Widget Recent Post No.

Κεντρι και Δηλητηριο μελισσας..!!!!!!



Ενα οργανο το οποιο διαθετει η εργατρια μελισσα , σχεδιασμενο με τον πιο αποδοτικο τροπο διοχετευσης δηλητηριου και τοξινης σε εναν οργανισμο. Ολοκληρη η κατασκευη θυμιζει ''αγκιστρι''
ψαρεματος και σκοπο εχει οπου μπαινει να μην μπορει να ξανα βγει. Καθε μελισσα που αποφασιζει να κεντρωσει τον πιθανο εχθρο της , χανει το κεντρι της μαζι με ενα μικρο μηχανισμο ''παραγωγης'' δηλητηριου.  Το κεντρι εφοσον εχει αγκιστρωτη μορφη εφοσον εισχωρησει στο δερμα δεν μπορει να ξανα βγει , και εφοσον μενει πανω στο δερμα ολος ο μηχανισμος συνεχιζει να διοχετευει στον οργανισμο δηλητηριο και τοξινες που σε μαγελες ποσοτητες θα μπορεσουν ευκολα να καταστρεψουν το μυικο και νευρικο συστημα ενος οργανισμου , οδηγοντας ακομα και στον θανατο.



η Μελισσα θα τσιμπησει οποιονδηποτε θεωρησει οτι απειλει την κυψελη της και το τιμημα ειναι η ιδια της η ζωη , Ενα διδαγμα που αυτη η μικρη κοινωνια διδασκει σε ολους μας.

Η μελισσα θα χασει την ζωη της αφου αποχωρηστει το κεντρι της , ομως σε αντιθεση με αλλα εντομα οπως οι σφηκες , το τσιμπημα ειναι πολυ πιο αποδοτικο , εφοσον το κεντρι της μελισσας θα διοχετευσει στο πιθανο θυμα πολυ περισσοτερο δηλητηριο.

Ωστοσο αξιοσημειωτο ειναι να αναφερουμε οτι το δηλητηριο της μελισσας ειναι  οξινο , και εξουδετερωνεται με βαση οπως ειναι η αμμωνια.

Η μελισσα εχει τον πιο δυνατο και αποτελεσματικο αμυντικο συστημα ,  ετσι ωστε να μπορει να επιτιθεται οταν επειλειτε και να ''εκφοβιζει'' τους θανασιμους εχθρους τις...!!!!!!!


Οrinimelissa.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια