Widget Recent Post No.

Oταν μια μέλισσα πεθαίνει που πηγαίνει?





Η Μελισσα εχει κερδησει αδιαμφισβητητα στον πλανητη μας το ρολο του πιο εργατικου εντομου. Εργαζεται 24 ωρες το 24 ωρο , μερα και βραδυ και δεν υπαρχει ποτε ''υπνος΄΄ τουλαχιστον ετσι οπως τον φανταζομαστε εμεις στον δικο μας κοσμο. Δυστυχως ομως παντα μετα απο μια τοσο κουραστικη ζωη ο θανατος ειναι συντομος εως πολυ συντομος. Μια μελισσα την εποχη του εργασιακου φορτου δηλαδη την ανοιξη μπορει να ζησει εως και 6 βδομαδες η μπορει κα λιγοτερο.

Η βασιλισσα φροντιζει μεσα στην κυψελη να αναπληρωνει γρηγορα ολο αυτο το εργατικο κοινο γεννωντας εως και 2000 αυγα τη μερα. Ενα κατορθωμα που εντυπωσιαζει τους επιστημονες μεχρι σημερα.

Ωστοσο ενα αναπαντητο ερωτημα και απορια για πολλους ανθρωπους ειναι το μερος που επιλεγει μια μελισσα για να πεθανει? Μηπως οι μελισσες σταματουν να εργαζονται λιγες μερες πριν εγκαταλειψουν το σωμα τους?

ΟΧΙ συναδελφοι. Οι μελισσες δεν επιλεγουν το μερος που θα πεθανουν ουτε σταματουν να εργαζονται ΠΟΤΕ. Πεθαινουν ενω ταυτοχρονα εργαζονται. Πεθαινουν μεχρι το ιδιο το σωμα τους να τις εγκαταλειψει.






Η μελισσα διαθετει ενα ενζυμικο συστημα το οποια ''συνεργαζεται'' με τα φτερα της. Οταν αυτα τα ενζυμα σταματησουν να ''λειτουργουν'' το ιδιο συμβαινει και στα φτερα της. Αρα οπως καταλαβαινουμε ο θανατος συμβαινει εν ωρα εργασιας. Τα φτερα τους και ο οργανισμος τους τις εγκαταλειπουν , και οχι αυτες τον εαυτο τους. Προσγειονονται σε οτι βρισκεται απο ''κατω'' τους , ετοιμοθανατες.

Συμφωνα με ευρηματα επιστημονων το μεγαλυτερο ποσοστο απο τις μελισσες πεθαινει μακρια απο την κυψελη , πολλες φορες και χιλλιομετρα μακρια. Παρολα αυτα αν καποια μελισσα πεθανει μεσα στην κυψελη , υπαρχουν μελισσες οι οποιες θα αναλαβουν να απομακρυνουν το ''αψυχο'' σωμα της αρκετα μετρα μακρια για την αποφυγη μολυνσεων και μικροβιων.




Το κεντρι της μελισσας εξακολουθει να ειναι ''ενεργοποιημενο'' εως και την τελευταια της στιγμη , και ο θανατος μπορει να διαρκεσει αρκετα λεπτα.

Η μελισσα ειναι ενα εντομο παραδειγμα προς μιμηση , δεν σταματαει ποτε να δουλευει , δεν σταματα ποτε να εργαζεται , και ο γρηγορος θανατος ειναι το αποτελεσμα της σκληρης ζωης που εζησε. Η μελισσα αδιαμφησβητητα ειναι ενα εντομο που ΠΕΘΑΙΝΕΙ εν ωρα εργασιας και μπορει πανηγυρικα να διεκδικησει το ρολο του πιο εργατικου πλασματος που υπαρχει στον πλανητη γη.

orinimelissa.blogspot.gr