Widget Recent Post No.

Η μελισσα ως επικονιαστης (ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ)



Ολοι γνωριζουμε την συμβολη της μελισσας στην επικονιαση και την γονιμοποιηση των λουλουδιων , οπως επισης και το οτι χωρις τη μελισσα το 1/3 της καθημερινης μας διατροφης σε φρουτα λαχανικα και δημητριακα, θα χαθει με οτι συνεπειες εχει αυτο στον ανθρωπο και ακομη περισσοτερο στο περιβαλλον.


Γνωριζουμε οτι η μελισσα μεταφεροντας γυρη γονιμοποιει τα λουλουδια και τα βοηθα στο να ''δενουν'' τους καρπους τους , αλλα και να αυξανει την παραγωγη τους. Πολλα φυτα και δεντρα ειναι αμεσα και απολυτως εξαρτημενα απο τη μελισσα.

Αυτο που γνωριζουμε  οι περισσοτεροι ειναι οτι η μελισσα βοηθα στην ποσοτητα των καρπων. Νεες ομως ερευνες πραγματοποιηθηκαν , για να μαθουμε ολοι οτι η μελισσα οχι μονο βοηθαει στην ποσοτητα της παραγωγης αλλα και στην ποιοτητα , την υγεια , την αντοχη και την ορμονικη αναπτυξη  των καρπων.

Επιστημονες , εκαναν εμπεριστατομενες μελετες πανω σε φραουλες , και συγκριναν τα αποτελεσματα , οταν τα φυτα γονιμοποιουνταν απο τον ανεμο σε συγκριση με την γονιμοποιηση απο τις μελισσες. Τα αποτελεσματα εδειξαν οτι λουλουδια που ειχαν γονιμοποιηθει απο την ευεργετικη μελισσα , ειχαν καλυτερη ποιοτητα  , μεγαλυτερο βαρος , ομοιομορφο σχημα χωρις δισπλασιες ,  μεγαλυτερη διαρκεια ζωης και εντονο πιο ζωντανο χρωμα. Eπισης τα γονιμοποιημενα απο τη μελισσα φρουτα ειχαν πολυ πιο σταθερη αναλογια ζαχαρης-οξεος κατι που βοηθουσε αποδεδειγμενα τα φρουτα να αντεχουν στα ραφια των εμπορικων καταστηματων πολυ περισσοτερο. Ετσι οι καρποι ειχαν μεγαλυτερη ανταγωνιστικοτητα και εμπορικη αξια σε σχεση με τα φρουτα που γονιμοποιηθηκαν με τον ανεμο.



Φιλες και Φιλοι η αξια της επικονιασης στα φυτα ειναι πολυ πιο σημαντικη απο οσο ολοι νομιζουμε.... Τα φυτα ειναι αμεσα εξαρτημενα απο τη μελισσα , και εχουν μια πολυ στενη σχεση επικοινωνιας και αλληλεξαρτησης μεταξυ τους...

βοηθηστε τη μελισσα να ζησει , προστατεψτε την.............  και αυτη θα σας ανταμιψει ΟΛΟΥΣ..!!!



orinimelissa.blogspot.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια