Widget Recent Post No.

Κουτσουρο που περνει........ ΖΩΗ!!!!!!!!!!



Αδιαμφισβητητα το ξυλο αποτελει το καταλληλοτερο περιβαλλον για να ζησει ενα σμηνος. Ειναι ενα υλικο που εκ φυσεως εχει τις καλυτερες φυσικες ιδιοτητες. Βαζοντας ενα σμηνος μεσα σε μια ξυλινη κυψελη προσπαθουμε να εξομοιωσουμε ενα περιβαλλον σαν να το εχουν επιλεξει οι ιδιες .  Οι μελισσες αν ο τοπος κατοικιας τους δεν ''πληρει'' καποιες προυποθεσεις δεν ειναι καθολου απιθανο να τις οδηγησει στην ευρεση νεας κατοικιας. Πολλοι λογοι μπορουν να ωθησουν ενα σμηνος να φυγει και ενας απο αυτους ισως ειναι η θεση , οι συνθηκες περιβαλλοντος αλλα και το υλικο κατασκευης απο το οποιο ειναι φτιαγμενη η κυψελη.


Το ξυλο επιτρεπει στο σμηνος να αναπνεει καλυτερα αλλα το κυριοτερο συντελει στην προσομοιωση του ''περιβαλλοντος'' σαν να το ειχαν επιλεξει οι ιδιες

Ωστοσο οταν σκευτομαστε ξυλινη κυψελη , δεν εχουμε ολοι το ιδιο πραγμα στο μυαλο μας χαχα...

Υπαρχει και ενα ''σταδιο'' ξυλινης κυψελης που πραγματικα ολοι οι μελισσοκομοι θα ηθελαν να εχουν αρκει βεβαια να ειχαν και τον καταλληλο εξοπλισμο για να την φτιαξουν....

Προς στιγμην ας ''χαζεψουμε'' ομορφες φωτογραφιες.... Και να ξερετε οτι και αν ακουσετε οτι και αν σας πουν , το ξυλο σαν υλικο εχει τετοιες ιδιοτητες που κανενα υλικο ποτε δεν προκειτε να αντικαταστησει , γι αυτο και οι μελισσουλες παντα εκ φυσεως το προτιμουν!!!!!!








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!