Widget Recent Post No.

Ραντεβού στον αέρα



Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν στη διαδικασία και στο τρόπο γονιμοποίησης της μάνας-βασίλισσας. Σήμερα όμως σκεφτήκαμε να προσεγγίσουμε το θέμα από άλλη οπτική γωνία.

Από την οπτική της ίδιας της ενδιαφερόμενης, της βασίλισσας, που όταν ξεκινάει τη παρθενική της πτήση, ανοίγεται μπροστά της ένας ολόκληρος κόσμος. Ένας υπέροχος απέραντος κόσμος, που όμως κρύβει πολλές παγίδες και επί πλέον που της είναι παντελώς άγνωστος.

Από τη μια στιγμή στην άλλη βρίσκεται στον αέρα, μόνη, άπειρη και απροστάτευτη, με μοναδικά της όπλα το υπερανεπτυγμένο ένστικτο της... και κάποια βοηθήματα πτήσης με τα οποία  την έχει προικίσει η μητέρα φύση. 

Το πρώτο της όπλο της λέει τι αναζητάει! Τους κηφήνες για να γονιμοποιηθεί! Το που θα πάει όμως της το εξασφαλίζουν τα βοηθήματα πτήσης που διαθέτει. Μπορεί και μετράει αποστάσεις, τη θέση του ήλιου, ακόμα και όταν αυτός έχει δύσει ή κρύβεται από σύννεφα, ύψος πτήσης, και κατανάλωση καυσίμων. 




Μετράει ακόμα το βαρυτικό  και το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της γης.... Όλα αυτά την οδηγούν στον τόπο συγκέντρωσης των κηφήνων, που ασφαλώς έχουν κάποια ιδιαίτερα (ενεργειακά)* χαρακτηριστικά, αφού παραμένουν ίδιοι για χιλιάδες χρόνια και δεν αλλάζουν ούτε με τις κλιματικές αλλαγές, μα ούτε με τις αλλαγές της χλωρίδας. 

Το ραντεβού στον αέρα που έχει με τους μνηστήρες-κηφήνες είναι σύντομο μα απόλυτα αποτελεσματικό. 

Διαρκεί ελάχιστα αλλά εξασφαλίζει την γονιμοποίηση της μάνας, που έφτασε εδώ  άπειρη παρθένα   και σε ελάχιστα λεπτά επιστρέφει στην κυψέλη της πολύπειρη κυρία, φορτωμένη εκατομμύρια σπερματοζωάρια, που της δώρισαν οι δέκα και βάλε, κηφήνες με τους οποίους συνευρέθηκε, και τους οποίους όχι μόνο δεν πρόλαβε να γνωρίσει, μα αντίθετα είδε μπρος στα μάτια της να αφήνουν όλοι τους  τη τελευταία τους πνοή – ύψιστη συνεισφορά των αρσενικών ατόμων του μελισσιού στην διαιώνιση της καταπληκτικής κοινωνίας του υπέροχου αυτού φτερωτού πλάσματος που λέγετε μέλισσα. 

 Επιμέλεια : Μανόλης Δερμάτης << Η ιστορία μιας βασίλισσας>> Εκδόσεις : Μελισσοκομική επιθεώρηση.

Εξερευνώντας τον θαυμάσιο και εκπληκτικό κόσμο της μέλισσας.

orinimelissa.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια