Widget Recent Post No.

Πουλί οδηγεί τους ανθρώπους σε μελίσσια (ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ)




Ο απόλυτος συνεργάτης των ανθρώπων δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μικρό πουλάκι το οποίο βρίσκει και αποκαλύπτει στους ανθρώπους τις θέσεις των μελισσών ακόμη και αν αυτές βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά.

Η διαδικασία έχει ως εξής. Το πουλί όταν εντοπίσει μια κυψέλη σφυρίζει χαρακτηριστικά , σαν να λέει ''ακολουθήστε με'' , και οι άνθρωποι το ακολουθούν. Πετά από δέντρο σε δέντρο σφυρίζοντας και προχωρά μόνο όταν βεβαιωθεί ότι οι άνθρωποι το βλέπουν.

Το πουλί θα οδηγήσει τους ανθρώπους με εξαιρετική ακρίβεια στην θέση της κυψέλης και όταν βρίσκεται πλέον κοντά θα σφυρίξει διαφορετικά από ότι τις προηγούμενες φόρες σαν να τους λέει ''φτάσαμε''.

Οι άνθρωποι στην συνεχεία μπορούν να τρυγήσουν το μελί από τις κηρήθρες , με μόνο τους χρέος να επιβραβεύσουν τον μικρο ανιχνευτή με ένα μικρό κομμάτι κηρήθρας (γόνο).

Αν δεν το κάνουν το πουλί δεν θα τους ξανά βοηθήσει!!! Ένας μύθος λέει ότι αν δεν δώσουν το μερίδιο που του ανήκει , την επόμενη φορά αντί για μελίσσι θα τους οδηγήσει σε φωλιά λιονταριών.

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο ....





Το πουλί γνωρίζει ότι μόνο του δεν θα μπορούσε ποτε να πετύχει απολύτως τίποτα , και έτσι έχει αναπτύξει μια στενή συνεργασία με τους ντόπιους της περιοχής!!!!

Μια συνεργασία που πραγματικά είναι απίστευτη!!!!!!!


Εξερευνώντας τον θαυμάσιο και εκπληκτικό κόσμο της μέλισσας.

orinimelissa.blogspot.gr













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια