Widget Recent Post No.

Μέλισσες ανιχνευτές εντοπίζουν εκρηκτικά από τρομοκράτες




Οι μέλισσες διαθέτουν μια εξαιρετικά οξεία όσφρηση , η οποία τους επιτρέπει να εντοπίζουν τα λουλούδια απο πολύ μεγάλη χιλιομετρική απόσταση. Μπορούν να διακρίνουν αυτά που δίνουν νέκταρ άλλα και αυτά που δεν δίνουν μέσα από εκατομμύρια διαφορετικά άνθη. Η όσφρηση των μελισσών μας αδιαμφισβήτητα είναι μια από τις πιο ισχυρές που παρατηρείτε στην φύση.

Ετσι οι επιστήμονες αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν αυτην την όσφρηση προς όφελος του ανθρώπου , και αυτή τη φορά στον εντοπισμό εκρηκτικών από τρομοκράτες. Οι μέλισσες έχουν την ικανότητα να ανιχνεύουν ''ίχνη'' εκρηκτικών της τάξης του τρισεκατομμυρίου. Δηλαδή για να γίνω πιο συγκεκριμένος μπορούν να αναζητήσουν και να βρουν με επιτυχία κόκκο άμμου μέσα σε μια μεγάλη πισίνα!!

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα όμως που προσφέρονται οταν χρησιμοποιούμε μέλισσες αντί για σκύλους? Οι μέλισσες ως γνωστόν δεν αποσπούνται εύκολα απο την εργασία τους , είναι πιο οικονομικές στην διατήρηση τους και ειναι αρκετά πιο εύκολο να εκπαιδευτούν.

Όπως καταλαβαίνουμε οι μέλισσες εκτος απο την χρήση τους σε ιατρικά νοσήματα , τείνουν να χρησιμοποιηθούν και σε αλλά κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Και όπως καταλαβαίνουμε επειδή πρόκειται για έναν οργανισμό με παραισθήσεις , δεν θα είναι καθόλου δύσκολο και να τα λύσουμε....


Εξερευνώντας τον θαυμάσιο και εκπληκτικό κόσμο της μέλισσας.

orinimelissa.blogspot.gr