Widget Recent Post No.

Η Βασίλισσα της Κυψέλης




Δειτε τη μαγεια της φυσης . Δειτε πως μια βασιλισσα βγαινει απο την κυψελη της για την γαμηλια πτηση της. Προκειτε για μια διαδικασια που η βασιλισσα βγαινει εξω απο την κυψελη της , ετσι ωστε να ζευγαρωσει με 7 εως 17 κυφηνες. Οι κυφηνες επειτα απο το ζευγαρωμα πεφτουν νεκροι...
  οι οποιοι μπορει να προερχονται απο πολλες κυψελες. Η βασιλισσα αφου ζευγαρωσει γυρναει στην κυψελη της και εγκαθισταται εκει οπου και θα γεννησει εκατομμυρια γονιμοποιημενα αυγα , και δεν θα ξανα χρειαστει ποτε στη ζωη της να  ξανα ζευγαρωσει.


εδω μπορουμε να δουμε τη γεννηση μιας βασιλισσας.......



Η βασιλισσα επειτα απο την γεννηση της μετα απο μια βδομαδα , αναλογως με τις καιρικες συνθηκες βγαινει για την γαμηλια πτηση της.





και επειτα γυριζει στην ιδια ακριβως κυψελη απο την οποια εφυγε  , οντας ετοιμη να γεννησει εκατομμυρια γονιμοποιημενα και αγονιμοποιητα αυγα. Η βασιλισσα μετα απο αυτο το ζευγαρωμα δεν θα ξανα βγει ποτε ξανα για να ζευγαρωσει.







οι εργατριες ειναι υποταγμενες στη βασιλισσα , ταιζοντας την και βοηθοντας την σε οτι χρειαστει. Η Βασιλισσα εκκρινει καποιες ουσιες που λεγονται φερομονες.  Οι φερομονες ειναι οι ουσιες που υποτασσουν τις μελισσες στη βασιλισσα και τις ειδοποιουν οτι η βασιλισσα ζει. Επισης οι φερομονες κρατανε ενωμενο το μελισσι.






Η Βασιλισσα της κυψελης ειναι η Μανα ολου του μελισσιου και απο αυτη εξαρταται το μελλον
του!!!!


 

                                                       orinimelissa.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια