν στα προϊόντα. Οποτε ειμαι σχεδόν σίγουρος πως θα αποσυρθούν λογο ακαταλιλοτητας υλικων για να γίνουν με ποιο ποιοτικα υλικα συμβατα για τροφιμα . Ένα απλο παράδειγμα το bpa που υπιρχε στα μπιμπερο για να είναι διαυγες το πλαστικο και είναι καργα καρκινογόνο και δεν το βαζουν ποια και ένα ακομα , πήγα σε φιλο καλο μελισσοκομο που αντι για κυροπανο ειχε πλαστικο ειχαν χτυσει οι μελισσες πανω στο πλαστικο και ειχε και μελι δοκίμασα ειχε γευση πλαστικη. Αυτά ... Κυριακος Βηρος Γιαννενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κάποιος γνωστός μου που τις χρησιμοποίησε μου είπε ότι περνάει φως μέσα από τα τοιχώματα... Σκετείτε στρεςς... Οι μέλισσες θέλουν σκοτεινή φωλιά... Οι πλαστικές κυψέλες θα είναι η καταστροφή της μελισσοκομίας.. Θα τα πούμε σε λίγα χρόνια... Αυτά κάνει ο άνθρωπος πάντα, κοιτάει την δική του διευκόλυνση μόνο χωρίς να σκέφτεται την αρμονία με την φύση. Απορρώ γιατί τις διαφημίζεις ρε όρεινή μέλισσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όσο για το στεγνωτικό στο λινέλαιο, δεν βάζουμε όλοι... Ριπολίνη και βελατούρα υπάρχουν και νερού, χωρίς καρκινογόνα μέσα. Υπάρχει και η παραφίνη, κατάλληλη για τρόφιμα δοκιμασμένη πολλά χρόνια. Αλλά στην τελική, υπάρχει και το τίποτα. Δεν είναι απαραίτητο να βάλεις κάτι στην κυψέλη από μέσα... Η βάλε λινέλαιο σκέτο, χωρίς στεγνωτικό. Μια χαρά θα στεγνώσει με ευνοϊκό καιρό...

    Δεν πηράζει, δοκιμάστε εσείς τις πλαστικές και αν βγούν αποδειχτούν ασφαλής για τις μέλισσες και τα προιόντα τους θα το μάθει η επόμενη γεννια, μη πω η μεθεπόμενη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οποιος ειναι διστακτικός για οποιαδήποτε λόγο , ας μην τις δοκιμάσει. Εμενα μου αρέσει να δοκιμάζω νεα πράγματα , και στην συγκεκριμένη περίπτωση ειμαι αρκετά ενθουσιαζμένος.

    Σίγουρα ο χρόνος εχει να μας πεί πολλά , αλλα εγώ εχω να προσθέσω πως ο πλαστικός πάτος της ANEL κυκλοφορεί πανω απο 10 χρόνια στην αγορά. Και όλοι καλά λόγια έχουν να πούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. επιδη ειμαι τριτησ γενιασ μελισσοκομοσ θα σασ πω το εξεισ.οι πλαστικεσ κυψελεσ ειχανε ερθει στην ελλδα το 1983 και τισ πουλουσανε και πολλη φτηνα αλλα τα μελισσια βγαλανε προβληματα(νοσεμιαση).πη πεφτετε στο τρυπακι τον κατασκευαστον και τον <> τουσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγω εχω εδω και ενσ.χρονο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος ανελ μονο που γενικα ειναι ακριβες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!